Nelliesmamma

Alla inlägg under september 2009

Av nelliesmamma - 3 september 2009 15:07


Idag när jag hämtade Nellie så tyckte förskolläraren att Nellie gått VÄLDIGT fort framåt - till den nivå hon var före sommaren. -Ja, väldigt väntat!!!


Känns bra att de inte tycker hon är en alltför stor belastning nu när de inte har nån assistent till henne. Jag har erbjudit mej att vara där nån timme på förmiddan om de ville det. MEN det kan ju bli värre med mamma oxå, med trots och sånt!! Och de avböjde med motiveringen att de redan har flera namn på gång och det ser LJUST ut på Kameruns avbytarbänk!!!


Ikväll hoppar jag träningen och ska fortsätta ligga i soffan för halsen svider och är tråkig. KONSTIGT - jag hade faktiskt trott att jag skulle komma undan alla infektioner med min mat och allt. MEN den gubben gick inte längre. Jag klarade förra anstormningen på jobbet men nu blev det tydligen för mycket med nån som låg och hostade på en hela natten...hihihi


Men vi har ju inte sett om det bryter ut ordentligt heller. Får hoppas att det håller sig vid en sviden hals då!!! Nu har jag känt mej godissugen i flera dagar. Hade jag haft plånboken med mig när jag hämtat Nellie från dagis idag så hade jag köpt godis utan att blinka. Jag har inte varit godissugen sen den 1 Juni så jag hade faktiskt kunnat tänka mej att åka dit!! Men nu slapp jag ju den HÄR gången!!!


Hunden ÄR borstad men INTE klippt och det får vara så nu en dag eller två. Jag har inte gått upp ur soffan idag....bara legat och kollat på film, känns som klockan är 10 på förmiddan, men den är TRE på eftermiddan. SHIT. Meera vila åt folket. Blir nog hallon och vispgrädde snart tror jag....


........

Av nelliesmamma - 2 september 2009 09:00


I måndags var jag tvungen att åka till arbetsförmedlingen.

Igår hade jag möte med Human Resourses för ev jobb som personlig assistent.


Idag har jag INGENTING inplanerat och det känns skönt.


Men nu ska jag ta tag i allting som blivit stående över sommaren. Förrådet kräver att jag flyttar en av de uppskruvade skenorna så hyllorna kommer i våg. Hihihi när jag hade skruvat upp dem och insåg att de kommit snett så frågade Mats:


-Har du inte mätt och använt vattenpass?


Alltså tonen var helt obetalbar. Han var så förvånad att NÅGON skulle komma på tanken att försöka sätta upp skenor utan att först mäta och använda vattenpass. Och jag förstår honom såklart.... Men jag hade ju turen att sätta upp de första två så de kom i våg, det var den TREDJE som inte riktigt ville vara med så...

Och det är så typiskt mej; Det blir säkert bra, sätter upp på känn och mäter och använder vattenpass EFTERÅT för att visa Mats att det är VISST rakt!! Sen att det blev snett...han hade aldrig märkt nåt om jag bara haft möjlighet att fullfölja, men som sagt det var inte aktuellt att göra färdigt när vinter med 15 minusgrader slog till!!!


Sen var det det där med lilla vovven. Han är långhårig och rufsig och tovig och luktar riktigt illa alltså. Han behöver borstas, klippas och BADAS, det finns inga undanflykter längre, NU ska jag göra det!!! Jag ska bara....


Kolla om det finns nåt på platsbanken eller Manpower. 

Ändra Nellies dagisschema på nätet.

Bygga staket till hästarna så att de får det sista gräset på baksidan.


Ja - sen kan jag inte komma på en enda sak som kan komma i vägen!!!


Så SEN ska jag borsta och klippa voffsesnufsen...



Och sen kanske jag skulle ringa konsum och beställa lite blod, ringa en jägare och beställa en rådjursskank och sen ordna lite blodspår till honom. Det var VERKLIGEN länge sen, jag har nog inte gjort det sen förra hösten!!!


Nån som minns att jag skulle lägga blodspår till hunden i MÖRKRET och gick vilse?? Hittade VERKLIGEN inte hem, och Mats blev dörädd för han kunde ju inte gå ifrån Nellie!!! Han gick ut på baksidan och VISSLADE i min domarpipa. GISSA om det räddade mej, jag var långt på väg ner mot Rödeby alltså!! Och trots att jag rättade riktningen flera gånger efter hans pipa så irrade jag iväg mej igen.... DET blev en LÅÅÅNG promenad för mej vill jag lova.


Okej...nu sätta fart så jag kommer nån vart med mina storslagna planer.


JUST DET!! Jag har kollat med Anne och jag kan åka upp och rida när jag VILL!! Kommer ni ihåg de här???


 


Det är INTE Bella utan BENNY!!!



Och här har vi FLOWER!!! Det ska bli jättemysigt att börja rida igen!!


......




















































Av nelliesmamma - 1 september 2009 07:49


Ja, jag tycker det är SKÖNT med lite ledigt nu när jag har jobbat HELA sommaren och mycket ÖVERTID oxå. Har inte hört av manpower än så det blir väl inget i Kallinge...


Ja, förlåt Petra och Linda, jag HAR hört av er, jag fick ju en jättefin blomsterbukett med blomsterbud igår. Jag tycker det var en jättefin gest!!


Nu ska jag träffa Human Resourses på förmiddan, de sysslar med att tillsätta personliga assistenter. Det finns inget ledigt uppdrag just nu, men Sonja ville träffa mej för ev framtida behov och DET är ju bra!! Det roliga med att vara personlig assistent?  -Det är ju att det inte finns två jobb som är lika. Allt beror på brukaren och dennes behov. Jag har bara ett "krav" på en ev framtida brukare. Klar i huvet så att man kan prata och resonera med varandra....


Igår var jag och pratade med Nellies rektor och hon FÖRSTOD mej och det KÄNDES som om hon faktiskt HÖLL MED mig om att det var en DÅLIG idé att flytta Nellie i det här läget. Inledningsvis ville hon poängtera att de har haft både småväxta (dvärg) och cp-skadade i dagisgrupper och det hade inte varit NÅGRA promblem ALLS för de barnen.


Kontring: Flyttade ni de barnen nån gång, så att de hamnade i en ny grupp eller fick de gå i samma grupp från början till skolstart???


De hade inte flyttats - och det ska ju inte Nellie heller nu så jag känner mig lugn igen. Får se hur länge jag kan slappna av igen. Jag blir S-J-U-K när de håller på att styra och ställa med Nellie!!!


Jag måste på något vis ta tag i det här med assistenter till barn i barnomsorgen. Det är väl riksdagen eller minister nästa?? Vem ska man välja?? Vem har ansvar för LSS?? (Lagen om Särskilt Stöd)


Jag är helt övertygad att det måste till en lagändring så att LSS går före ALLA andra regler som gäller LAS (Lagen om AnställningsSkydd) eller andra anställningsföreskrifter. Det går inte att rektorn MÅSTE erbjuda alla övertaliga inom kommunen att vara assistent till barn med särskilda behov!!!  Det blir bara problem när en som "måste ha ett jobb" ska in och jobba med nåt som kräver 100% engagemang!!


Man måste förstå skillnaden mellan att vara assistent till ett barn och bedriva verksamhet för en barngrupp. Det går inte att jämföra på samma dag ju!!


Nej, rektor måste ha rätt att söka efter rätt person direkt!! Hon ska inte vara tvungen att gå igenom övertalig personal!!


Ojojoj, jag har MYCKET att göra nu när jag är arbetslös!!!


...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11
12
13
14 15 16 17
18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards