Nelliesmamma

Alla inlägg under januari 2010

Av nelliesmamma - 21 januari 2010 10:13


Jag är lite osäker faktiskt!!


Just nu har vi en sån otrolig skjuts på träningarna, alla går verkligen för fullt!!! Jag vill nog minnas att jag längtade efter den här känslan för ett halvår sedan. Men den infann sig aldrig. Jag försökte förklara, Ullis försökte förklara och Flaxe skrek för att det inte riktigt var F-U-L-L-T i A-L-L-T vi gjorde.


Helt plötsligt finns det där, efter hårt arbete och mycket peppning, tjat, träning och uppmuntran.


Men samtidigt ligger en grå hinna över allting... vad ska hända i höst??


Jag vet att det hade kunnat se annorlunda ut inför nästa säsong, men nu har vi den här situationen att jobba efter och då får vi alla bjuda till och göra det!!!


Jag har nominerat en person för träningsuppdraget i höst. Den personen tyckte det var smickrande men avböjde. Jag ville ändå förbereda den personen på att jag ämnar nominera honom/henne till styrelsen. Kan inte han/hon i alla fall överväga att TÄNKA på saken. Jag tror att han/hon är precis vad vi behöver. Jag lovade samtidigt att inte prata högt om det så hemligheten vilar tryggt hos Ullis och mej... ;)


Jag kanske är förblindad av bitterheten att Flaxe slutar och kan inte riktigt se klart??


Vet du någon som skulle kunna vara lämplig att ta över ett damlag som är på väg att bli något stort?? Skriv gärna i kommentarerna. VI är tacksamma för alla förslag!!!

 

...

Av nelliesmamma - 20 januari 2010 15:09


Hahaha, ja jag gillar det även när jag tycker att personen i fråga kanske skulle använda tangentbordet till nåt annat....  vettigare liksom. Kolla här:


**skulle du träna hanna i mål?!? Borde väl vara tvärt om eller? tkr jag utifrån vad jag har sett iaf....**

 

Ja, jag säger då det, nåt mer obegåvat var nog länge sen jag läste faktiskt. Då tar jag TROTS det in i beräkningen att mitt eget spel haltat betänkligt och att om man jämför en del av mina MATCHER med Hannas MATCH nu här i helgen så...

Ja, herregud vilken pajsare!!!


Men nu ska jag såklart prata om S-K-O-L-A-N!!! Jag har med ganska knapert resultat försökt lista ut hur jag ska bära mej åt för att åka mellan Rödeby och Nybro på billigaste vis... Men jag har ledigt imorgon så jag ska åka till tanten i kiosken i stationshuset och prata med henne. Hoppas jag kommer hem med ett rabattkort som gäller hela vägen... Går ju mellan två olika regioner eller vad det heter... Blekinge och Kalmar län alltså.


Igår hade vi teambuilding och det var så jävla roligt alltså!! Jag har hamnat i en grupp som jag trivs SÅ-JÄVLA-BRA-I. Man kan diskutera och fråga och svara hur som helst, inga konstiga utläggningar, nedlåtande kommentarer eller så... Jag känner mej HEMMA direkt. Läraren sa att grupperna inte var gjutna, men HOPPAS att de inte ändrar på vår grupp!!!


Vi skulle åka sånna fyr-personers-skidor.

Vi skulle köra pictionary. (klarade dubbelt så många som tvåan hihi)

Vi skulle gå tipsrunda


OCH


En sitter vid ratten i bilen med ögonbindel. Den andra sitter brevid och kopplar/gasar/bromsar OCH berättar hur föraren ska styra. Alltså jag blir ju tävlingsmode på!!! Jag och en kille till lyckades köra på andra bästa tid utan att nudda nån kona. Vårt lag med annan uppställning var lite snabbare men hade ner en kon, så det blev ingen vinnartid det heller...hahaha


Ikväll träning och jag har förvisso blivit bättre i benet, men får köra egen fys och hjälpa Hanna idag igen!! Ska bli riktigt roligt eftersom det blir mycket uppställt spel mot grabbarna ikväll igen. Det gav så otroligt mycket förra veckan...HOPPAS att några fler penningar ramlar ner ikväll. Tagga för helgens match!!!!



...



Av nelliesmamma - 18 januari 2010 21:51

Ja, jag blev jätteglad för kommentarerna...även om jag blev kallad för både pinsam och så...


Jag vill ändå bemöta dem så gott jag kan...


**Ärligt talat.. De är 19 år och vill fortsätta sina liv, vad är det som är så fel med det? De kanske inte vill bli fast här i Ronneby som alla er andra.
En sak man måste tänka på är att det är en chans att få nya upplevelser, livserfarenhet och även ett jobb som det finns gott om i Norge.....**


Jag har aldrig sagt att det är fel att gå vidare i sitt liv. Jag har sagt att man kan informera sina lagkamrater om vad man har för planer. Vi hade lagmöte senast den 21 december, inte ett andetag sades om att någon spelare skulle ge sig iväg.

 

**Svikare, vad grundar du dina anklagelse på?
Om vi ska börja snacka om svikare så är väll Faxe den som sviker mest som skriver på för en klubb till mitt under säsongen, men det tar du ju inte upp här i bloggen, Varför?**


Jag har aldrig anklagat någon för att vara en svikare, jag har sagt att jag känner mig beSVIKEN. Jag har alltså beskrivit hur jag KÄNNER mig. Ingenting annat. Du tycker att Flaxe är en svikare som ställer upp på sin "gamla" klubb efter att de ringt ca tusen samtal för att kunna pussla ihop hans uppdrag i Ronneby med IFK´s behov i ett trängt läge. Jag tycker inte det är att svika när man ställer upp.

 

**Synd om Faxe? Varför springa omkring och tycka synd om sin tränare för att man tappar folk i truppen, det händer alla tränare hela tiden, är det inte en tränares jobb att vända motgångar till något possitivt? Upp till bevis hur skicklig tränaren är.Varför inte bara ge tjejerna en klapp på axeln och tacka för tiden och önska dem lycka till istället för att kapa dem vid fotknölarna?**


Jag springer inte runt och tycker synd om någon. Däremot har jag en empatisk förmåga och inser att en person blir uppgiven och behöver repa mod för att JUST vända det här till något positivt. Att man skulle ge en person eller flera en klapp på axeln när man bryter ett skrivet kontrakt ser jag som lite tokigt...  Jag har inte kapat någon vid fotknölarna, och om någon annan gjort det så tycker jag att det var dumt gjort.


**Det är ju DU som sviker dina kamrater genom ett pinsamt blogginlägg! Pinsamt hörru!**

 

Åsikter kan gå isär och jag respekterar andras åsikter utan att känna behov av att kalla någon annan för dum eller pinsam. Andra är på något annat vis och det är ok.

 

Jag vill avsluta med att jag inte hängt ut någon, jag har inte nämnt några namn. Däremot har jag sagt till berörda spelare PERSONLIGEN och inför hela laget vad jag tycker om den situation som uppstått. Där tog jag avstånd från deras beslut men poängterade att jag inte DÖMER dem!! Jag konstaterade oxå att vi gått i olika skolor. Om de gått i min skola skulle de inte sticka när det är bara sex veckor kvar av säsongen. De skulle fullfölja deras kontrakt som de skrivit på. Jag kan inte säga att de GÖR FEL när de inte har lärt sig det som jag och de som gått i min skola har fått lära sig.

  

I min skola går laget först.

  

Nu för tiden går individen först. Alla andra ska bidraga - men jag vill helst HA något. Det här är en välkänd problematik, både inom idrottsvärlden i stort, men även bland ledare. Det är väldigt svårt att få tag i bra ledare, och de som finns tappar snart gnistan...allt för att "dagens ungdom"  är fostrade i en annan skola än den som ledaren kanske gått i.


Om någon trots detta känner sig påhoppad hoppas jag att hon pratar med mej och att vi löser det i så fall. Jag gör mitt bästa för att uppträda som en lagkamrat. Om jag har misslyckats vill jag höra det från den person som känner sig sviken eller illa behandlad.  (eller Malin....hihi...) Hoppas att jag inte uppträtt så illa att jag inte kan få det...

 

 

...


Av nelliesmamma - 18 januari 2010 20:53

Vi spelade ett bländande spel i första halvlek, precis som vi gjorde borta mot Lågan. Den här gången gick de inte ut på dubbelpunkt, så vi krigade oss till två poäng. Vi var mycket värda segern.


Allt vi gjorde i första halvlek gick hem, rullar, växlar, skott och kantavslut.


Sen gick det lite troll i det hela, det är jobbigt att vinna när man inte är van!!! Hahaha, man blir nervös, orolig och ängslig!!! Men vi knöt ihop säcken och tog med oss två poäng hem.


Tyvärr var det lagfest i fredags och jag drack alldeles för mycket vin.  Jag trodde att jag kunde gå ner i spagat...ja, jag GJORDE ju det oxå, men det kostade en regäl sträckning i baksida lår. Jag spelade inte matchen och kommer inte spela i helgen heller. Hoppas jag inte förstört resten av säsongen.


Känns konstigt att J-A-G som alltid är så jävla noga med uppvärmning stretchning och fan vet allt ska bära sej åt som en hel jävla idiot...men nu får vi släppa det.


Just nu lägger jag fokus på Hanna i mål...hon briljerade i matchen senast och jag räknar med att hon gör detsamma på söndag. För att inte jag ska deppa ihop fullständigt är det viktigt att hålla fokus på nånting som fungerar. Och jag lyckas just nu träna henne väldigt bra i mål. Vi har lite att prata om inför  matchen på söndag, men vi ska inte falla på målvaktsspelet iaf. Det är jag säker på!!!


..

Av nelliesmamma - 18 januari 2010 08:54

Hahaha, för fjärde gången börja skolan. ROLIGT!!


Nu återstår att se hur mycket jag hinner skriva här.


Nu är det helt klart. Flaxe fullföljer säsongen, men hoppar av efter avslutat kontrakt.


Varför??

Styrelsen har lagt sig i laguttagningen.


Slarvigt Ronneby HK. Jag vet MINST två spelare som hoppar av om Flaxe försvinner, och det är inga skitspelare. Själv ger jag nya tränaren tre månader, sen tar jag beslut. Jag dissar ingen osedd liksom!!! Räkna inte med att jag skriver på nåt kontrakt... ;)



...

Av nelliesmamma - 15 januari 2010 09:19


Sist när Nellie och jag var i Norrköping hälsade vi på hos Sussie och Bettan....som ALLTID. Men den här gången fick vi med oss RIKLIGT med kläder hem!!!


Nu är de kläderna lagom!!


Här är ett smakprov.


  


Jag gillar att det ser ut som hon poserar, i själva verket dansar hon till mammas nya cd som jag kunde fixa tack vare en viss DJ007!!!


Gårdagen gav mej en stor chock. Två spelare informerar TRÄNAREN men inte laget att man mitt i brinnande säsong ämnar dra från stan. Jag var tvungen att ringa och kolla att inte Flaxe missuppfattat nånting. Det kan inte vara sant, du måste missförstått!!! sa jag till Flaxe i bilen på väg hem från träningen. 


Och i och för sig sa han att han blev så chockad att han överhuvudtaget inte hörde vad fan det var som de sa till honom. Han fattade inget och blev helt blockad.  Han hade bara sagt att om spelarna ska göra så mot honom och laget så sticker han oxå. Tack och hej för den här tiden.


Jag ringde upp den ena spelaren i fråga och jodå, två drar från stan i slutet av Januari.


OK.


Jag hoppas att Flaxe är så stor att han tar det här som en man. Att han ser att vi har material i alla fall. Vi står inte och faller med de här två spelarna även om det är två väldigt duktiga tjejer. Kanske vi till och med blir starkare?


HUR DÅ???


Vi som är kvar är beredda att satsa ännu hårdare än förut.

Vi vill spela som ett lag.

Vi kommer på varje träning för att vi vill och för att vi tycker det är kul.

Vi vill växa som spelare och lag.

Vi har sett det på de senaste träningarna och viker oss inte nu.

Vi har passerat en tröskel som var väldigt viktig för oss.


Nu jävlar kör vi brudar så det ta mej fan ryker.

 

Det kan hur som helst bli en sorgens dag för de som ännu inte är färdiga för div 2. Eftersom vi redan innan haft problem med att få ihop folk till b-laget...klubben måste NOG dra ur det laget ur serien. 5-7 spelare blir ställda utanför spel. Dessutom blir klubben tvungen att betala böter på kanske 20-40.000:- Ja, det är så enormt mycket pengar så man blir mörkrädd!!! Pengar som VI kunde haft mycket roligare för!!!



....

Av nelliesmamma - 14 januari 2010 08:50


Ja, det fanns ju ett annat urgammalt uttryck oxå...


Man har inte roligare än man köper ut!!


Men nu var det barn inblandat, tillsammans med idrott och då köper man inte ut för att ha roligt!!


Mats har alltid haft en stor förkärlek till udda sporter. Jag vill minnas att han rabblade upp några förslag till grenar inför nästa friidrottssäsong. Han tyckte att de gamla var lite slitna så han hade 100 meter gräv eller varför inte 400 meter stavhäck??


Jag menar att nu pratar vi underhållning här. Det gäller ju att man har en hjärna som bjuder på lite sköna bilder när man läser ovanstående, annars är ju hela skämtet dödfött. Man kan ju även adda att det är Mats själv som utför grenarna, eller kanske att JAG utför 400 meter stavhäck. DÅ blir det riktigt roligt!!! Hahaha, kom inte över en enda ribba!!!


Men häromkvällen införde vi innebandyfotboll.


  


Nellie inledde som domare och skötte tekningen, kolla Mats som inte kan hålla fingrarna i styr, han skulle direkt börja fuska och ta min klubba!!


  


Matchen i full gång och jag har ett klart övertag. Det går riktigt hett till!!!


  


Jag leder med nog 5-0 innan Mats fattar att mitt mål inte är köksdörren utan det andra valvet ut i hallen.


  


Här är full kamp för hans första mål, domaren kommer in för att kolla målfoto och det är INTE mål. Hela bollen ska vara över linjen, Mats jublar för tidigt!!!


  


Här kommer första och enda målet - jag vann överlägset i den här sporten oxå!! ;)



  



Mats har fortfarande inte fattat att han har förlorat matchen.


  


Direkt efter matchen (som jag vann) hade vi träningsläger för knattelaget.


Igår en helt suverän träning. Det känns jättebra i kroppen och spelet fungerar alldeles utmärkt. Längtar till kvällens träning!!!



...











Av nelliesmamma - 13 januari 2010 08:55


Ja, nu blev det köket igår. Jag skurade och putsade från golv till tak och det är ju alltid trevligt- NÄR DET ÄR KLART!! ;)


Planen var ju då att jag skulle ta sovrummet idag för att avsluta med badrummet imorron. Men det blev ändrade planer!! Nea ringde och vill övningsköra, så vi passar på att köra till Erika i Kallinge och lämna av alla barnkläder och skor som står i hallen efter min utrensning i förrgår. Två flugor på smällen så att säga.


Igår grabbarnas träning och det var skitkul verkligen!! Jag brukar få ha hand om uppvärmningen, och igår körde jag en upprepning på nåt vi gjorde för några veckor sen.


Kommentaren var: JAAA, det var jätteroligt!!


Eller uppvärmning och uppvärmning, jag har första halvtimmen så det blir ju lite uppspelsövningar eller så oxå. Jag försöker få dem att bli mer NOGA!! De är mycket slarviga med sina passningar, mottagningar och med sina löpvägar, men jag kan allt se en förbättring redan NU!!


Det är en sak som är VÄLDIGT speciell med att träna killar. Och jag vill dra mig till minnes en viss Monica Bader som gjorde samma upptäckt som jag.


KILLAR GÖR SOM MAN SÄGER TILL DEM!!!


Säg hoppa och de hoppar. Dessutom hoppar de det högsta de kan!!


Till skillnad från MÅNGA tjejer som jag av naturliga skäl mött på träningar genom åren. De "kan" inte och därför blir insatsen så låg att de misslyckas. Det i sin tur gör att deras inställning från början blir till sanning. Insatsen vid nästa försök blir därför ännu mindre och resultatet självklart en katastrof.  Hahaha, ja generalisering är väl bara förnamnet. Jag utgår ifrån att alla fattar vad jag menar!!!

 

 

Det var tillräckligt med folk för att spela på slutet och Kenneth och jag tog ett varsitt mål. Jag vill hänvisa till "the flow" igen. Jag har stått på deras träningar förut och jag tog egentligen ingenting. Igår samma insats men kroppen har ju hittat hem så jag tror att de gjorde ett mål på en kvart, medan jag räddade lätt åtta skott. Det är en obeskrivlig känsla att bara flyta med och att kroppen vet vad den ska göra utan att jag behöver lägga mej i.


Ska bil kul med träning ikväll.


...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards