Nelliesmamma

Alla inlägg under november 2009

Av nelliesmamma - 9 november 2009 08:49


Kul blogg faktiskt! Nu har jag hittat som spelar i kalmar och håller väl med om att matchen mot lågan var den sämsta, men alla kan väl göra plattmatcher eller? Så även vi 2 ggr denna säsongen (mot er och lågan). Vi var grymma mot lågan bakåt, släpper in 14 mål inte så pjåkigt. Sen talar ju 17 mål framåt sitt klara språk.
Maja och Anna var grymma i första halvlek idag och stänker in mål, sen punktar vi bort dom båda och de har inte lika mkt att komma med! Enkelt;)
Mot Karlshamn spelade vi för övrigt vår bästa match

av A igår kl 22:44


Och tack för kommentaren, det var trevligt...


Visst kan alla göra plattmatcher, men jag blev faktiskt lite besviken!!! Jag hade varit lite "inlåst" hemma hela helgen, vi hade speluppehåll och Flottans match hemma mot Karlshamn var inställd. Jag körde till Kalmar för att se lite KAMP!! Jag hade på förhand gissat att det skulle vara lika i halvlek (men inte 7-6...haha) och sen skulle ni dra ifrån sista fem, men jag hade hoppats på mer HANDBOLL, KAMP och jävlar anama!!! Hahaha, men målisen gjorde ju det bra och det räddade er faktiskt!! Utan henne hade det kunnat sluta hur som helst.. Och jag menade nog att BÅDA lagen visade liten vilja och kamplust...


Skalpen mot Karlshamn kanske satt i huvvet när ni spelade mot Lågan, lätt att man omedvetet är lite "nöjd" efter en sån match..

Personligen tycker jag att det är roligt att Kalmar kommit upp sig lite i serien, det visar på utveckling när inte samma lag ligger i "toppen" och "botten" år efter år!!! Helt plötsligt så har ju Farmen och O/V tagit ett litet grepp, men ingen av dem är otagbara- de har i alla fall inte imponerat på mig så här långt. Jag har sett Farmen borta mot Flottan och vi i Ronneby har spelat mot O/V..  Farmen borta har ju aldrig så bra lag som Farmen hemma, men ändå... Och O/V har "bara" sina kontringar, i alla fall mot vårt försvar!!


Jaha, mina kära brudar i Ronneby... nu gäller det att tagga till Söndag!! Jag kör rehab idag för att ryggen har protesterat sista veckan. Törs inte köra mer med den.. Jag vet för väl vad som händer om jag blundar för protesterna!! Så det blir 4,5:an som vanligt nu på förmiddagen och sen gymmet ikväll. See you onsdag!!


Här kommer en rapport "från insidan" när det gäller matchen Flottan-Kalmar...


http://www3.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=460036


Det är Kalmar AIK:s blogg som - som vanligt är väldigt välskriven och med glimten i ögat!! Rolig läsning!!


..

Av nelliesmamma - 8 november 2009 22:16


Ja, det är det verkligen... och jag vet inte riktigt vad det är som saknas, men Mats menar att jag har fått sämre fotarbete sen jag slutade med badminton!!! Mats brukar ALLTID ha rätt så jag ska nog lägga in ett badmintonpass i veckan framöver- för så här dåligt kan jag inte spela framledes.


Jag brukar ha högre procent på kantskotten och jag är inte nöjd egentligen med nånting den här matchen. NEJ!!


Det som är MYCKET glädjande är att "min" plan som jag tänkt ut till den här matchen genomfördes med BRAVUR i första halvlek. Vi DOMINERADE och jag är mycket glad att meddela att Dalhem var MYCKET skärrade i första halvlek!! Tyvärr gör vi tre snabba missar i början av andra och DÄR gick tågen för oss. Vi klarar inte av att resa oss igen där...


