Nelliesmamma

Direktlänk till inlägg 18 april 2010

Damhandbollen i Blekinge, leva eller dö???

Av nelliesmamma - 18 april 2010 18:41


Frågan om damhandbollen i Blekinge ska överleva eller helt dö ut är helt befogad är jag rädd!!!


Ronneby hade chansen, men tyvärr saknas det en hel del på för många positioner, PLUS att spelarna själva inte har viljan att komma nånstans med sin idrott.


(komma nånstans i meningen röra sig mot eliten och se hur långt det räcker)


Flottan hade stora planer för sitt damlag, elitserien år 2010 tror jag bestämt. När det gäller Flottan har jag liten eller ingen insyn så jag får hålla till godo med rykten. Och ryktet säger att många "nyckelspelare" är på gång därifrån.


Karlshamn hade väl ingen uttalad tidsplan för sitt damlags inträde i elitserien, men ambitionen fanns där. ELLER var det ett mål uttalat bara för att locka bra sparringpartners till de spelare som man ansåg viktiga? Det här är något som jag inte har någon erfarenhet av själv, jag trivdes oförskämt bra i Karlshamn, men när något omtalas tillräckligt många gånger blir det tyvärr sanning, även om det inte kanske är hela sanningen....


Vi har alltså idag tre aktiva damlag i Blekinge, alla tre med ganska knappa tillgångar om man räknar klasspelare som skulle kunna spela upp sitt lag till elitserien.


Men om vi lägger ihop alla klasspelare till ETT lag, har vi inte då möjlighet att göra processen kort med motståndarna på vägen dit??

 

Det är såklart förmätet av mig att skriva vi, men jag räknar mej som spelare fortfarande. Även om jag mycket väl är införstådd med att jag inte skulle vara aktuell vid ett dylikt experiment.

 

Här kommer det:


Om nu inte klubbarna har den förståelse som behövs för att ro iland med att skapa ett elitlag, kan inte vi spelare då göra vad vi kan för att skapa ett elitlag??


För att slippa börja om i div 2 får de spelare som känner sig manade att satsa på eliten tillsätta ett råd som får i uppdrag att förhandla med förslagsvis Flottan och Karslhamn. Vilken klubb kan erbjuda bästa tränaren? Vilken klubb har bäst förståelse för vilket arbete som krävs?


Det måste till en "spelarbuss" som står till spelarnas förfogande. Den går från Karlskrona till Karlshamn (eller TVÄRTOM) vid varje träning. Den rymmer nio personer om en spelare kör den. Bussen hämtar upp spelare i Karlskrona, Ronneby och på de platser på väg till Karlshamn (eller TVÄRTOM) där vi lyckas locka spelare till vårt "nya" damlag. Spelare som kommer från "fel" sida om stan utifrån bussens tur får samåka i vanlig bil.


Ursäkta, men Blekinge håller på att tappa hela damhandbollen. Här är ett embryo till förslag hur vi räddar damhandbollen och skapar något stort tillsammans. Kontakta mej, eller skit i mej och gå dit DU tror du behöver gå för att damhandbollen ska få en ny tid och jag ser helst en storhetstid!! Men gör det TILLSAMMANS!!!


Nu har klubbarna turats om att "satsa på eliten" men de klarar det inte en och en. Vi måste gå samman här och det nu!!

 

Jag håller tummarna för damhandbollen i Blekinge.

 

...


 
 
Ingen bild

lycka till...

18 april 2010 19:31

Varför har du inte kommit längre då om du satsar så hårt och har hoppat mellan varje klubb i hela blekinge?

 
Ingen bild

Nelliesmamma

18 april 2010 19:42


Som sagt så handlade det inte om mej. Tack förresten för ditt bidrag till damhandbollens framtid. Det hjälpte verkligen till....hmmm....
suck

 
Ingen bild

dansmedsvarasteg@hotmail.com

18 april 2010 21:05

Helen!!
Tycker detta va ett mycket bra insiativ av dig och jag hoppas verkligen det kan gå att lösa. Då jag själv inte längre är aktiv inom handbollen så håller jag alla tummar för blekinges damer!

 
Nykan

Nykan

18 april 2010 21:24

Jag håller med någonting måste göras i Blekinge det finns många, väldigt många begåvade spelare som hade klarat sig mycket bra i högre divisioner. Karlshamns idé var väl elitserien 2011 för Karlshamn tror jag tyvärr kanske det känns som en bit borta just nu, men måste ju säga att det verkligen har funnits potential i Blekinge till det, tanken med den satsningen var ju även att Blekinge skulle samarbete, men varför de inte gick vägen har jag ingen aning om. Men Helen dina tankar är helt rätt. Förresten vet jag även att Sölvesborg kommer ha damlag till hösten.

http://nykis.blogg.se

 
Ingen bild

Nelliesmamma

18 april 2010 22:19


Jamen TACK Jenny!! Hoppas att alla som läser det här och tycker det är bra (även om man kanske inte vill skriva) drar i den tråd som han eller hon KAN dra i för att det ska lösa sig för de damer i Blekinge som vill vidare.

Nykan!! Då får du skicka länken till de spelare som du känner i Sölvesborg!! ;)

Och jag vet även att det finns de som gärna hänger mig för att jag "lägger mig i sånt jag inte har med att göra, den där dryga bruden tror hon ä nåt" men vafan. Det är inte DERAS ärenden jag går.

Bara de som VILL nåt med sin handboll som inte kommer nånstans, de KÄNNER att de bara står och stampar. De tänker "kanske bäst att lägga ner och börja plugga istället??" Och det är så gott som ett citat från en aktiv spelare....

NEEEJ säger jag!! Kämpa för att få de förutsättningar som krävs för att komma vidare!!

 
Ingen bild

person som vill ngt med handbollen!

19 april 2010 18:51

Låter faktiskt som en bra idé! Eller så kanske klubbarna kunde börja sammanbeta lite mera ist ... Kanske ha vissa specefika positionsträning m.m tillsammans. Det är iaf en bit på vägen. Men som sagt ett sk "toppat" lag skulle nog göra att de yngre spelarna inte skulle få samman möjligheter & alla har nog inte tiden att pendla fyra grr i veckan vilket skulle behövas om laget skulle bli ett elitlag. Men som sagt bra idé!! Fortsätt dra i denna fråga! :)

 
Ingen bild

Nelliesmamma

19 april 2010 19:07


Person som vill något.

Tack för ditt inlägg, men jag tror precis tvärtom mot vad du tror...

Om de "bästa" från varje lag i Blekinge spelar låt säga för Karlshamn och resten stannar "hemma" så finns det MER plats för de som är lite yngre. Där de "bästa" tidigare spelade kanske 60 minuter blir det luckor för de yngre. De får mer speltid "hemma"

Du är inne på en linje som jag oxå funderade på. Att man lägger två träningar i Karlskrona och två i Karlshamn. Men man måste ändå med ett spelarråd eller i majoritet besluta vilken klubb man vill spela för.

Huvudsaken med och grundidén från min sida är att SPELARNA tvingar klubbarna att samarbeta annars lämnar man sin klubb för studier eller flytt till annan ort.

Inte som en "utpressning" utan mer som en naturlig följd av att man upplever sig stå och stampa på samma plats idag som man gjorde för flera år sedan.

Mer ideer mottages tacksamt samt gärna en kontakt så att jag eller ni, eller vi tillsammans kan starta arbetet!!

 
Ingen bild

person som vill ngt med handbollen!

19 april 2010 19:23

Men de som kanske får göra små inhopp nu i sin hemklubb borde väl teoretiskt sätt få sämre träning om nyckelspelarna försvann? Ett alternativ skulle vara att kanske ha en "större" träningsgrupp och även ha ett b-lag i "elitföreningen". Detta b-lag skulle ju ha en bra klass vilket skulle gynna de som inte får spela i a-laget. Då får även de yngre spelarna samma träning men kanske inte samma matchtempo vilket skulle funka finemang!:) För att om de yngre spelarna skulle stanna i hemma klubben så skulle de inte få samma bra träning, och enligt mig så är det av träningen man utvecklas!
Kan "tyvär" inte säga att jag står och stampar på samma plats men en sorts ihopslagning skulle sitta fint för Blekinges damhandboll! Tycker att Hästö är ett gansla bra exempel när det gäller ihopslgningar eftersom många IFK spelare gick över till dem!

 
Ingen bild

Nelliesmamma

19 april 2010 20:01


Bra att du är "på"!!

Jag tror du har en bra poäng i att de lite bättre spelarna drar upp tempot på träningarna. Och om de försvinner så tappar man i kvalitet. Där skulle exemplet med 2 träningar i var stad vara till hjälp. Då har de yngre chansen att vara med två gånger i veckan i det lite högre tempot.

En allför stor träningsgrupp tror jag blir synd, eftersom bara 12 kan spela i taget... Ja, den ska ju såklart inte vara bara 12 - men kanske högst 16 för att inte ta för många spelare från de andra lagen -som oxå behövs för att hålla bredden.

Jag håller med dig att man lär sig mycket på träning, men den största utvecklingen tror jag man får genom mycket matchning!!

Bra att du känner att du utvecklas hela tiden, det är toppen. Men medge att det hade varit roligare och en större utmaning att spela i allsvenskan isf div 1 till hösten??

Hoppas att det kan bli verklighet till NÄSTA höst!!

 
Ingen bild

person som vill ngt med handbollen!

19 april 2010 20:31

Självklart hade det varit roligare att gå upp i allsvenskan till nästa säsong! Det är ju nu chansen är som störst nästan!
Projektet som du snackar om har ju varit uppe innan, synd att inget hände bara... Här är länken: http://www.sydostran.se/index.72904---1.html

 
Ingen bild

Nelliesmamma

19 april 2010 20:50


Ja, jag har läst det tidigare, problemet med det upplägget är att man måste starta en ny klubb och därmed börja om från div2.

Man behöver en tränare och organisation som står på egna ben.

Nu har vi kommit små myrsteg mot ett förslag till samarbete mellan damföreningarna i Blekinge.

Jag hoppas att snacket börjar gå bland spelare i Blekinge så vi kan börja samarbetet snarast möjligt.

 
Ingen bild

person som vill ngt med handbollen!

19 april 2010 20:55

Ajaj, det är ju inte bra!
Hoppas jag med :) Annars tkr jag att tränarna kan snacka ihop sig till ngt vettigt förslag :)

 
Ingen bild

Nykan

19 april 2010 22:18

Bla den artikeln var precis vad jag med snackade om innan. Lasse pratde mycket om framtiden och hur vi skulle slå ihop föreningarna, synd att det inte blivit mer av det ännu. Men jag själv tror det kan finns många anledningar till varför detta inte tagits ett steg vidare. Men man ska ju inte säga annat än att Lasse o Nanne hade de rätta tankarna om detta! :D

 
Ingen bild

Nelliesmamma

20 april 2010 07:28


Det roliga var att jag för många år sedan tog upp den diskussionen med Nanne. Men han tyckte att resultatet från "team eslövs" liknande satsning inte var så lysande.

Han trodde DÅ att det var många saker som talade MOT det. Bla skulle klubbkänsla saknas, hemmaklubbarna skulle rycka i sina spelare vid minsta misslyckande och så vidare.

Hur som helst....

Sen dess har vi förlorat spelare som Hanna Jeppson, Anna Olssson, Ia Olsson, Lina Olsson till elitserien (förlåt om jag missat...) Andra som dragit från Blekinge som vi kunde haft mycket glädje av; Systrarna Ronnysdotter, Ida Nilsson, Sofie Nykvist, Dajana Jovanovic. (förlåt igen)

Nu ska jag inte vara elak, bara försöka "make a point" och jag lägger ingen inbördes rangordning i det här. Men vilka spelare har vi kvar?

Emelie Sevestedh, Amanda Stålberg, Jenny Johansson (x2) Maja Ericsson (flyttar?) Emmy (förlåt heter hon emma?) Krook, Viktoria Rubin, Fia Nilsson, Vicky, och vilka har vi mer? Jag vill att Sara Fagberg ska börja spela igen....men det vill inte hon...än!!

Vi har kanske 100 (aktiva/inte så aktiva längre) damlagsspelare i Blekinge, men vilka vill pendla för att träna fyra dagar i veckan? Hur många vill verkligen göra ALLT för att komma till elitserien??

Och hur får man veta vilka det är??

Jag upplever av det jag hört i olika sporthallar och på stan från spelare själva att orken att kämpa vidare börjar tryta. Det finns ingen ljusning för elitseriespel i Blekinge. Drömmarna om elitserien dör ut och vad gör vi då?

Tappar alla spelare till skola och flytt?

Lycka till Flottan och Karlshamn i er fortsatta kamp. Men när ska ni sluta pinka revir och börja jobba för DAMHANDBOLLEN i Blekinge?

Jag håller tummarna och filar vidare på mitt förslag - snart ringer det i telefonerna i Blekingeklubbarna...hahaha

 
Ingen bild

Nykan

20 april 2010 09:18

Jag hoppas att du får samtal från någon inom damhandbollen, för just nu behöver Blekinge damhandboll hjälp det håller jag verkligen med om, annars finns det snart INGA damer alls kvar, tyvärr är det bara sanningen. Jag hoppas på framgång i blekinge, för jag älskar blekinge och jag är stolt över att ha fått representera både H78 och Karlshamn bra lag. Därför hoppas jag på elitseriesatsning där hem omkring. damerna behöver det, vi behöver lite stöd

 
Marianne

Marianne

21 april 2010 23:41

Oavsett att man själv inte är insatt i frågan, så är det alltid roligt att läsa ett inlägg om något som personen brinner för. Visst råkar man ut i lite blåsväder om man har en åsikt. Men om man inget säger eller inget gör, så händer det inget. Det är alltid bättre att göra något istället för att stå och se på då det som byggts upp rasar.
Lycka till med handbollen.

http://www.ekoxenskennel.se

 
Ingen bild

Karlshamn

22 april 2010 08:45

då är ju martinsson given som tränare, för övrigt så ryktas det att karlshamn har träning ikväll där 3 tänkta nyförvärv kommer

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nelliesmamma - 8 december 2023 20:29

I min familj är vi fem syskon och en halv.    Det är en underdrift när jag säger att det har varit svårt att förstå alla. Ju mer jag tänker på det, desto mer inser jag att vi alla fem och en halv är varandras motsatser -i allt. Och ärligt så kan ...

Av nelliesmamma - 15 augusti 2021 21:26

Jag har sett och upplevt toppen och botten.   Jag har sett vilket arbete som krävs för att bli bäst.  Jag har sett alla svettdroppar som Du betalat för att komma först. Jag har sett vilket pyttemisstag som tar Dig från guldmedaljen. Jag har...

Av nelliesmamma - 15 augusti 2021 20:45

Den här bloggen startade jag för sååå många år sedan. Jag hade så mycket som jag behövde få ur mig.    Jag vet att många älskade, många hatade, och ännu fler förundrades över mitt sätt att se på världen.   Eller kanske mest av allt hur jag så...

Av nelliesmamma - 24 september 2018 15:56

Nollvisionen, men när? Karlskrona 24/9 2018 Nedan kommer relevanta klipp från en debattskrift gjord av Magnus Andersson på Cajoma Consulting i Uppsala år 2003 (Nollvision eller nollillusion, Uppsala 2003) En sammanfattning av nollvisionen ...

Av nelliesmamma - 22 september 2018 16:56

I flera dagar har jag haft funderingar på om jag skulle tävla alls. Jag har inte känt mig pepp. Atlas har känts avig och inte alls på G. Sen funderade jag på om jag skulle stryka mej i Trail och bara rida de andra grenarna. Hur det slutade? ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20 21 22 23 24
25
26 27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards