Nelliesmamma

Alla inlägg under oktober 2009

Av nelliesmamma - 11 oktober 2009 19:15


Hästö-Ronneby, seger för Hästö...kanoners!!!


Ronneby-Kalmar, seger för Ronneby och känns skönt på nåt vis att vi vinner TROTS att jag har en av mina sämre dagar. Är ALDRIG roligt att vara anledningen till att man FÖRLORAR!!! Men jag hade 18 räddningar i alla fall!!! Och det gav 53% det känns som en liten tröst i min lilla svacka...hihihi


Ronneby-Flottan, seger för Ronnebys B-lag och jag såg sista 1,5 minuten. Härligt Tummen att göra mål så där så jag fick se!!!


Hästö-Önnered, seger för Hästö...men för FAAAAN vad onödigt att släppa in Önnered i matchen när man LEDER med NIO mål!! Det såg ut som om de trodde att allt var klart bara för att de ledde stort. Nej TACKA Othén för de fina räddningarna på slutet, annars vet man inte hur det hade slutat. Jag VET att Jens har slutat och att vare sig Othén eller Nyström kan mäta sig med honom inom nån rimlig framtid...men IDAG gjorde Niclas nåra riktigt fina räddningar och det ska han ha KREDD för tycker jag!!!


Hurra hurra hurra hurra för Othén IDAG!!!!


Men kom igen nu - fram med trummorna och stämningen på matcherna igen...no good!!! Så här ska vi inte behöva ha det på matcherna...att slå LÖST på trummorna som en kompromiss??? NEJ!!! Fram med stämningen, slå på trumman för HÄSTÖ!!!



...

Av nelliesmamma - 10 oktober 2009 12:14


Hahaha!!! Får njuta så länge det varar, man vet ju aldrig när mamman börjar ringa och smsa honom så han känner sej tvungen att åka tillbaka till henne igen....


Idag har vi gått 4,5:an tillsammans ALLIHOP!! Jag, Wille, Nellie som red och hunden...ja Mats jobbar ifall det är nån som undrar...suck!!!


Ikväll tänker till och med JAG kolla på fotboll!! Det känns som om det kommer blir en suverän match!! Och blir det inte det så går jag HIT och surfar istället...haha


Imorron blir det handboll för HELA slanten. Först spelar hästös p-96:or kl 09.00 i Rosenholm, I´ll be there!! Och tror du inte att Wille visat lite intresse för handbollen nu när han vet att jag är hjälptränare där...hoppas hoppas han hoppar på handbollen igen!!!


Sen hem och ladda för EGEN match mot Kalmar kl 14.30 MÅSTE vinna!!! Shit vad konstigt DET känns då!!! Inte helt omöjligt men vi måste ligga på TOPP allihop för att det ska gå vägen!!! Undrar bara om alla klarar av den konstiga stämningen som dök upp i veckan...


Därefter direkt till Karlskrona och kolla B-lagets första halvlek, de har derby mot Flottans b-lag... Sen byter jag nog från Östersjöhallen till Idrottshallen (vägg i vägg) och kollar Hästös match mot Önnered!!! Det får man ju bara inte MISSA!!! Sen är jag nog ganska trött och åker hem och SOVER faktiskt...hihihi

Av nelliesmamma - 9 oktober 2009 14:44


.
Undrar du om de blev lättade när det visade sig att jag gjort jobbet förut??  Hahaha tänk att hitta nån som KAN datasystemet, GJORT jobbet i SJU år- när man letar efter en vikarie som ska jobba två veckor!! Snacka om att DOM hade TUUUR!
.
Känns skönare i kroppen på nåt vis när man vet att man ska jobba lite emellan. Annars sitter jag och filar på mitt personliga brev till skolan. Hmm, gäller att sälja in sig, annars sitter jag där arbetslös i februari I ALLA FALL!!! Trots att jag klarat körtest och tagit körlektion och skaffat alla papper som de vill ha!!
...

Av nelliesmamma - 8 oktober 2009 09:17


Jag KLARADE testet. Nu ska jag bara skicka in...


Gymnasiebetyg

Intyg om körtest

Utdrag ur körkortsregistret

Personligt brev


Sen håller vi väl tummarna allihopa??


...

Av nelliesmamma - 7 oktober 2009 08:57


Ja, är det inte KONSTIGT?? Jag har haft körkort i 20 år och jag måste göra ett körtest för att visa att jag kan köra bil!!


Det konstiga är att jag måste göra testet INNAN jag ens får söka till skolan, MEN killen på körskolan där jag bokat in körtestet sa att det inte verkade vara så noga med det där....eh??

Antingen ska man göra testet innan man söker- som det står på hemsidan där man hämtar blanketter..


ELLER


Så ska man INTE göra testet innan man söker till skolan...


Men han sa att en del gör testet innan, en del under kursens gång och en del när de nästan är färdiga!! Ursäkta... Fråga, kolon, vad är det för mening med att skriva på hemsidan om hur man söker till skolan om inte det gäller alla??? Nääää..


Sen KÄNNS det som om jag har legat och tittat i taket HELA natten- nej det har jag inte, men jag har gjort det tillräckligt många gånger för att det ska kännas som HELA natten!!! Och vad funderade jag på då??

Inte stanna om jag kört förbi en stannandeförbudskylt!!!

Inte gasa på förrän jag passerat en skylt om fartökning.

Bromsa ner farten innan jag passerat en skylt om fartsänkning.

Titta i alla speglar innan jag sätter på blinkersen.


FUCK!! NU KOM TIDNINGEN, UNDRAR DU OM JAG ÄR PISST PÅ TIDNINGSBÄRARNA??? Klockan är 09.04


Äh här kommer de 10 punkter som ska bedömas i eftermiddag. Och det är inte det MINSTA luddigt...


10 bedömningsområden

Att ha rätt kompetens innebär i det här fallet att du har de egenskaper, erfarenheter, kunskaper och attityder som behövs för att kunna framföra en personbil på ett trafiksäkert sätt. Denna kompetens kan brytas ned och beskrivas på följande sätt:

1. Fordonskännedom
Grundläggande kännedom om bilens konstruktion och funktioner samt förmåga att beskriva risker förknippade med dessa i syfte att skapa en god trafiksäkerhet och miljö. Kunskaper om fordons yttre och inre säkerhetssystem och om hur fordonbör vara utrustade och underhållas.

2. Manövrering
Motoriskt automatiserad förmåga att manövrera fordonet med hänsyn till t.ex väglag, naturlagar och hur fordonets drivsystem påverkar framförandet.

3. Säkerhetsmarginaler
Förmåga att läsa av trafiksituationer så att säkerhetsmarginaler skapas och risksituationer förebyggs utifrån en realistisk uppfattning om såväl egen som medtrafikanters körförmåga.

4. Miljö
Grundläggande kännedom om regler och bestämmelser om miljö samt om bilkörandets och körteknikens påverkan på miljö och människa.

5. Trafikregler
Förmåga att, med hänsyn och omdöme, tillämpa de regler som gäller för bilkörning i gott samspel med andra trafikanter.

6. Avsökning
Förmåga att ta in och bearbeta intryck som ligger till grund för bedömningar och tolkningar av olika trafiksituationer. Förmåga att själv uppträda tydligt i trafiken och därmed underlätta medtrafikanternas avsökning.

7. Situationsanpassning
Förmåga att anpassa t.ex hastighet och avstånd utifrån mänskliga, miljömässiga och trafikmässiga omständigheter.

8. Risksituationer
Förmåga att förutse och uppmärksamma trafiksituationer och trafikmiljöer som kan innebära öka risk för olyckor.

9. Problemlösning
Ha metoder för att självständigt kunna ta sig ur svåra situationer och problem.

10. Självvärdering
Förmåga till en realistisk bedömning av hur de egna personliga förutsättningarna påverkar körstil och körförmåga.



Jag gillar punkt 10.


Jag ska innan körtestet berätta hur jag anser att jag kör, sen ska jag göra en "ny" bedömning efter körtestet. Ungefär som om 30 minuters körning skulle radera ut ALLA 20 år av prickfri körning.....hahaha, men skrattar bäst som skrattar sist???



....

Av nelliesmamma - 5 oktober 2009 21:23


Det här har varit en hektisk dag!!


Nellie till dagis

Fixa olika papper och kontakter inför skolan

4,5:an i skogen

Mocka stallet

Övningsköra med Linnea

Hämta Nellie på dagis

Handla

Till körskolan och ta en körlektion

Till träningen


Blogga, och jag vet inte om jag orkar göra det ORDENTLIGT jag har så storslagna planer med bilder och annat men det kanske inte håller hela vägen!!!


När jag i alla fall kom till körskolan som jag förhoppningsvis ska jobba på inom ett och ett halvt år så gick vi igenom en del papper som jag var tvungen att ha koll på och sen bar det IVÄG!!!


Mitt i alltihop frågade jag om en situation som jag kände mej osäker på....ok, bara stanna här vid sidan så ska vi prata om det sa Anne. Och jag stannade och vi pratade och när vi var klara så frågade hon om jag sett den där blå skylten med ett rött kryss på som vi körde förbi alldeles nyss???

EH?? VA??? I mitt huvve fanns bara EN typ av blå skyltar och det var påbudsskyltar, de är blå och VITA det finns alls inga med nåt rött kryss på. Det VET jag för jag har haft körkort i MER än 20 år. Men hon stod på sig och log så där ljuvt som bara hon kan. Hon gav sig inte!!! Och inte jag heller!!! MEN så tittade jag en bit fram på vägen...


PARKERINGSFÖRBUD är blå med rött streck och stannandeförbud är ju blå med rött kryss!!!!


Fan vad roligt det kan bli när hjärnan låser sig och vägrar släppa det som den har fått för sig!!!

Nej, Anne sa att jag skulle inte få några problem på onsdag bara jag håller mig innanför RAMARNA, inte gasa upp i 70 INNAN skylten och sånna grejjor.... Jag litar på henne, ska läsa på lite om de där säkerhetskontrollerna av lampor och gud vet allt!!!


Idag ringde Håkan på TOOLS Trossö Järn och Bygg, jag ska få ett vik på 2 veckor - sista veckan i November och första veckan i December. Sen troligen en del innan jul...perfekt med lite extra kulor!!! Det är inte illa att få ett jobb på TVÅ veckor!!! Då har de höga förväntningar alltså!! Vad ska man lära sig på två veckor???? Nej, de räknar kallt med att jag redan KAN ALLT!!!


Känns LJUVLIGT!!!


....

Av nelliesmamma - 3 oktober 2009 09:08


Igår var det träningsmatch mot Hästös p 94. Jag trodde att det skulle vara p95 och därmed skulle vi haft en CHANS att vinna...men man kan inte få allt.


Nu blev det stora starka snabba hårdskjutande tunga p94 och vi fick såklart storstryk, MEN jag var betydligt NÄRMARE bollarna, räddade betydligt FLER än förra gången och GIVETVIS det -eftersom försvaret var betydligt tuffare den här gången!!!


Glädjande var att trots att vi förlorade med 20 bollar så hade vi minst 20 lägen när vi var frispelade med målvakten och BOMMADE!!! Det är mycket positivt eftersom de 20 lägena sitter NÄSTA gång!!! :D :D :D Det hade varit betydligt mer nedslående om vi inte hade haft nåt spel alls... :( :( :(


Jag är inte lika orolig för serien längre... det känns verkligen BRA!!!


Idag åker Nellie och jag till Ronneby och kollar när B-laget premiärspelar mot Kalmar och SEN åker vi till Karlskrona och kollar när Flottan spelar mot Farmen. Tror jag tar med mej videokameran till Flottanmatchen faktiskt!!!

Imorron sticker vi till Kalmar och kollar Kalmar - Kristianstad och DÅ ska jag definitivt filma!!!


Jag har fått förfrågan från Hästö p96 om jag vill vara hjälptränare för att deras ena tränare har lagt av!!! Det är ju Willes lag och jag känner igen alla grabbarna- hade deras träningar när ord tränare var bortrest till Thailand bla. Sen var jag lite målvaktstränare innan det rann ut i sanden!!! Slarvigt av mej men det var en turbulent tid i mitt liv. Nu ska jag iaf vara med på tisdagarna och på deras matcher. Det ska blir SKITROLIGT!!! Jag har kollat och derat matcher krockar med våra vid tre tillfällen, resten är OK - ett tecken ;) ....hihihi!!!


....

Av nelliesmamma - 3 oktober 2009 08:47


Förra helgen när jag var i Norrköping hade jag ett HELVETE utan dess like!!!!


Det började med att brorsan skulle bjuda på middag...jag sa bara att han inte behövde tänka på mat till mej. Jag äter bara speciell mat och jag ville inte att han skulle ha en massa extrajobb med det!!  Det skulle vara enklare om jag tog med mej mat själv!!!


Men han kom på den smarta iden att bjuda på tacos och jag sa JAAA!! Vad skulle kunna gå fel??? Jag äter OFTA tacos hemma. Jag mumsade och åt och det var jättegott... tills jag kom på att jag alltid kryddar mina tacos själv och brorsan troligen hade påskrydda=glutamat är dödssynd för mej!!!


Det var inte glutamat i kryddorna, utan den "mesta" ingrediensen var DRUVSOCKER. Ja, jag höll på att börja gråta. Fy fan här sliter jag och tänker och klurar vad jag ska äta och vad jag ska låta bli varenda jävla dag och så går jag på en sån enkel MISS. Fan var bara början på allt jag tänkte och kände den kvällen.


Jag hade ju tänkt att kanske ta LITE vin på lördagen som avsteg från LCHF-maten, men det här förstörde  ALLT!!!


Vad gör man då??? Biter ihop och kämpar vidare eller viker ner sig och fortsätter på den ofrivilligt inslagna vägen???


Vi skulle ju till djurparken på lördagen och jag stog och velade i gott och väl i 10 minuter.... vad ska vi ta med oss till djurparken att äta??

Det rätta hade varit att köpa ut en vispgrädde och dricka te med vispgrädde OCH köpa pasta med köttfärssås utan pasta och hälla grädde i.


Det som var HELT fel alternativ var en påse bullar, en 200g chokladkaka och en påse smågodis, men vem fan orkar stå upp för det som är rätt när man blir MOTARBETAD hela tiden????  Hahahahahahaaaaaaa, ja- tappar man sugen så gör man och då kan man lika gärna falla rakt ner och ta i rockbottom och sen börja om därifrån!!!


Flera flera dagar senare visade det sig FÖRUTOM allt detta att jag som käkat KINAMAT åkt på en blåsning där OXÅ!!! De har mängder med glutamat i sin mat och dessutom SOCKER. Fy fan den helgen kommer gå till historien. Jag är säker på att jag gick upp MINST två kilo den helgen, jag VÄGRADE väga mej för att kolla - det fick räcka med att jag mådde så jävla dåligt allaredan!!!!


Jag hade inte bestämt mej om jag skulle vänta EN eller TVÅ veckor innan jag vägde mej nästa gång, men idag tog jag mod till mej!!! Jag har GÅTT NER i vikt från förra onsdagen...alltså dagen innan jag åkte till Norrköping så.......

Allt det som blev fel i Norrköping är BORTA och jag är på banan igen rent viktmässigt!!!


Igår var jag på hälsokost och köpte COCOSOLJA = 100% fett!!!! Det löser sig absolut inte i teet, så man får vispa runt runt innan man dricker varje gång annars får man i sig en slurk cocosolja istället för te med cocosolja....urk det är VERKLIGEN FETT alltså. Men vem tackar nej till 100% fett och 0% kolisar??? INTE JAG!!!


TIPS till LCHF:are som jag läste på ett forum... häll en klick SMÖR i kaffet, det ska tydligen vara jättegott!!!! Jag dricker inte kaffe så jag har INTE provat!!??


....

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7 8 9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24 25
26
27 28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards