Nelliesmamma

Direktlänk till inlägg 12 augusti 2009

Jag håller ord i alla fall!!!

Av nelliesmamma - 12 augusti 2009 18:42


Jo, jag lovade ju bilder från festen i helgen. Och jag kan ju berätta att det är städade bilder det här men i alla fall!!!Obs poolen i bakgrunden för vi badade ju sen när det blev mörkt och sångerna hade klingat ut... GELA skulle fixa fram bilderna som hon tog med sin undervattenskamera. Än har jag inte sett dem men va fan det var ju bara snart en vecka sen och man kan ju inte hinna allt. Det kan ju jag skriva under på!!Åja, det bjöds på öl, men SÅ fulla som det ser ut på Gela, det var vi inte nån av oss....(hrmmm)Jag tog tillfället i akt att prata om "Smarta rörelser"  det har sammanfattats i en bok av Susanne Wolmesjö som jobbar på Svenska Idrottförbundet. Jag lyssnade på en föreläsning av henne och det var fantastiskt vad man kan vinna på att känna till sina "brister".


En sak som hon tar upp är det faktum att man har en dominant sida av allt på kroppen. Hjärnan, ögat, örat, handen, benet....

Om man utgår från hjärnan nu då, och jag kan säga att min VÄNSTRA hjärnhalva är dominant...och det är odiskutabelt trots min bristande logiska kunskap emellanåt...


Då är det så enkelt att alla delar på min kropp som har HÖGER sida dominant, där tappar jag inte funktionen så lätt. Tex när man blir trött eller stressad. Jag kan då avslöja att mitt vänstra öga är dominant så när jag stressar på jobbet eller börjar bli trött så läser jag FEL!! Det slår aldrig fel och nu när jag vet varför är det ju inget att haka upp sig på. Det är bara att stressa ner eller ta en extra liten rast och röra på sig så är man på banan igen.


På handbollsplanen kan man ju oxå ha nytta av det här som TRÄNARE och medspelare. Tränaren kan ju plocka ut oss som ser dåligt/snackar dåligt*/inte hör vad man säger och vila oss i ett par minuter I STÄLLET för att jaga upp sig och skrika KOM IGEN NU FÖR FAN!!!!


*Talet hör  ihop med handmotoriken. Man har ju bara en mun liksom...
Och här är tränaren som ska ha nytta av allt som jag lärde honom....och hans medhjälpare!!
I boken finns bra övningar för att träna upp kontakten mellan hjärnhalvorna. Men det kändes överkurs på en FEST!!!


Sen gick jag helt sonika över till att prata om det som Sussanne Pettersson skriver om i sin bok "Leda med förtroende".  Jag siktade in mig på "assa" och "dissa" som jag tror vi kommer att ha mycket nytta av framöver.


Det handlar  kort och gott om att man "assar" det man gör bra på planen genom att tex göra en målgest VARJE gång man gjort mål. Till och med om man har SPELAT FRAM!!! Man lagrar sådana här minnen i ett minnescentrum som heter amygdala. Det här ett minnescentrum för känslor, och det är känslan av att lyckas man vill lagra ÄVEN om man nu skulle göra en dundertabbe. När den där tabben dyker upp så "dissar" man genom att INTE TÄNKA PÅ DET SOM HÄNDE över huve taget. Det är JÄTTESVÅRT i början men det går.


Om nu hela laget gör en jätteinsats på planen, alla gör kanonsatsningar och en spelare blir fri med målvakten....och så missar man eller målvakten räddar. Då ska ALLA spelare (troligen inte hon som sköt) hejja på varandra: BRA SPEL TJEJER; vi jobbar vidare med det.....och så ropar man DISSA till kompisen som missade så inte hon gräver ner sej...


Det låter för simpelt för att påverka spelet men jag VET att det funkar för jag har sett det med mina egna ögon...Här har vi gått vidare och leker "så det kan låta" och tjejerna var verkligen JÄTTEDUKTIGA!!!Faktum är att det pågick i flera timmar för det var så himla ROLIGT!!!

Helt plötsligt var det MÖRKT och det var dags att hoppa i poolen!! Nåra drog men det var ju DERAS problem!!!


Igår på träningen skulle Ullis och jag ut och promenera. Hon skulle ta det lugnt med ryggen och jag skulle vila mina ben som är lite övertränade tror jag - de känns som STOCKAR!!!


På med MBT skorna och ut och marchera i skogen HELVETE vilket skoskav jag ådrog mej alltså!!! Det bara pulserar i hela foten och halvvägs upp till knät. Inte bra med sånna grejjor nu vid rötmånad och allt!!! Jag köpt compeed och satt dit, men kanske lite för sent för det har varat sig hela dagen. Frågan är vad det kommer bli till helgen alltså.... alvedon och bita ihop tänker jag mej....


Men imorron ingen träning det kan jag säga direkt. Jag har ont UTAN skor idag, jag lär inte ta på mej nåra skor imorron över huve taget. PUNKT.


Och jag som har köpt nya som jag är så lycklig över...
Fan va läckra alltså...


.......

 
ANNONS
 
Nykan

Nykan

12 augusti 2009 20:44

Jag älskar dina skor. Vart har du köpt dom, behgöver verkligen nya o har letat överallt verkligen, suck..

Såg ut som ni hade det toppen på festen..
:)

http://nykis.blogg.se

 
Ingen bild

Sandra Belic

12 augusti 2009 23:15

haha såg skorna idag på Intersport i Kristianstad, men när jag provade dem så var dom stela.. annars är dom jättesnygga!

 
Marianne

Marianne

16 augusti 2009 21:41

Häftiga skor, funkar de som promenadskor också? Jag tycker det är kul att ha lite kul skor på mig då jag visar hundarna på utställningar. Gulddojorna har nämligen börjat flagna nu.
Ni ser ut att ha haft en trevlig fest.
Ha det gott

http://www.ekoxenskennel.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nelliesmamma - Onsdag 20 juni 20:25

Ibland gör man bort sig riktigt ordentligt utan att ens veta om det. Jag gjorde det när jag var på hoppträning för Madde förra veckan. Fast den HÄR historien började egentligen för över ett år sen när Atlas kom på (just hos Madde) att han kan s...

Av nelliesmamma - Onsdag 6 juni 22:44

När jag var 23 år så arbetade jag inom hemtjänsten. Det fanns MÅNGA guldkorn där, både bland ?di gamle? och bland personalen. Det var en gammal dam som jag minns särskilt väl. Hon hetta Stina och var 84 år gammal. Hon var väldigt dement och sus...

Av nelliesmamma - Måndag 30 april 12:31


  Jag har ett långsiktigt mål med Atlas och min träning. Det är att kunna genomföra ett Western Riding-mönster utan att bli DQ.   Det svåra där är att mönstret innehåller uppemot 10 galoppombyten på de svåra varianterna.    Hela förra året ...

Av nelliesmamma - Lördag 21 april 21:27

  Nu kommer ett nytt inlägg som handlar om min utbrändhet och min väg tillbaka till det liv jag vill leva.   Jag träffar en stresscoach vid namn Maria Helander.    Första tillfället fick jag DARK i läxa.   Dagsljus Andningsminuten R...

Av nelliesmamma - Lördag 3 mars 08:13

Jag är i ett annat liv. Jag bor i stadsmiljö som jag inte känner igen. Jag går in i en hiss för att åka till jobbet tror jag. I hissen finns en Xknapp som jag inte känner igen, jag blir osäker och vill gå ut men en annan passagerare i hissen ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok

Följ bloggen

Följ Nelliesmamma med Blogkeen
Följ Nelliesmamma med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se