Nelliesmamma

Alla inlägg under februari 2010

Av nelliesmamma - 15 februari 2010 21:09



Alltså på blocket kan man hitta VAD som helst...kolla här:



Nu jag sälja min bil Toyota Previa. Bilen i gott skick, men du måste kylare Bortsett från detta misstag, min bil är bra. Det finns vinterdäck och däck sommar. Det är parkerad på skatten. Allmänhet bilen har inga Vihager fel och bara en för det billiga pris.


...

Av nelliesmamma - 15 februari 2010 14:01


Nä, det är HELT förbjudet att säga att man är LEDIG från skolan- vi har självstudier!!


Men jag gjorde min uppgift klar förra veckan så jag tycker i alla FALL att jag är ledig.


O/V fick jobba jävligt hårt för segern igår vill jag lova. Berit fick ordning på skyttet, och alla spelade FÖR varandra. Hokus pokus fillijokus och allt bara flöt på - i alla fall i första halvlek....


Det är SVÅRT att vinna när man inte är VAN!! Man blir nervös när man börjar missa - för förra gången vi började missa så förlorade vi ju...vi får inte förlora idag... och sen är det i praktiken kört!! Hahaha, lika enkelt som att ett och ett blir två!!


En rolig sak var det här med Berit... hon är i princip klar för Kristianstad och hon spelade helt plötsligt utan press... är det nån som kommer ihåg min räddningsprocent från matchen när JAG hade bestämt mig för att lägga av??? Hahaha otroliga 69%. Mycket har hänt sen dess och nu väntar jag på att mitt ben ska bli bra så jag kan få känna den där känslan från Lund - borta mot Farmen...  


The Flow...

 

Hoppas drömmer och längtar till jag får spela igen. Men helt plötsligt vet jag VARFÖR jag blev skadad. Det har öppnats lite dörrar inför hösten och det ska bli spännande att se vad som kommer att hända faktiskt!! Än så länge vet jag inte själv, men helt klart är att jag kommer syssla med nåt lite annorlunda till hösten. Nåt som jag ALDRIG hade gissat eller ens drömt om... faktiskt!!!


Jag kommer såklart berätta mer om några veckor när jag SJÄLV vet lite mer!!!


Just nu håller jag fokus på Hanna och Lina för att inte bli HELT dum i huvvet av att inte kunna träna för fullt själv!! Det är så knäckande att vara skadad.... och om jag inte haft Hanna och Lina att hjälpa vet jag inte hur jag hade mått!!


Här kommer ett litet tack till Hanna och Lina för att ni tränar så bra!!!

 

Och SPELAR så bra!!!


...


Av nelliesmamma - 13 februari 2010 11:36


Jag har MÅNGA fina vinterbilder som jag tänkte dela med mig av... men jag känner att de flesta inte är SUGNA på just vinterbilder just nu. Jag slår till med min absoluta favorit i repris en gång till bara för det!!!



Det är INTE länge kvar tills det ser ut så här hemma!! Fan vad fint vi bor egentligen!


Ni som känner mej har säkert hört mej säga att jag har svårt att känna igen folk. Särskilt svårt är det om jag träffar en person på "fel"ställe... tex en handbollsperson  i affären och inte i sporthallen.  


För nästan ett år sedan träffade jag en MYCKET trevlig kvinna i skogen, hon hade en unghund och hon ville gärna träna den socialt med Boss. Ingen bra idé eftersom Boss har problem med andra hundar....hihihi Vi har träffats MÅNGA gånger sen dess och pratar om hundar, hästar väder och vind...




  



Nåväl inte mer med det... men jag har träffat en kvinna i sporthallen flera gånger eftersom hennes son spelar i P-96orna som jag är hjälptränare till. Vi har pratat MÅNGA gånger om handboll, målvaktsträning och idrott i största allmänhet.


Igår när jag kom in på läkarstationen så var handbollsmamman där, inget konstigt med det eftersom hon är läkare, och det visste jag om sedan tidigare. Det som var KONSTIGT var att när hon pratade med Nellie så visste hon vad vår HUND heter.... Herregud vad ställd jag blev... när har jag berättat för handbollsmamman vad vår hund heter??? Hmmmm...


Inte förrän hon började prata om SIN EGEN hund och vad DEN heter ramlade poletten ner. Fy fan vad jobbigt det var!! Kvinnan i skogen och handbollsmamman var samma person och jag hade inte en ANING om det!!


Om jag möter dej på stan och inte hälsar så betyder inte det att jag är typig - jag kanske inte ser att det är du... eller kanske inte känner igen dig för att vi inte känner varandra så bra. Försök ha överseende med det då???


;)


...

Av nelliesmamma - 9 februari 2010 20:19


Ja, vad är det för mening med att blogga om man inte har nåt man vill berätta???


Jag tänkte att.....men jag måste ju uppdatera bloggen, annars är det inte nån blogg juh!! Hahaha, det är det ju visst det! Men en ouppdaterad blogg....


Så jag tänkte berätta om hur det var när mina klassisar fick veta vem jag egentligen är. Men jag tyckte inte att jag var JAG, jag kände mej mer som Eken. Och nu var inte jag ELAK eller DUM!! För jag älskar Eken - hon är en UNDERBAR tjej...men ibland säger hon så roliga saker!!!


Vi kör omkring i Nybro och har en lektion som kallas för Pedagogik i bil. Och det är precis vad det låter som!!!


Mitt i allt så börjar vi prata om en Pizzeria och jag sa direkt:


-Se dit ska ni INTE gå för där huserar värsta Maffiabossen!!!


-Jaha, vad är det för maffia då? Juggemaffian eller?? säger läraren.


-Ja, som i Malmö där de tar alla garderoberna!! säger Emilie.


Här känner jag att jag borde varit tyst och INTE berättat vad jag fick för bild...men jag kunde ju inte sitta där och undra över något så jag frågade såklart:


-Vaddå för garderober, och vad ska de ha dem till????


-Jamen, restaurangernas garderobspengar Helen!!! säger Emilie.


-Näää, Helen, vet du vad?? Varje lördag åker de till IKEA och hämtar alla garderober som finns på lager... säger Daniel.


Och IGEN så borde jag kanske varit tyst men sa istället:


- Vet du att det var PRECIS den bilden jag fick när Emilie sa att de tar alla garderoberna!!!


Ja, inte så att ALLA gapskrattade och att den lektionen går till historien... va fan man kan lika gärna bjuda på sig direkt så vet de vad de har och jobba med...



...







Av nelliesmamma - 8 februari 2010 08:10


I princip ALLA som kommer till en läkare eller dietist får kostrådet att äta:

light

kolhydrater

äta lite och ofta


träna mer


Resultatet kommer troligen att bli en förgiftad hungrig kropp som ofta är sjuk och som dessutom värker i leder och muskler.  Alternativet är LCHF som står för Low Carb High Fat, dvs lite/inga kolhydrater och mycket fett. När vi pratar om fett menar vi smör, grädde och cocosfett.


Alltså mättat fett, det som kroppen lagrar i kroppen. Mättat fett håller dig mätt och belåten hela dagen. Jag hittade ett blogginlägg som jag själv hade kunnat skrivit, förutom att JAG behövde gå ner 20-25 kilo och "bara" har gått ner 16 än så länge.... Läs!!


Den här tjejen har precis som jag upplevt den där känslan av att vara FRISK och STARK!! Den här maten är inte bara för tjockisar! Den hjälper kroppen till ett friskare och starkare liv.


http://www.bloglovin.com/m/70085187/b/16675


...

Av nelliesmamma - 7 februari 2010 08:40


Eller....


Att handbolla eller inte handbolla....


Gårdagens match var långt ifrån en katastrof, det som saknas i vårt lag - det har Dalhem tonvis av!!


R-U-T-I-N!!!


Ja, det var nog vad som skilde lagen åt igår faktiskt. Vi hade matchen i tjugo minuter ungefär, vi ledde med två-tre mål men Dalhem stressade ALDRIG. De bara malde på.


Efter tjugo minuter hittade de en svag punkt och det var vår högerkant. Vips hade de gjort fyra snabba mål SAMTIDIGT som VI blev stressade och tog dumma avslut.


Ja, så är det att spela med ett ungt och orutinerat lag, inget att hänga läpp för!!!


För ett par veckor sedan berättade jag om en känsla som hade infunnit sig på träning. Av naturliga skäl infann den sig även på matchen den helgen. Den känslan uppstod när alla gick för fullt och satsningarna var ÄRLIGA. Tyvärr försvann den där känslan ganska snabbt igen, och det visar sig naturligtvis i spelet. Om inte alla går för det i alla lägen hela tiden så kommer man inte framåt. PUNKT.


Nu tar vi nya tag på måndag när vi gästas av Kristianstad, jag ber till gudarna att mitt ben ska vara HUNDRA då för jag vill VERKLIGEN vara med och krossa Kristianstad. Jag VILL verkligen det!! Jag VERKLIGEN vill det!!! Och så hoppas jag och ber om att den där känslan ska infinna sig igen.


Att ALLA går för det, hela tiden, alla lägen, hela matchen!!!

 

...

Av nelliesmamma - 5 februari 2010 09:05


För nån vecka sen så var ju jag och shoppade loss på Lindex.. alla minns?? Hehe


  


Det här var nog favoritklippet tror jag...


Hur som helst... Är det nån som har varit och shoppat med en femåring i hälarna?? Nu vet ju jag redan att Nellie inte är som andra, men hon är inte som andra på MÅNGA sätt!! Tex kan man ha med henne när man shoppar. Hon bara står där framför spegeln och posar liksom!!! Men efter en stund när jag kände att jag började bli KLAR så sa jag till henne att hon kunde kolla lite bland bamsekläderna!!!


Hon hittade direkt en BODY med lilla skutt, katten jansson och vad heter hunden nu... Jag hade ju inte tänkt att köpa nåt precis, men hennes inställning gör mej så VARM inombords. Hon ber aldrig om något, gnäller så gott som aldrig..


Hon gick omkring med den där bodyn i alla fall, medan hon tittade på muminkläder och andra bamsekläder. Och hör och häpna!!! Vi hittade precis samma motiv på en långärmad TRÖJA!! Mamma köpte DIREKT!!!


  


Hon ÄLSKAR sin nya tröja alltså!! Bara står framför spegeln och pekar på katten och säger: KISSA!!!


Ganska roligt faktiskt, för Nellie kunde tecknet för KATT tidigare och använde det korrekt.

  



Men nu har hon lärt sig tecknet för KISSA.


  



Så nu har hon bytt ut KATT-tecknet och använder KISSA både för katt och kissa... Kisse, Kissa, hur ska man kunna hålla isär dem??? Hahaha...


...

Av nelliesmamma - 4 februari 2010 09:51


Handbollen har alltid varit min stora passion!!!

 

Om någon skulle frågat mej för ett år sedan om jag skulle lägga av med handbollen inom överskådlig framtid skulle jag ha GAPSKRATTAT och skakat på huvet....


-Inte en chans, hade jag sagt.


Om någon skulle fråga mej idag vet jag inte vad jag skulle svara, för jag vet inte.



Mycket har hänt sista tiden och bara min skada ensam gör ju att man tappar sugen. Jag har ALLTID peppat mina kompisar när de har skadat sig.


"Bara kämpa på och bit ihop, det blir bättre."

"Ge inte upp."

"Blicka framåt."


Men jag har "aldrig" varit skadad själv...  Jag markerar aldrig lite eftersom jag har haft stukade fingrar och fötter men inget som gjort att jag varit borta från MATCH.


Nu är jag mycket bättre i benet och är säkert spelklar senast till nästa helg... men nånting har skadat mitt inre. Min motivation och min inställning till laget har förändrats. Och hur jag känner mig när jag åker hem från träningen... hur ska jag bota det??


Sen har jag tittat nogrannare på våra matcher före jul. Jag hade bara en godkänd match i serien och det var den första, mot Eslövstjejerna. Usch, det är INTE jag som spelar!! Vem är det som har mina kläder på sig och ser ut som jag?? Jag känner inte igen mej själv!! RYSER gör jag när jag ser eländet. Hade jag sett någon annan i mitt lag uppträda så där på planen hade jag skrikit rakt ut!!! Varför såg jag inte det själv före jul??


Ah, ni som läst här tidigare vet exakt vad jag menar. Och ni har svaret på frågan - precis som jag har det. Nu när jag hittat hem... då är jag skadad.


Vem kan INTE tappa sugen av det???



...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2
3
4 5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21
22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards