Nelliesmamma

Alla inlägg under januari 2010

Av nelliesmamma - 12 januari 2010 09:27


Nu gäller det jävlar i att!! Jag ska VILA mina ben idag och imorron!!!


Vet inte hur det ska gå till, jag vill TRÄNA. Jag känner mej PIGG och jag känner mej STARK!! Men om jag lägger mer träning nu så passerar jag gränsen och nåt går sönder det VET jag!!! Hmmm...  Måste avstå skogspromenaden oxå. Bara gå med hästarna till hagen INGET ANNAT IDAG!!!


Igår städning av vardagsrummet, och rensning av garderober. Erika - jag har fem påsar kläder och skor till dej i hallen!! Kom och hämta!!! ;)


Idag??


Kök?


Sovrum?


Aja, det blir ett av dem och sen är det bara badrummet kvar...ja, jag sparar det bästa till sist!!!


Igår toppenträning, det går väldigt bra på träninarna just nu och det är en SUPERKÄNSLA i laget för närvarande. Kan det ha nåt med nån lagfest på fredag att göra??? Njäää, det måste vara för att serien är igång!! Erhmmm...


Nellie var INTE uppe klockan fem idag... kanske för hon var hos dagmamma för första gången på flera veckor igår!! Skönt för henne att vara bland andra barn igen!! Mamma och hästarna är ju kul, men i längden är det nog roligast med lite variation!!


...

Av nelliesmamma - 11 januari 2010 08:48


Hahaha, ja jag vill ingenting hellre än att ställa mej på skidorna en och en halv timme idag OXÅ för att sedan komma hem och köra x-trainer och lite MAQ. Ja, så man är uppvärmd till träningen ikväll!!! ;)


Jag gissar att jag är i KETOS jävlar anama, jag har sån energi och vill bara TRÄNA men jag tror det har blivit för mycket ben här sista tiden. Det säger ifrån och vill inte vara med riktigt!! Hmmm får köra "bara" handbollsträning idag då!!!


Igår kom jag lite tidigt till badmintonträningen, så jag smet in i ishallen och körde lite i deras trappor, eh, de är lite längre än jag är van vid.... Ah, jag fick kliva av badmintonträningen efter bara trekvart för benen lydde inte ett skit!!! Bäst att vara försiktig, jag ska vara i storform mot lågan på söndag.


Vi ska ha dom!!!

Vi ska bara ha dom!!!

Helvete vad vi ska ha dom!!!


...


Av nelliesmamma - 10 januari 2010 10:46


Idag blir det tolka med Nellie...


Det betyder lugnt och fint i skritt och förhoppningsvis inga vurpor idag.


Sen drar Nellie och jag till Ronneby och kollar b-lagets match i div 3. Det blir hektiskt sen för att hinna till Rosenholm för badminton!!! Träningen börjar kl 18 och jag ska inviga mitt nya rack som jag köpte förra söndagen. Gjorde nog ett klipp tror jag.... bara 450:-



...

Av nelliesmamma - 9 januari 2010 09:42


The Flow är när man försatt sig i ett tillstånd ungefär som autopilot. I mitt fall som är handbollsmålvakt och det är det som jag tänker prata om här... då gäller det att man INTE tänker så mycket på vad jag ska göra, när jag ska göra det eller vad som händer om jag skulle råka göra fel!!!!


Man bara "gör", allt bara flyter på...man är in the flow... En underbar känsla och jag har L-E-T-A-T och längtat och undrat var den känslan hållit hus sen jag såg den sist i Lysekil. Mmmmm...69% i räddningsprocent. Kommer aldrig upplevas igen, men THE FLOW har jag hittat!!


Efter 10 minuter hade vi bara släppt in ett mål!! Det berodde INTE på att vi inte haft några avslut mot oss. Jag var DÄR jag gjorde allt rätt och det var så underbart skönt. Tyvärr håller det ju inte att bara hålla emot bakåt.... man måste komma rätt på det framåt oxå och det var ett MYCKET bra 4-2 försvar vi mötte. Heder till Farmen som visste precis hur de skulle spela mot osäkra tjejer i botten av tabellen!!!


Jag dippade lite i slutet av andra...tappade flytet och känslan, men i andra så kom det tillbaka och det är så fantastiskt underbart när man plockar 3-4 frilägen från sex meter i ett sträck och man bara "flyter med".  Känslan är obeskrivlig och tack tack tack för jag fått tillbaka det!!


Efter drygt tio minuter i andra blev jag utbytt men det vara inte för att jag var dålig...Hanna skulle oxå få känna på det - och vi hade inget att förlora på det. Hon var jätteduktig, spelade som om hon inte gjort annat det senaste halvåret. Men det har hon inte...hon har överhuvudtaget inte tränat senaste halvåret.... Grattis till Hanna som hållit formen!!!


Kommentar från igår:

 


oj, tack helen! vad glad jag blev när jag läste detta :):) du är juhe bara för go! du vet hur man ska göra folk glada! kram malin

av malin :) 8 januari 2010 kl 23:43

 


Roligt att du blev glad Malin, jag skriver alltid från hjärtat och du har VERKLIGEN växt senaste veckorna. Härlig inställning igår oxå, jag gillar glöden i dina ögon!! ;)

Sen att vi inte räcker till- det ska vi bara skita i. Det viktiga vi har att göra är att aldrig vika ner oss, spela som ett lag och VÄXA tillsammans. Vi är på rätt väg!!!



...




















Av nelliesmamma - 8 januari 2010 11:20


Vilken start sen... hur ska vi kunna ladda om för den här matchen efter 38-13 hemma???


Ja, efter vad jag såg på träningen igår ska det INTE vara nåra problem!! Tjejerna har en underbar inställning och det är bara småjusteringar i siktet som behöver rättas till!!!


En rolig sak.... Malin har haft en dip på senhösten och har fått börja på bänken nån/nåra matcher. Milan har skött högerkanten BRA trots att hon är felhänt. Gissa vad som har hänt??? Malin har klivit fram på träningen och briljerar, jag lovar dyrt och heligt att hon ALDRIG har varit så bra som hon är nu!!

  

Malin med munnen full!!!


Gissar att hon börjar ikväll mot Farmen och att Milan får jobba JÄVLIGT hårt för att få chansen från start igen!!! Det här är vad som är så underbart när konkurrensen fungerar i ett lag!!! Om du blir "petad" så får du jobba hårt för att ta tillbaka platsen, och helt plötsligt blir HELA laget BÄTTRE eftersom man måste höja sig för att få spela!!!!


Det har inte helt och hållet fungerat hittills, eftersom vissa spelare som har hög klass inte har haft så hög närvaro på träning...men ändå fått spela. Nu blir det ändring på det och det ska bli spännande att se vad det kommer att ha för effekt på övriga spelare i laget.


Mitt knä känner jag inte av alls så jag är inte orolig för mitt eget spel ikväll. Tror Flaxe blev lite orolig så han jävlar ringde in Hanna Linde som målis till ikväll!! Roligt, kanske kan få lite hjälp från bänken ikväll då?? Man vet aldrig, men jag kommer aldrig sluta hoppas på det!!!


Jag gissar det blir Hanna och Lina på div 3 matchen på söndag- så jag MÅSTE nog åka till Ronneby och kolla den matchen... har de två målisar så spelar de väl halva matchen var?  Om de vill chansa med Lina, kanske är rädda för skador. Men jag är SÄKER på att de vill ha igång henne ASAP, eftersom de precis som jag inser vilken tillgång hon kommer bli för oss!!


...



Av nelliesmamma - 7 januari 2010 09:37

Igår var allt toppen!! Jag stack ut i skogen utan Nellie och tolkade, det betyder FULL FART FRAMÅT tills man åker på en sten. Då blir det full fart neråt med näsan först..


Aja, det viktigaste var i alla fall träningen!! Sitta i nittio grader med benen samtidigt som man håller sig fast och håller balansen....ja, det är jobbigt för hela kroppen!!! Att tolka är ungefär som att åka vattenskidor fast på snö och efter en häst... det är så otroligt roligt!!!


När jag kom hem tog nästa pass vid, x-trainer och MAQ en timme, det var oxå kul!!


  


Fina Karlshamnskläderna hade jag på mej oxå...hmmm... Ja, jag får   ju inte ha dem på träningen i Ronneby (haha, man blir så jävla retad...)och jag tänker INTE slänga dem. De funkar när jag tränar hemma....hahaha ;)


Men det hände nånting - förmodligen när jag vurpade i skogen, men vet inte säkert, kan vara en överbelastning oxå.... Märkte inget förrän jag hade kallnat av riktigt ordentligt senare på kvällen!! Ajajajaj mitt knä!!!



Blev våtvarmt omslag inatt och det kanske hjälpte lite, men det blev definitivt värre när jag tog av det...så jag har satt dit ett nytt!!! Nu ska jag ligga i soffan med knät högt för att se hur det artar sig till kvällens träning. Det värsta är att vi har match mot Farmen imorron!!! 


Alla andra målisar har för lite träning i sig.... Hanna, Solle och Lina har tränat alldeles för lite för att stå en hel match mot serieledarna!!! Jag har suttit hemma och tokstuderat Farmen över helgerna för jag INTE ska göra samma misstag som i hemmamatchen...fnys!!!   Ska jag inte kunna spela nu då??


Jag får ta det lugnt och vila idag. Sen får vi se till imorron.


...

Av nelliesmamma - 6 januari 2010 10:19


      Ja, jag blev så förvånad när jag ställde mej på vågen imorse och hade gått ner ytterligare tre hekto senaste dygnet....


Alltså, jag brukar ju först gå ner allt vatten som kroppen lagt på sig och sen går fettet, MEN min nuvarande tes är att jag har fortsatt gå ner fett under tiden kroppen lagrat vatten.... helt ovetenskapligt givetvis men ändå!!!


I och för sig och emedan så är ju den upptäckten ganska oviktig med tanke på att jag från och med nu inte ska göra några djupdykningar utan hålla mej inom de ramar som gör att jag mår bra!!


Här kommer bilder som visar hur jag provar byxor som jag inte haft på mig sedan INNAN jag blev gravid. Det betyder att de legat i skåpet i sisådär sex år eller så... Några är HELT nya, aldrig använda ens...hihihi, så jag behöver inte gå och köpa nya kläder nu när jag snart är klar. Jag kan börja använda alla 10-15 byxor som legat på vänt....


Här är mina gamla favvosar!! Bara älskar dem... stl 40 stretch...


Med en tröja som döljer magen är de helt ok redan NU!!! De åker inte in längst in i garderoben igen!!!


Men de här stl 42 jeansen får vänta ett tag till!!


  


Jag kan ha dem, men inte sitta i dem...hihihi, och dessutom tycker jag att det är skitfult när byxorna är så små att ens egna former tas bort och man blir helt platt där bak... ;)


Sen mina helt nya byxor, stl 40 stretch...



Det här är de som kommer next på tur ut ur garderoben, kolla, rumpan är "rund" helt ok för mej, men kan inte sitta i dem utan att det blir lite obekvämt!!!


Sen var jag såklart tvungen att prova stl 40 UTAN stretch, och resultatet var ju ganska väntat!!!


  


Såååå... det är de här som kommer att komma SIST ut ur garderoben.... lite trist att det kommer hända nångång i sommar så - de får vänta till hösten då!!! Kanske ska unna mej lite nya sommarkläder??? Hmmm, återstår att se!!!


...


Av nelliesmamma - 5 januari 2010 09:11


Ja, alltså jag hade ju bestämt att jag skulle gå ner -15 till jul men snubblade på mållinjen och landade på -14,7 kg. Jag sket högaktningsfullt i det!!! Jag visste att när jul och nyår bara skulle vara över så tar jag tillbaka allt jag förlorat med RÅGE.


Förlorar gör jag för att jag väljer att göra djupdykningar. Alltså, om jag fuskar "lite" kan jag komma undan utan att det händer nåt. Men om jag kommer över gränsen så kommer kroppen lagra 3 gram vatten för varje gram kolhydrater jag äter. Så jag har resonerat så här: Ska jag gå upp i vikt så kan jag lika gärna smälla i mej ALLT jag önskat mej sen sist!!! På mindre än en vecka är vattnet borta och jag är på banan igen! Så på julafton...djupdykning, och sen bort med allt vatten för nästa djupdykning som blev på nyårsafton....brrrr, jag började redan kvällen FÖRE för jag hade bestämt att det här är sista gången på L-Ä-N-G-E som jag ska göra så här. Jag mår VERKLIGEN inte bra av det och det är enbart DUMHETER egentligen.


Jag vägde mej nyårsdagen för att kolla läget...då hade jag gått upp 2,5 kilo.

Jag vägde mej den andra januari, då hade jag gått upp 3 kilo.


Men sen gick jag ner 1,1 kilo per dag och nu står jag på -14,9 kilo!!! Jag är på banan och nu mår jag BRA igen. Nu räcker det.... Jag har siktat in mej på den 8/5 när vi ska på SM-finalerna i handboll. Men förhoppningsvis så känner jag inte nåt behov av det här sinnessjuka beteendet mer så... haha, den som lever får se!!!


Idag tolka all the way för vi har fått mer snö. Shit - det är skitjobbigt!!! Men jag slipper extraträning idag då. Det blir imorron istället!!!


...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20 21 22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards