Nelliesmamma

Alla inlägg under augusti 2009

Av nelliesmamma - 17 augusti 2009 20:30


 En resa som kommer att gå till historien av många anledningar. En skön grej med tjejerna är att de liksom är så.....unga.....Var jag verkligen sådär när jag var 18???


Jag tar bara ett exempel och det får liksom lysa i sin ensamhet...


Vi skulle köra bil i 5-6 timmar till Lysekil, vi samlades halv tolv, kom väl iväg omkring tolv sådär....efter EN OCH EN HALV TIMME skulle vi stanna för då var de VRÅLHUNGRIGA!! Jag kunde såklart inte låta bli utan var tvungen att fråga Malin hur hon planerat sin dag??? JAG skulle tex tipsa om att äta ca en halvtimme före avfärd så att man var på G när man skulle åka så långt....


Nej, hon hade gått upp tidigt och en halvtimme innan avfärd var hon så upptagen med vad hon skulle ha med sig....hahahahaa, ridå alltså....sen mumlade hon nånting om att hon nog måste flytta hemifrån snart för mamma var så tjatig. Undrar varför mamma tjatar....hahaha jag dööör vad roligt!!!!!


Ullis och Malin smaskande på matsäck utanför MacDonalds i Hässleholm...


 


Tossa, Jennie och Berit käkar de med....


Vi blev såklart i senaste laget till Lysekil så vi fick åka direkt till hallen och värma upp. Det var en otäck upplevelse den där matchen i fredags. Den fick mig verkligen att tänka till.... Ingenting fungerade för mej. Inga händer uppe i försvar och skyttar som höll i bollen länge!!! Jag var helt själv med andra ord. Jag behöver inte gå in på några detaljer, men det slutade med att jag blev utbytt, vad skulle han göra Flaxe?? Jag tog ju inga bollar!!!


Solveig kom in och gjorde en kanonmatch. Jag såg hur försvaret taggade till och att Solle verkligen tagit till sig allt som jag tjatat om de senaste månaderna. Hon plockade päron hela matchen, stog helt rätt eftersom försvaret gjorde sitt jobb!!! Tog en straff gjorde hon oxå - stjärnstatus!!!!


Den kvällen hade jag mycket att tänka på. Allt det som jag minns från att stå i mål när det är match.... Vändningen i bortamatchen mot Lågan, när jag höll nollan mot Flottan sista kvarten i bortamatchen med Karlshamn, alla mina matcher med Ronneby när jag var "stjärnan" på plan.....


Var fanns det???


Är det verkligen dags att lägga av nu???


Har jag tränat alla dessa år för tränare som har dissat mej till ingen nytta alls.... nu när jag äntligen stött på en tränare som tror på mej (hoppas iaf!!)


Att det inte skulle vara som att trycka på en knapp det hade jag verkligen inte räknat med, det är ändå många år sen jag spelade en hel match med självförtroendet i behåll.... men en oro har funnits att jag inte ska kunna leva upp till förväntningarna. Förväntningarna som JAG har, de som LAGET har och de som FLAXE har. Nu MÅSTE jag prestera, ska jag inte klara det nu då?? Det bara surrade i huvvet och jag kände en sån där liten lättnad på nåt vis. OK, jag ger upp - jag är för gammal och det är dags att lägga av. Att jag skulle vara på topp vid 40 är ju bara larv och kanske bara en 40-årskris, låt mej ha den då. Men låt mej sluta spela det är inte lönt längre.... Och nu är ju Solle på topp oxå, hon kan det här lika bra som jag om inte bätttre.....


Sen tänkte jag på vad jag ska göra om jag inte har handbollen kvar....


Det kändes inget vidare faktiskt, jag får faktiskt tårar i ögonen NU oxå, precis som i fredagskväll när ingen såg...


Det fanns bara en sak att göra.


TANKENS MAKT.


Rensa bort alla gamla tankar som jag byggt upp de senaste veckorna, under den period när vi börjat spela på träningen och spelat träningsmatch. Jag har inte kännt att det har funkat och jag har grävt mej djupare och djupare ner i ett bottenlöst hål...det kommer inte funka....


Ladda hjärnan med det du vill ha nu.


Hur känns det när man lurat skjortan av en kontrande spelare?

Hur känns det när försvaret och jag fungerar som "ett"?

Hur känns det när man tar en straff?

Hur känns det när man lägger en klockren till kantspelaren som målar?

Hur känns det när tekniken på kantskotten sitter perfekt?


Hur ser det ut?

Vad ser du?

Hur känns det?



Jag går emellan med Malin som tar hand om sig, stackarn, hon hade ont i ljumskarna!!!  Men kolla in vad hon har på fötterna...hihihiiiii vad gulliga!!!



Sen var det det där med Sandra, vafan det blir ju bara fel när man har två Sandra. Så jag klämde till med det helt unika förslaget att hon får fan heta Belic i stället. VA? Sa Flaxe...ska hon heta BERIT??? JAAAAAAAAAAAA! Ropade alla, utom Berit. Men efter en stund så satt alla och spelade kort och jag smög fram och ropade BERIT!!!! Gissa vem som tittade upp???



Sandra BERIT Belic!!! hahahahahaaaaa


Inte nog med det.... Solle berättade att när hon var på upprop så hade läraren läst fel, så istället för Solav så ropade hon Solveig!!! Gissa vem som heter SOLVEIG???


Här är de tillsammans....Berit och Solveig



Hahaha vilka sköningar!!!


Ok, tillbaka till TANKENS MAKT.


På lördagen skulle vi spela mot Tibro, alltså inget ont om dom- de hängde med bra en kvart, men sen var det stängt alltså!!! Helt plötsligt hade det hänt nåt här....försvaret hade händerna uppe och jag hade ett VAL att göra i mål. Det var så SKÖNT helt plötsligt gick det att SPELA!!! Och till skillnad från övriga träningar och träningsmatcher så var jag DÄR och tog dem...inte bara NÄSTAN som innan!!! Jag var inte det minsta nervös eller spänd, jag hade ingen press på mej och helt plötsligt så bara fanns det där igen. Det som jag KAN och det som jag ÄLSKAR!!! Mitt spel. När jag KNÄCKER, när jag DOMINERAR!!!


Jag fick det finaste berömmet efter matchen.... en tjej i motståndarlaget mötte mej på gatan utanför sporthallen efter matchen. Hon höjde handen och gav mej "high five!" -Härligt målvakt!! sa hon när vi möttes. TACK sa jag och hon vet nog inte riktigt hur viktigt det var för mej. Men jag är henne evigt tacksam!! Jag fortsatte med att ladda mej med tankar som gjorde mej stark och positiv utan att bygga upp nån press eller stress i kroppen.


Matchen på eftermiddagen skulle bli RIKTIGT tuff alltså. Det var NU det gällde. Lysekil är betydligt bättre än Tibro, de vann med 15 bollar eller mer mot Tibro!!!


Det visade sig att det skulle bli min bästa match nånsin. 


Matchen var på 2*20 minuter. När det gått 8 minuter i ANDRA halvlek släppte vi in vårt andra mål. Av 25 skott räddade jag 19, det ger en räddningsprocent på 76!! Det finns bara inte alltså!!! Jag tog 4 av 5 straffar i matchen. Det var ingen som ville lägga straffarna...hihihiii

Helgens höjdare alltså!!!


Att man ska lyckas så bra i flera matcher, eller två matcher på rad det är ju bara trams såklart. Men söndagens match var absolut inte dålig - jag hade 23 räddningar och en räddningsprocent på 59%. Tyvärr räkte det inte till seger så vi fick åka hem tidigt....


MIN seger i helgen är så stor så den räcker för mej bara den....


Vinsten för laget totalt var enorm, vi har kommit varandra nära, lärt känna varandra. Solle har fått briljera, Cornelia har visat vad hon går för, Ullis är på gång att bli sitt forna jag och ja, jag är inte det minsta orolig för den här säsongen. Vi har som mål att hålla oss kvar i div 2 och det kommer vi lyckas med.


Det vet jag.


....

En trött Johanna på vägen hem...där har ni en som kan prata. Skoja inte.



Hon är en KLIPPA Johanna, utan henne skulle vi stå oss slätt...


































































































Av nelliesmamma - 12 augusti 2009 18:42


Jo, jag lovade ju bilder från festen i helgen. Och jag kan ju berätta att det är städade bilder det här men i alla fall!!!



Obs poolen i bakgrunden för vi badade ju sen när det blev mörkt och sångerna hade klingat ut... GELA skulle fixa fram bilderna som hon tog med sin undervattenskamera. Än har jag inte sett dem men va fan det var ju bara snart en vecka sen och man kan ju inte hinna allt. Det kan ju jag skriva under på!!



Åja, det bjöds på öl, men SÅ fulla som det ser ut på Gela, det var vi inte nån av oss....(hrmmm)



Jag tog tillfället i akt att prata om "Smarta rörelser"  det har sammanfattats i en bok av Susanne Wolmesjö som jobbar på Svenska Idrottförbundet. Jag lyssnade på en föreläsning av henne och det var fantastiskt vad man kan vinna på att känna till sina "brister".


En sak som hon tar upp är det faktum att man har en dominant sida av allt på kroppen. Hjärnan, ögat, örat, handen, benet....

Om man utgår från hjärnan nu då, och jag kan säga att min VÄNSTRA hjärnhalva är dominant...och det är odiskutabelt trots min bristande logiska kunskap emellanåt...


Då är det så enkelt att alla delar på min kropp som har HÖGER sida dominant, där tappar jag inte funktionen så lätt. Tex när man blir trött eller stressad. Jag kan då avslöja att mitt vänstra öga är dominant så när jag stressar på jobbet eller börjar bli trött så läser jag FEL!! Det slår aldrig fel och nu när jag vet varför är det ju inget att haka upp sig på. Det är bara att stressa ner eller ta en extra liten rast och röra på sig så är man på banan igen.


På handbollsplanen kan man ju oxå ha nytta av det här som TRÄNARE och medspelare. Tränaren kan ju plocka ut oss som ser dåligt/snackar dåligt*/inte hör vad man säger och vila oss i ett par minuter I STÄLLET för att jaga upp sig och skrika KOM IGEN NU FÖR FAN!!!!


*Talet hör  ihop med handmotoriken. Man har ju bara en mun liksom...




Och här är tränaren som ska ha nytta av allt som jag lärde honom....och hans medhjälpare!!




I boken finns bra övningar för att träna upp kontakten mellan hjärnhalvorna. Men det kändes överkurs på en FEST!!!


Sen gick jag helt sonika över till att prata om det som Sussanne Pettersson skriver om i sin bok "Leda med förtroende".  Jag siktade in mig på "assa" och "dissa" som jag tror vi kommer att ha mycket nytta av framöver.


Det handlar  kort och gott om att man "assar" det man gör bra på planen genom att tex göra en målgest VARJE gång man gjort mål. Till och med om man har SPELAT FRAM!!! Man lagrar sådana här minnen i ett minnescentrum som heter amygdala. Det här ett minnescentrum för känslor, och det är känslan av att lyckas man vill lagra ÄVEN om man nu skulle göra en dundertabbe. När den där tabben dyker upp så "dissar" man genom att INTE TÄNKA PÅ DET SOM HÄNDE över huve taget. Det är JÄTTESVÅRT i början men det går.


Om nu hela laget gör en jätteinsats på planen, alla gör kanonsatsningar och en spelare blir fri med målvakten....och så missar man eller målvakten räddar. Då ska ALLA spelare (troligen inte hon som sköt) hejja på varandra: BRA SPEL TJEJER; vi jobbar vidare med det.....och så ropar man DISSA till kompisen som missade så inte hon gräver ner sej...


Det låter för simpelt för att påverka spelet men jag VET att det funkar för jag har sett det med mina egna ögon...



Här har vi gått vidare och leker "så det kan låta" och tjejerna var verkligen JÄTTEDUKTIGA!!!



Faktum är att det pågick i flera timmar för det var så himla ROLIGT!!!





Helt plötsligt var det MÖRKT och det var dags att hoppa i poolen!! Nåra drog men det var ju DERAS problem!!!


Igår på träningen skulle Ullis och jag ut och promenera. Hon skulle ta det lugnt med ryggen och jag skulle vila mina ben som är lite övertränade tror jag - de känns som STOCKAR!!!


På med MBT skorna och ut och marchera i skogen HELVETE vilket skoskav jag ådrog mej alltså!!! Det bara pulserar i hela foten och halvvägs upp till knät. Inte bra med sånna grejjor nu vid rötmånad och allt!!! Jag köpt compeed och satt dit, men kanske lite för sent för det har varat sig hela dagen. Frågan är vad det kommer bli till helgen alltså.... alvedon och bita ihop tänker jag mej....


Men imorron ingen träning det kan jag säga direkt. Jag har ont UTAN skor idag, jag lär inte ta på mej nåra skor imorron över huve taget. PUNKT.


Och jag som har köpt nya som jag är så lycklig över...




Fan va läckra alltså...


.......













































































































































Av nelliesmamma - 12 augusti 2009 12:03


Mycket har hänt - men konstigt så lite tid jag har haft till att lägga in bilder och skriva...hihi


Bla så var det träningsmatch i helgen, vi spelade mot Hästö P-94 och fick spö med 26-21. En helt jämn tillställning där vi förlorade matchen pga dåligt målvaktsspel och tappade bollar. Jag räknar med att försvaret släppte in 4-6 bollar. Resten var sånna bollar som jag utan vidare borde ta. Men det var det där med inställningen som inte infann sig riktigt. Det kändes i hela kroppen men SYNTES desto mer på filmen sen. Målvakten står på sina båda hälar och tror att hon ska kunna prestera...suck. Jag har försökt att analysera det här beteendet och kommit fram till följande:


Det faktum att jag inte spelat på länge har gjort att "matchhjärnan" har stängts av och nu när jag vill att den ska funka så....ja, det är inte som att trycka på en knapp i alla fall!!!


Men farbror Flaxe tyckte sig se en förändring på träningen igår. Jag tycker jag är under all kritik, MEN han påstår att det går framåt och då säger jag TACK och jag jobbar vidare!!


Jag har hittat NYA handbollsskor. Jag såg dem första gången när vi var på SM-finalerna i Globen i våras. Och jag tänkte....DOM ska jag ha bara!!!


Det är KEMPA skor och jag hade räknat med att de skulle kosta mellan 800-1200, men VILKET KLIPP 699:-  Och OBS mina är inte himmelsblå...de är R-O-S-A!-!-!-!


Till alla er som har lite bredare fot och har problem med somnande tår i nya skor. ...KÖP KEMPA!!!


Efter träningsmatchen i lördags var det POOLparty hos farbror Flaxe. Han hade ordnat med grillmat, jag med "så det kan låta" och föreläsning om "assa och dissa". Det blev en mycket lyckad kväll och fotobevis kommer snart!!!


I helgen drar vi till Havets Cup i Lysekil!!! Håll utkik på den länken så har ni resultatet för oss i Ronneby. Det blir ju jätteintressant!!! ;)

Av nelliesmamma - 3 augusti 2009 17:00


Sitter och gör en mål och inspringscd till säsongen som komma skall!! Förbereder samtidigt maten och bloggar. Borde räcka...


Här är iaf Olov som var toastmaster


Obs den alternativa kräfthatten!!!


Och här är då Marie, värdinnan i sin första kräfthatt.



Sen kände väl hon att den där sibiriska vintermössan blev för mycket så hon bytte helt sonika till nåt mer passande till denna blöta fest...



BADMÖSSA såklart!!!


Hahahaha, jag har inte tagit bort de röda ögonen. Skit i det det var ju mössan vi skulle se...


Sen skulle jag ha Jonas till att fota Lottis och mej så även min mössa blev förevigad alltså...och jag vet inte vad jag ska säga här, men ska man ha Jonas till att fota mer egentligen??



Han konstaterade iofs att det här blev inget bra så han fick ett nytt försök..


 

Sen var det ju det att jag sa till honom att jag ville att han skulle fota oss och våra MÖSSOR!!! Men ok, jag fattar att det var lite mycket där, kolla själv...



Aja, det syns kanske inte - men han var iaf inte nykter...hihihi och det var väl inte meningen heller när det var kräftskiva och allt. Men en som var nykter och redig och körde, det var Mats...




Och sen så var jag ju tokig och bad Jonas att få ett kort på mej och min hatt, eller mössa...



Är det nån som är förvånad??


Här kommer bilder som JAG tagit, därför är motivet MITT i BILDEN och man ser vad jag ämnade fota.





Mannen med den SVARTA hatten gjorde ett tappert försök att bugga med mej, bara att jag är van att FÖRA...så det blir lite dumt. Jag bara sa att han fick liksom visa TYDLIGT, och han bara la huvet på sne och sa: ah, du gör ju som du vill du, och det går bra det mä.....hihihihi, den uppgivna blicken alltså!!!



Och här är då värden och Lottis...


En helt otroligt rolig fest som jag ska minnas länge länge!!!


Bara jag får klart med spelschema så ska jag börja planera för våran höstfest!!


Jag har ju inte berättat att vi var på kalas i fredags med... då fyllde Martin 18 och jag lyckades fota NELLIE och farmor på hela kvällen...hihiihiii



....






















































































































































Av nelliesmamma - 2 augusti 2009 20:37


Jag blir precis ROSENRASANDE på den här bloggen alltsåå!!


Jag försökt lägga upp bilder men funkar inte. Kanske ett tecken på att jag ska lägga av i alla fall...hmmm...


Jag har så himla många fina/roliga bilder från igår och jag vill DELA med mig!!


Man fick betala 60kr per person och Olov började med att berätta att allt blivit så DYRT nu för tiden så de hade inte råd att köpa HATTAR. Så alla fick alternativa huvudbonader. Jag får försöka ladda upp dem imorron så ni får seee, det är verkligen FINA bilder alltså!!


Jag har inte druckit mycket alls sen den 1 juni när jag bytte diet men IGÅR jävlar i min lilla låda drack jag vin, och det känns idag!! Jag gick från sängen till soffan till solstolen till badmintonträningen....och mina ben var som två stenstoder. Hihihih, det blev inte mycket tränat idag alltså.  Men det var kul ändå. Alltid kul att träffa Magnus och Arne ju!!! Och förra veckan piskade jag upp Arne jävlar anama, så jag vet att jag KAN bara benen och huvvet är med. Vet inte hur många hål jag slog i luften ikväll. (missade bollen helt)


Jag har räknat ut att jag gått ner 10,5 kg TOTALT, om man räknar med de kilon som jag gått upp med...på midsommar och på Åhus. Men min vikt nu är på -7 och det är samma som innan Åhus. Helt ok och jag känner att jag är på gång nu!!! Nu är det inte fest på ett tag vad jag vet. Hihihihi


Så till dej som är nyfiken så står vågen på -7kg sen den 1 Juni och jag mår så himla bra alltså. Inget godissug eller humörsvängningar som kan härledas till blodsockerfall eller så. Igår var jag förutseende och stekte bacon att ha som "chips". Den stora faran med att dricka alkohol när man håller diet är att man tappar omdömet!!! Så jag hade med mej "safe" godis så att säga!!


Jaha, imorron öppnar Nellies dagis igen så nu är det tillbaka till den gamla vanliga lunken. Assistenten ringde idag och berättade att de väntar smått till Januari och det är ju bara att gratulera!! Hon pluggar i höst och planen är att hon ska hinna jobba med Nellie parallellt med studierna. Det är ju inte många timmar på mosippan!! Men till Januari måste vi ha fasat in en ny assistent, det ska nog gå bra!!


Jag håller tummarna och nu märker jag att assistenten hade rätt när hon sa: Var inte OROLIG Nellie är mycket lättare att få kontakt med nu än när jag började!! I sommar fick jag kvitto på detsamma, Nilla och Nellie fann varandra!!! Känns bra när Nellie tar till sig nån "ny" sådär för det händer inte ofta!!


Nu duschen och sen sängen...


..

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok


Skapa flashcards