Nelliesmamma

Alla inlägg under oktober 2010

Av nelliesmamma - 16 oktober 2010 21:26


Ja, det var en underlig match vi spelade mot Ronneby idag....


Jag är väl inte det minsta färgad i min åsikt när jag säger att Hästös pojkar är ett BÄTTRE handbollslag än Ronnebys pojkar...  


Hur kommer det sig att vi ligger under med tre bollar fem minuter från slutet??  


*Vi är vana att gå runt med två spelare på varje position. Idag hade vi en avbytare på niometer. (Istället för tre alltså)

*Vi gör i princip jobbet bakåt, men lämnar ett glapp på några decimeter. Det betyder att det finns utrymme för Ronneby att "kliva igenom" ganska komfortabelt.

*Vår målvakt blir genast medioker när han blir nervös och tänker för mycket.

*När det gäller spelet framåt så gör vi i princip allt rätt, men när vi kommer till avslut väljer vi att bara använda 70-80% av kapasiteten.


Hur kommer det sig att vi hämtar upp tremålsunderläget, och dessutom har chans på att kamma hem två poäng??


Jag fick helt enkelt NOOOG!! Jag ställde mej som en sämre byfåne och verkligen SKREK!!! :  


UUUUUT med dem, de får inte spela handboll innanför nio!!

UUUUUT med dem, de får inte springa innanför nio!!!


Jobba håååårt, gör jobbet nu!!!   


Helt plötsligt fick Ronneby problem, de fick ju inte springa hej vilt innanför niometer och härja. Och helt plötsligt kopplade målvakten av och plockade boll efter boll!!


Vi fick med oss en poäng och det var inte toppen, men vad som var TOPPEN - det är att vi lyfter oss sista fem. Från att ligga under med tre mål och till att ta med sig en poäng, det är framgång för oss. Framför allt har vi vunnit en erfarenhet som vi kommer att ha mycket nytta av framöver!!  


Sen åkte jag in till Karlskrona för att kolla Flottan mot Kristianstad. Det är kul att få se mina gamla lagkamrater från Karlshamn, idag hade jag Amanda i Kristianstad och Eken i Flottan!!  Hmmmm, jag njuter av Amandas skott, det är UNDERHÅLLNING för mej. Jag gillar det helt enkelt!! Kristianstad såg starkt ut under en lång period i matchen. Men sen bytte Flottan målvakt (varför så sent) och klarade att ÄNTLIGEN få med sig en poäng för allt sitt slit.


Ett tips:


När Lina blir spelklar för Flottan så kommer de att lyfta i seriesystemet.



...

Av nelliesmamma - 15 oktober 2010 19:01


Jag har nog berättat om när JAG varit på halkbanan under min praktik, men nu kommer historien om när MARCUS var på halkbanan under hans praktik.


När man kommer dit brukar man ha en liten genomgång om säkerhet, bilens olika hjälpmedel när olyckan är framme osv, tex bilbälte, airbag osv....


För det FÖRSTA så pratade läraren som kapten klänning. Jag skojar inte. Om jag kommit till en lektion av NÅGOT slag där läraren pratar som kapten klänning tror jag inte att jag kunnat hålla mej för skratt i många minuter.


När han pratade där om bilens säkerhetsdetaljer så sa han att det här med rökning kan vara farligare än man kan tro!! En person som rökte pipa fick s.a.s pipan i halsen när airbagen löste ut. Alltså pipan tittade ut i nacken....


Sen var det dags för två elever att ta plats i bilen som man med en ställning välter runt, så att eleverna får uppleva att volta!! När bilen var halvvägs runt hör man en

D-U-N-S!! Den ena eleven hade glömt att ta på sig bältet!!!


Sen säger läraren, om man blir liggande med bilen på sidan så kommer dörren att vara MEGATUNG att öppna!!  Så -ni kan prova att öppna dörren nu.


D-U-N-S!!


De öppnade dörren som var mot GOLVET!!


Jag höll på att DÖÖÖÖ av skratt!!! Men inbilla dig att det var slut här.


Mellan de olika momenten ute på banorna brukar man samlas i en liten stuga för att gå igenom nästkommande övning. En av killarna som hade haft lite mycket motorstopp kom in i stugan och kläderna luktade L-A-M-E-L-L-E-R. Alltså KLÄDERNA luktade brända LAMELLER!!


Läraren sa till Marcus: Du kan väl försöka åka med den där killen och se om du kan hjälpa honom. Det här är emot reglerna, men läraren kanske ville vara "snäll" vad vet jag???


Marcus hoppade in i bilen och det visade sig att den här eleven hade startat på TREANS växel hela dagen!!


Det var så nära att jag skrattade ner mej så du fattar inte!!!



....

Av nelliesmamma - 15 oktober 2010 18:53


Fader Dator, som är i Centralen.

Helgad vare din skärm.
Tillkomme ditt tangentbord.

Ske din vilja, såsom i Minnet Så ock på skrivaren.

Vår dagliga lista giv oss i dag,

Och förlåt oss våra misstag,
Trots att vi icke förlåta dem som programmerat fel.

Låtom oss icke ha
långa svarstider

Och fräls oss från Virus.

Ty Företaget är Ditt

Och Makten och Personalen I Evighet.

Enter

 

 

...

Av nelliesmamma - 14 oktober 2010 18:41


Jag fick köra två lektioner idag och läraren tyckte att jag "blir säkrare för varje lektion"


Jag avbröt honom och sa att jag bara väntar på min "dip" och jag försöker förbereda mig för hur det kommer bli då. Hihihi...han blev lite lättad och sa att det är enkelt för honom när jag allaredan känner till den här problematiken. Men nu njuter jag lite av framgångarna!!


"Jag är mycket NÖJD"

 

"De här två lektionerna kan man lätt ta betalt för!"

 

 

Förresten, om du har några hundra tusen som du känner bränner i fickan....köp den här till mej:



  


Snyggaste bilen jag sett på länge, och mej imponerar man inte så lätt på när man är en bil!! Särskilt om man är en NY bil och inte en 50-60-talare från USA....



...

Av nelliesmamma - 13 oktober 2010 21:23


Idag har vi haft våra första skarpa elever från Nybros fordonsprogram. Jag fick den eleven som skulle köra rondell, och jag ska säga som det är. Jag är NÖJD.


Om vi bortser från att jag har ett litet återkommande problem som inte är omöjligt att lösa så var det en tippen toppen lektion!!


Efter lektionen ska övriga kompisar som sitter bak ge kritik, läraren ska ge kritik och så ska jag själv utvärdera min lektion.


Efter hela videvippen säger läraren till mej:


Jag är IMPONERAD.


Ungefär vad man vill höra!! För som jag sagt tidigare, det kommer en dag när man gör ett bottennapp som gör att man åker hem och gråter i flera timmar.....


Då ska jag gå till det här inlägget, minnas och trösta mig med det här:


Jag är IMPONERAD.



...

Av nelliesmamma - 11 oktober 2010 21:36


Ja, här kommer lite gamla bilder som jag hittade i mobilen. Ja SÅ gamla är de inte, nån vecka kanske, för det är ju verkligen höst nu!! Och jag tycker att det är helt underbart ute just nu!! Underbar luft, klart och lite lagom varmt/kallt!!


  


Ja, nu är det här grannens hus, men förstå mej rätt när jag säger att vi bor i paradiset med den här utsikten så fort man pallrar sig ut ur huset och ska gå en vända i skogen!


      


Ja, det blev nästan så perfekt som jag hade tänkt mej bilderna. Färgerna mannen!! Färgerna!!


Voffsesnufsen då? Hur blev bilden egentligen??


  


Fick ladda upp bilden TRE gånger innan det kom på rätt ledd!!! Hihihi....


Nånting nytt??

Ronnebys damer har lagt ner, men det förutspåddes av mej redan i april och av en annan person redan för 10 år sen, så nytt och nytt?? (Plats för gapskratt!!!)


Men imorron DÅ blir det nytt - då åker jag till Nybro. ALLA mina klasskompisar har fått öronen vilade och läkta så nu kör vi igen!!! Min praktik har varit ljuvlig och jag längtar VERKLIGEN till att få börja jobba!! Jag har hamnat så RÄTT helt plötsligt kände jag mitt i allt!!


