Nelliesmamma

Alla inlägg under april 2009

Av nelliesmamma - 20 april 2009 13:52


Jag har en timme på mig medan Nellie vilar. Hon ska till Katarinadoktorn sen vid 15... Jag solade igår så jag kan gott vara inne en stund. Och jag har ju faktiskt LOVAT visa hur altanen blev. Eller den är inte klar, men lite halvfärdig är den ju allt!!


Jag har tex tvättat alla möblerna med nya högtryckstvätten.



Är det nån som kommer ihåg vad som hände med den gamla tvätten??


Jo, den brann ju upp!!! Då kom de här herrarna på besök!!



Gissa om jag blev RÄDD!!! Nellie och jag var ute och körde i skogen och var på väg hem. När man nästan är hemma ser man från VÅR väg ut på den STORA vägen... Jag hörde brandbilar och sa till Nellie: Titta där ska du se vad det är som tutar. Men de körde aldrig förbi, men det tutade och tutade och tutade och det blev vare sig högre eller lägre ljud....Vart var de nånstans???


OOOOOHHHH, de kom fram i kurvan och stannade på grusvägen framför vårt hus......iiiiihhhh, var är Mats?? Vad har hänt???


Det visade sig att Mats glömt dra ur sladden ur tvätten - bara stängt av on/off-knappen, och tagit bort vattenslangen. Det gjorde att den gick igång på nåt sätt....usch vad otäckt. Det blev bara en plast-spya kvar av den. Och MASSOR av rök. Den här gången var det faktiskt rök utan eld!!!


Sen kom den här herrn på besök för att kolla att inte Mats varit oaktsam...



Det blev en LÅÅÅÅÅÅÅNG parentes det här- för den här händelsen utspelade sig ju i somras FÖRRA året och beskriver varför vi har en ny fin högtryckstvätt. Vi fick en ny av ALTO direkt, jag mejlade och berättade vad som hänt och de skickade utan dröjsmål eller frågor en ny. TACK!!


Men nu ska vi till hur fina stolarna blev efter tvätt.



Och efter lite olja blev det MYCKET BÄTTRE!!



Och nu vidare till själva altanen som ju var huvudnumret egentligen...


Innan vi började såg det ut ungefär såhär...



Och efter målning och mattor ser det ut så här...



Som sagt, jag visar bara LITE i taget. Fönsterbrädor ska dit, katterna ska ha en egen hörna som inte är klar och det finns mycket mer att se sen när jag tycker att det är dags att visa!!  Men redan nu kan man sitta och mysa här vill jag lova!!!


...

Av nelliesmamma - 20 april 2009 09:09


  • Tomas läser min blogg
  • Tomas skriver en kommentar
  • Tomas kommer tillbaka för att skriva ytterligare en kommentar
  • Tomas deltar i min omröstning  (röstar på det alternativet som jag givit bara för att kunna kolla om HAN röstat- got ya!)
  • Tomas tycker att min blogg är FIIN, men säger det endast på telefonen...


För givetvis ringde jag upp, jag är ju liksom storasyster och får visa lite stil och föregå med gott exempel. Att vi är "good"??? Ja, han sa till och med hejsvejs innan han la på....


Nu på väg till Af:s coacher som kostat skattebetalarna flera miljoner-(miljarder) nu kan de få bekänna färg....ett jobb tack...


Se om jag hinner med altanbilderna senare idag, annars får ni hålla ut till imorron. FAN va KUL!!! Jag älskar cliffhangers!!


 (inte)



Ikväll spännande i Ronneby, hur ska vi ha det egentligen??? 

Ska vi satsa eller ska vi lägga ner???

Nu måste man ha deppat färdigt väl???


Hur som helst, I´m in!!!


...

Av nelliesmamma - 19 april 2009 18:01


Jag skulle skicka MMS och visa en liten film på Nellie för hon pladdrar så dant nu för tiden... men det funkade ju inte!!! TYPISKT!!! Men jag har messat den till vissa som jag tror kan ta emot!!!


...

Av nelliesmamma - 19 april 2009 17:54

Av nelliesmamma - 19 april 2009 10:48


Redan i fredags kände jag att det var nåt på gång, men varför det skulle vara så svårt att ta det LUGNT??? Det började med en tur i skogen, man vill ju ge Nellie nånting roligt på helgen. Och hästarna behöver ju faktiskt röra på sig.  Hmmmmm ungefär som om inte promednaderna i veckan skulle ha gjort nån skillnad ALLS...hihihi


Det var ju ett strålande väder oxå....



Jag har funderat lite....vad har jag för variation i mitt liv och i min blogg egentligen??? GÅ i skogen, RIDA i skogen och KÖRA i skogen...hmmm


Hur som helst- i vår skog kan man variera sig mellan Rudagölarna och Långasjö. Den här gången styrde vi kosan till Långasjö och kolla vilken fin hundbadplats!!!


 


Hela skogen har en väg som är som en "åtta" och det gör att man kommer till den berömda "vändplatsen" hur man än gör liksom - och då händer vaddå??



I vanliga fall ett totalt utbrott men den här gången besinnade hon sig den lilla prinsessan och nöjde sig med att ge mamma en anklagande blick och en ORDER!!!



Jo - mamma fintade henne med att SNART kommer vi till PÖLARNA!! Då måste mamma plocka sten att kasta i vattnet...hihihi



Det går ALLTID hem, så den här gången gick det ju riktigt bra!! Hade även lite bilder på Nellies akrobatik... När man är på hemväg och det går i sakta mak så är det JÄTTESVÅRT att sitta still, men de övningarna får ni se en annan gång....


När vi kom hem skulle jag lasta släpet med sopor för det har inte blivit gjort sen vi byggde om stallet....



Det kommer bli några vändor till tippen, det vet jag, men man måste börja NÅN stans ju, och LITE finare blev det ju när hela högen med byggrester försvann....



Sen var det det där med hunden. Han följer ju ALLTID med ut i skogen, ALLA gånger HEMMA i alla fall. Flower har inte visat nån större kärlek till hunden än så länge, så det dröjer innan Boss får följa med ut på ridturer...

Men när vi går och kör så är han alltid med, men HUVVET behöver oxå tränas på en hund...jag gjorde därför en sökruta. Det betyder att man går omkring på en i förväg uttänkt ruta på kanske 20 gånger 20 meter. Sen lägger man ut godis här och där INNE i rutan. Det ser kul ut för hunden uppträder som om det finns osynliga staket som han aldrig går utanför!!!


Igår använde jag tillklippta Pärssons delikatesskinka......mmmmm



När hunden är lite duktigare...som Boss då....fniss, då kan man även HÄNGA upp godiset en bit från marken för extra utmaning. Efter ungefär 10 minuter av den här synen....



Ja, då är hunden helt slut i huvvet och resten av kroppen. Då ligger han och sover så han snarkar. Och apropå det!! Jag kände mej inte så BRA igår så efter mina små bravader så somnade jag direkt efter maten och vaknade bara för att gå från soffan till sängen.....


IDAG ska jag bara ta det lugnt!!! Gå med hästarna och sen är det BRA!!


Imorron ska ni få se före och efterbilder från altanen. Den saknar fönsterbrädor än så länge, men det är ändå så fint att ni måste få se LITE!!









Av nelliesmamma - 18 april 2009 10:21


Jodå, jag ringde Manpower såklart för att kolla om nåt hakat upp sig - om hon var sjuk eller eljest....


Hon har gett sin uppdragsgivare sex namn, varav jag är ett av dem.... Och hon blev GLAD att jag ringde upp och kollade av läget!!


Men uppdragsgivaren har inte hörts av. Kanske nån DÄR är sjuk och DÄRFÖR har det tagit lite extra tid... Nej usch det är tungt nu faktiskt.


Jag har breddat mig lite och sökt jobb som personlig assistent. En CP-skadad tjej som behöver hjälp dagtid på "jobbet" och två kvällar i veckan, rullstolsdans och på en tidningsredaktion.. KUL verkar det. Men jag låg illa till redan från början eftersom jag har småbarn. Men jag poängterade med fet text att barnet har en pappa som kan VABBA och släktingar som står på kö för att vara barnvakt. Hoppas man går hem. Det handlar ju ALLTID om personkemi när man söker och får ett sånt jobb. Äh hur kan dom tacka nej till mej???


Just nu väntar jag på att temperaturen ska stiga så vi kan ge oss ut i skogen Nellie och vi. Det är OTROLIGT underbart väder men för KALLT för att det ska vara trevligt.  Vi har precis avslutat en brottningsmatch i sängen och Nellie skrattar så högt och gällt att jag får TINNITUS. Jag hörde TVÅ nya ord. Försiktigt och Lägg av. För första gången fick jag henne att upprepa orden två gånger oxå, men inte mer.


Så nu dröjer det väl nån månad innan de orden sitter och kommer mer regelbundet!!! I vanliga fall säger hon ett ord, sen kommer det inte tillbaka förrän efter ett halvår, och då sitter det bara där. Som trolleri nästan.  Det bästa var när en dagmamma frågade Nellie vad hon ville ha på mackan och hon svarade. LEVERPASTEJ. Helt klockrent!!


Det var så det var med "Nellie" för ett halvår sen. Hon sa det en gång och sen dröjde det flera månader, men nu säger hon det hela tiden hela dagarna....fniss...


Hos Sussie (dagmamma) säger Nellie mjölk, men vägrar göra tecken...

Hemma säger hon INTE mjölk och gör bara tecknet.....

Fatta det???

Av nelliesmamma - 17 april 2009 09:12


Nu ska jag starta en omröstning!!!  (Kolla längst ner på kommentarsvaren)


Nu är jag irriterad och nervös och lite lessen. Manpower har INTE ringt och det känns störande på nåt vis. Jag ska GIVETVIS ringa upp själv och fråga vad som står på. Man säger ju inte att man ska återkomma och sen STRUNTAR i det!!!! Vem vet, hon kanske är sjuk flickebarnet?? Det finns säkert en bra förklaring...


Jag ska erkänna att jag känner mig lite sliten själv faktiskt. Så sliten att det inte blir nån träning idag. Enligt träningsplanen ska det vara egen träning på fredagar, men om man har ont i HALSEN ska man inte träna för då är det sannolikt en infektion som belastar hjärtat.


Nån doktor sa att om man är SNUVIG så är det NÄSTAN ALLTID ofarligt att träna.


Men om man har ONT I HALSEN så är det NÄSTAN ALLTID farligt att träna. Det är visst så att om man har en infektion som belastar hjärtat så ska man inte träna, och ont i halsen är tydligen en signal att VILA i första hand....


Så idag ska jag bara gå 4,5:an för ryggens skull och sen hem till sängen.

Åka upp till Flower och Benny, sen hem till sängen.

Hämta Nellie, sen ska BÅDA hem till sängen.


Sen är det fredagkväll, då blir det kyckling och grönpepparsås Sussie...hihihi


Creme fraishe

Stött grönpeppar

Peppar

Senap

Mushroom soy

Grädde ELLER mjölk


MMMMMMMMMmmmmmmmmmmmmmmm.........


Jenny: Du hade ju häst en gång, jag kommer ihåg att jag fick i uppdrag att rida den en gång när Berit fick dåligt samvete för att den bara stod i stallet.  Men jag vet att det finns en jättefin 3,5 km slinga i "din" skog på andra sidan vägen....


Anne: Jobbet känns som en parentes när man väl kommer ut och får rida!!


Anonym: För om man inte skriver ut sitt namn är man ju anonym.... Jag ska starta en omröstning för att se om jag ska ändra nåt på min blogg...


...




Av nelliesmamma - 16 april 2009 15:53


Men för er som inte läser kommentarerna så har jag fått en UTMÄRKELSE!!


Den fick jag av Tant Grön och jag blev JÄTTEMALLIG, men med lite fördröjning....hehehe





Va? Va? Va? Fint va???

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok


Skapa flashcards