Totalt över matchen måste jag hålla med Flaxe att det här var ett STORT fall framåt, om än ett fall. Nästa helg mot Kristianstad ska vi ta ett JÄTTEKLIV framåt och sen marchera framåt i ett par veckor framöver...hahaha *gillar*


Jag är helt förbluffad att Flottan tappade en poäng mot Kalmar?? Såg Kalmar mot Lågan förra helgen, och det var nog den sämsta handbollsmatch jag sett i div 2 NÅGONSIN!! Jag tycker att Flottan är ett bättre lag - om än lite lätt att välta om man får stopp på Maja och Anna... Så jag gissar att det var det som hände där... Maja och Anna gjorde inte så många mål helt enkelt. Vi får se vad som står i tidningen imorron!!


Och Karlshamn, mina kära flickor i Karlshamn... vad är det som händer??? Blev ni oxå sönderkontrade eller?? För nåt uppställt spel som imponerar- det har INTE O/V...och inte tappar ni så många bollar att ni blir bortkontrade?? Jag blir UPPRIKTIGT lessen och besviken för att det inte går nåt vidare för Karlshamnstjejerna!! MEN


Nästa år så blir det ju omorganisation, så håller ni er bara topp 3-4 så kanske det går vägen till ettan i alla fall??


Nu är det kväll!!


Blekingelagen kommer igen...eller hur???


..

Av nelliesmamma - 7 november 2009 13:45


Nu sitter jag här med NELLIE i knäet och ska försöka skriva lite...konstigt med tanke på att det är hockey på TV. Hon ÄLSKAR när det är hockey eller handboll på TV... och där pep hon iväg till TV:n igen. Hon fattar ju inte att sverige ligger under med 4-1 så hon tycker det är lika roligt att titta nu som för fem minuter sen när vi bara låg under med 2-1...


Jag laddar för match mot Dalhem imorron... hmm...undrar jag hur det ska gå???


Det är nåt litet som saknas i laget..den där VINNARKÄNSLAN är inte riktigt där och jag undrar varför?? Eller egentligen gör jag väl inte det, men jag undrar vad VI kan göra för att få fram den!! Det saknas det där sista när man ska klämma till bollen, det smyger sig in en liten tvekan där och det finns inte utrymme för det mot de här målvakterna!!!


Vi har försvarsspelet för att vinna mot alla lag i den här serien..

Vi har det uppställda spelet för att vinna mot alla lag i den här serien..


Sen är det det där med att ALLT ska klaffa hela matchen i 60 minuter... det är lite värre det!!!


Man kan tex inte passa motståndaren stup i kvarten- nu har vi gjort det mot Flottan och vi har gjort det mot O/V. Det måste BORT!! Allt det måste BORT, alla TANKAR på det måste bort!!! Vi har ett brilliant spel och det ska vi ta FRAM!! Alla tankar måste handla om att ta FRAM det!!!


Jag har laddat som FAAAN nu i två dagar... korta stunder är jag på matchen, tänker igenom olika spelmoment och VARJE gång så lyckas jag med det jag gör såklart!! Imorron gäller det..


Flipp eller Flopp???


Den som lever får se..


...

Av nelliesmamma - 5 november 2009 13:46


Jaaaa, det finns MYCKET att säga om den här förlusten, men jag ska se matchen innan jag brer på!!! Eller så släpper vi det här och går vidare!!


Det TRÅKIGA är att vi spelade helt lika med O/V i uppställt spel, jag hade nog 50%  på de skotten och 0% på kontringarna!!! Och hur var kontringarna då?? Jag brukar ju plockan NÅN liten i alla fall!!


Jo, vi står i uppställt spel, alla är på väg framåt och sen smiter det ut en grön spelare och får passningen i full fart mot vårt mål.... Hon kommer sen HELT ensam och saken är klar!!! Det här händer 6-7 gånger de första 10 minuterna- sen hade vi svårt att komma igen!!! Vi låg då under med 8-2. (Jag var PÅ hälften av kontringarna, men det är ju tyvärr ingen tröst för nån annan än mej, och påverkar inte resultatet på något vis. Bara att man inte känner sig helt värdelös, bara halvt)


Jag är SÅÅÅ lycklig att vi inte är nåt svikargäng!! Alla kämpar på i 60 minuter, ingen tappar gnistan för att vi passar bollen rakt i gapen på motståndarna!! Kredd till alla för det!!! Andra halvlek förlorade vi med två bollar och det känns som att förlust med 3-4 bollar hade varit mer "rättvist" på nåt vis. Nu räknas kontringar och det är bara att tugga i sig "storförlusten".


Nu ska vi ladda för Dalhem hemma. Kom igen tjejer vi har ALLT att vinna och spelet är INTE så dåligt som siffrorna mot O/V visar!! Vi ska "bara" hålla i bollen lite bättre!!


OK, nu tar vi dom-nu tar vi dom!!

OK nu tar vi dom - nu tar vi dom!!!


(H-o-c-k-e-y hocket känns lite fel, men kärnbudskapet är det rätta...haha)


...

Av nelliesmamma - 4 november 2009 08:47


Om man låter bli alla kolhydrater eller som jag äter MAX 30g per dygn så hamnar kroppen i något som brukar kallas KETOS. Det innebär förenklat att kroppen tar FETT och tillsätter KETONER för att bilda nån slags kolhydratsubstitut.


När man är DÄR så är det helt fantastiskt. Kroppen bara går och går och går och går och går....


Men om man som jag tar ett återfall med godis, chips, smörgås och fan vet allt som jag åt i fredags så halkar jag ur och när jag ska DIT, då är det jobbigt, jobbigt, jobbigt, jobbigt!!!  Som igårkväll och idag....


Nu har katten väckt mej en gång inatt och sen väckte hunden mej en gång, så jag är trött på grund av det oxå...men när kroppen ska över i ketos känner JAG mig som en döende. Det känns som om jag har fått nån obotlig sjukdom som håller på att ta ihjäl mej!!! Jag orkar knappt klä på mej, och att köra Nellie till dagis var så jag trodde jag skulle svimma!!!


Det finns de som inte lider så mycket av det och jag säger grattis till dem... och sen tröstar jag mej med att det inte blir nåt mer halka ur på länge. Jag planerar hålla stenhårt fram till jul och sen KASHINGGGG!!!! Inkassera ytterligare fem kilo minus på vågen... nån som sätter en slant?? Hahaha


Nu ska jag PLÅGA mej runt 4,5:an sen blir det SLAPPA tills vi ska hämta Nellie... därefter blir det hektiskt!! Till lasarettet och lämna Mats för han ska ta stygnen..om de tar dem idag, inte så säkert!! Sen hämta Wille vid skolan för han ska med till Katarinadoktorn kl 14.30 Vet inte hur det ska gå till men sen behöver Mats köra mej till Nättraby för 15.30 samlas Flaxe och jag för färd till Ronneby för vidare färd till Helsingborg Vi spelar match mot O/V det underbara klockslaget TJUGO OCH FEMTON. Blir sent hem ikväll och jag kan bara tänka på SÄNGEN!!! Hur ska detta sluta??? Idag gäller det att plocka fram V-I-L-J-A-N!!!  Det vill jag lova!!


Tips om en blogg!!! Det var lite roligt att Kalmar AIK har en egen "lagblogg"!!!


http://www3.idrottonline.se/templates/News.aspx?id=216971


Väldigt välskriven faktiskt!!


Håll tummarna för oss ikväll, vi önskar oss minst en poäng!! Kan vi få det tack???


..

Av nelliesmamma - 2 november 2009 14:48


Ja, efter att det där pinsamma på fredag morgon hade gått över var det fredag-hela-veckan stämning här hemma!!! Tomas och Alexander kom hit av en STOR anledning- hämta legomodeller!!! De mindre anledningarna att träffa Mats, Nellie, Ann och mej kom liksom i andra hand...


När Nilla, Nellie (gissa hur många gånger jag har sagt NELLIE till NILLA??) och jag tog hästar och hund en vända i skogen så satte de tre av manligt kön igång att leta legobitar. Det fanns inte LITE och det var ju ritningar som skulle följas. Jag kan säga att det har LETATS legobitar här i tre hela dagar!!!


  


Det som syns på bilden är uppskattningsvis två tredjedelar av det som fanns totalt..

Här har de kommit till att sortera ut mörk och ljusgrått... det blev MYCKET sorterande!! Min rygg havererade lördagkväll och är inte riktigt på topp men...



  


Man måste nästan varit här för att förstå hur MYCKET lego som har samlats här genom åren...hahaha!!!


Framåt dagen så var det dags att dra till stan och hämta Ann som kom med tåget. Vi var i GOD tid så vi passade på att visa Tomas runt lite i hålan. Vi visade saltöhemsbygget och så var vi inne på fiskaffären där vid saltö, men de hade INTE abborre så Nilla ville inte HA!! Vi körde utmed vattnet och det är VERKLIGEN vackert med alla villor som står på rad utmed vattnet!! Sen körde vi till Stumholmen och Tomas var imponerad över att man kunde ha båten precis utanför porten!! Man har tydligen försökt lägga båtar i Strömmen hemma i Norrköping men det går INTE!!! Det är inbrott och förstört varje natt. Nu kom visst tåget och vi hämtade Ann!!!


Senare på kvällen stod det lasagne på menyn...GOTT med pasta!!!


  


Åja, det blev lite vin, öl, jäger, chips, ostbågar och godis oxå...hahaha


Obs Nillas nagellack!! Hon erbjöd sig att måla Anns naglar oxå och det gick väl SÅDÄR, Anns hela fingertoppar var målade innan hon var klar!! Herregud så jag ser ut, sa hon - jag som ska på kalas imorron...hahaha


Nellie följde kusinen som en skugga hela helgen!!! Här spelar han golf på Wii.


  


Och IDAG kom de!!! Mina nya glasögon!!! Mats tyckte inte jag skulle sväva ut för mycket med färg och form, "för då blir du inte tagen på allvar förstår du!!!" OK, jag tar de här:

  


ROSTFRITT STÅL!! Oh, yeah!!!


...









































































Av nelliesmamma - 2 november 2009 08:53


I torsdags kom Nilla, Tomas och Alexander till oss. De landade ungefär kl 23 på kvällen och vi bänkade oss i köket... pratade och tog en varsin bärs (inte Alexander....hmm).


Skönt med helg tänkte jag när jag gick och la mej, så jag stängde av min väckarklocka. Ah, Nellie kommer alltid in till oss vid sju, så att man skulle försova sig är ju inte nån risk precis...det är det där med hjärnan och hur den fungerar!!!


Vi gick upp vid sju-åtta som vanligt, rostade bröd och kokade ägg... vi satt och mumsade för fullt när telefonen ringde- Mats svarade. Ja, jag hörde att det var ett "udda" telefonsamtal för han blev så konstig på rösten.


Det var förskoleläraren på Mosippan som ringde och min hjärna hann med det här på mindre än 3 sekunder:


-Hej det är Marie.

"Men ringer Marie...varför ringer hon en lördag??? Då måste det ha hänt nånting!! Men hon lät så glad på rösten så det stämmer inte riktigt heller... "

-Kommer Nellie idag eller? Frågade hon.

"Varför skulle Nellie komma till Mosippan på en lördag??

Men GUUUUD det är ju FREEEDAAAG!!!"


Ah, klockan var fem över nio och de hade redan stått och väntat på oss en halvtimme så jag sa att Nellie stannar hemma.


Hur många gånger har man inte fått för sig att det är "fel" dag??? Men i vanliga fall är det ju ingen som "märker" nåt- det bara stör en själv liksom för man tänker fel hela tiden!!!


Jag har förmodligen rekordet på mosippan redan innan, men nu är det väl svårslaget. Vimsigare mamma finns troligen inte!!! Men vaddå... sån är jag - take it or leave it!!! Jag får givetvis bjuda på kladdkaka på onsdag eller torsdag som URSÄKT för att de fick stå och vänta och undra och kanske bli oroliga....


...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4 5
6
7 8
9 10 11
12
13
14 15
16 17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok


Skapa flashcards