RYYYYYYYSER för jag måste gå upp klockan halv sex....men om jag skiter i att äta så kan jag kanske gå upp klockan sex??? Hmmmm...


NELLIE har fått nya kläder och JAG har fått nya kläder, skit oxå nu blir det ju gamla bilder av de nya som jag har i kameran fast inte laddat upp här....suck!!


Nellie säger numera GEJJA  GEJJJOA GÅ!! Vilket betyder KLARA FÄRDIGA GÅ!!

Det blir faktiskt bättre och bättre uttal för varje dag - så en vacker dag klämmer hon nog dit med hela ramsan rent!! Idag i bilen på väg hem från våran shoppingrunda så babblade hon så jag vet inte vad!! Vem brås hon på ungen?? (gapskratt igen, för det är ju Mats såklart!!)


Jag känner mej oförskämt fräsh idag, gymmet gjorde susen vettja!!


GONATT!!


...

Av nelliesmamma - 10 oktober 2010 18:33


Jag kan inte säga annat än att jag är STOLT över våra pojkar!! Vi ledde säkert efter första halvlek med hela 19-11. Sen hände något....VAD??


Jag ska, min vana trogen göra en klockren jämförelse. Såg ni Champions league matchen mellan Sävehof och det Slovakiska laget idag?? Sävehov ledde med 21-12 under matchen, tappade nästan och vann senare med ett nödrop med siffrorna 32-31.


Våra pojkar tappade en åttamålsledning - inte till lika, men det var mycket darrigt ett tag vill jag lova!!


Vad kan vi som ledare göra för att man inte ska slappna av så till den milda grad att man nästan tappar en match som redan är "hemma"??


När inte ens vårt bästa klubblag i Sverige klarar av uppgiften, hur ska vi få våra grabbar på 14 att klara det?? En utmaning som heter duga.


Idag efter matchen kom vi överens om att vi iaf ska FORTSÄTTA spela på full gas hela matchen i fortsättningen. Hur det går? Det får vi se!!!


En och annan miss gjorde de allihopa, men Matte gav ett stabilt intryck och här kommer bilden från FÖRRA helgen. Jag gav instruktionen, UUUUT på friläget, gör du rätt får du bollen rakt i bröstet. Gissa var han räddade bollen??? (eftersom han gjorde som jag sa till honom....)



  


Hahaha....ser du bollmärket???



...

Av nelliesmamma - 3 oktober 2010 21:29


Har du lite småtrist i vardan, ta och bli ledare för ett ungdomslag. Du kommer inte ångra dig!!!


Idag körde vi så långt bort i skåne man kunde komma, Falsterbo /Ljunghusen. Det var en mastig resa, men jag tog med mig kort från mitt Alias-spel. Succé var ordet. Jag tar ett kort och väljer ett av orden på kortet, förklarar det så att de andra kan gissa vilket ord det är.


AMÖBA


Alla vi består av små små delar, atomer jättemånga många många små delar spermier det börjar med en,  sen delar den sig så blir det fler och fler celler och sen så finns det djur som bara består av EN cell, och de heter??


Alltså när jag fick höra gissningen spermier så bara DOOOOOOG jag!!!!


Matchen då?? Jag och fler med mig hade väntat oss en TUFF match, men det blev lite av en promenadseger. Alltså, alla fick jobba hårt och så, men 35-12 kunde faktiskt ha blivit ännu större siffror. Men så var vi bara två avbytare, inte undra på att det small i virket hej vilt!!


Matte går från klarhet till klarhet, laget som helhet är en fröjd för ögat och vi fick MYCKET beröm av domarna efter matchen.


Jag tog i hand som vanligt och tackade för matchen, "bra idag" brukar jag säga till domaren. Domare två släppte inte min hand, jag började gå liksom men satt FAST så jag fick ju ställa mej lite mer rakt framför honom och höra på vad han ville ha sagt.


"Bra coachat, det är inte ofta man hör så mycket positivt på bänken."


TACK!!!



Och som vanligt TACK till alla underbara grabbar - NI ÄGER.


Och TACK till Rickard, du är en klippa!!!


...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok


Skapa flashcards