Nelliesmamma

Alla inlägg under december 2010

Av nelliesmamma - 22 december 2010 11:56


Man kan verkligen fråga sig om det är KUL att städa och laga mat?


Julmusik på högsta volym, varmt och skönt inne och humöret på topp eftersom Mats är på väg hem från Stockholm. Jorå, det ÄR kul att städa!!


Jag vet inte hur många gånger jag har tjatat och gnatat på folk om hur viktigt det är att utnyttja tankens makt när det känns tungt!!


Sen hamnade jag i värsta svackan EVER förra veckan. Mina tankar skrämde mej verkligen, det är nästan 10 år sen jag hade så destruktiva tankar som förra veckan!

Det är så otroligt lätt att halka ner i avgrunden och bara gräva sig djupare, djupare, djupare och djupare ner i mörkret..... Humöret ska vi bara inte PRATA om, jag till och med SKREK åt Nellie, det var väldigt otäckt. Det var inte JAG!!! Eller, den jag vill vara....


Vad var det som hände som gjorde att det vände?


En kort glimt av vad jag VILL ha i livet gjorde susen, sen var det bara att greppa tag i halmstrået! Nu klättrar jag uppåt, uppåt, uppåt och uppåt!!


Ikväll kommer Mats ...och så får vi se hur många minuter jag får träffa honom innan han måste iväg på nåt jobb.... hahaha, det var väldigt vilken körig vinter han har fått. Brukar vara lågsäsong - förr i tiden fick han till och med stämpla nån vecka eller nån månad....


Nu göra allt klart innan det är dags att hämta hem den levande tromben!


.....

Av nelliesmamma - 20 december 2010 13:26


Nu kan det inte dröja länge till!!


Kolla här, men det är på Engelska tyvärr....


Inledningen klipper jag in här, är det nån som behöver översättning så kanske jag kan ta mej tid lite senare. Men huvudbudskapet är att man förstått att det inte är FETTET som är boven när det gäller övervikt. Det är KOLHYDRATERNA!! Obs att det är en professor vid en av världens förnämsta universitet som uttalat sig.


"...A reversal on carbs

Fat was once the devil. Now more nutritionists are pointing accusingly at sugar and refined grains.

 

Most people can count calories. Many have a clue about where fat lurks in their diets. However, fewer give carbohydrates much thought, or know why they should.

But a growing number of top nutritional scientists blame excessive carbohydrates — not fat — for America's ills. They say cutting carbohydrates is the key to reversing
obesity, heart disease, Type 2 diabetes and hypertension.

"Fat is not the problem," says Dr. Walter Willett, chairman of the department of nutrition at the Harvard School of Public Health. "If Americans could eliminate sugary beverages, potatoes, white bread, pasta, white rice and sugary snacks, we would wipe out almost all the problems we have with weight and diabetes and other
metabolic diseases."..."

"...It's a confusing message. For years we've been fed the line that eating fat would make us fat and lead to chronic illnesses. "Dietary fat used to be public enemy No. 1," says Dr. Edward Saltzman, associate professor of nutrition and medicine at Tufts University. "Now a growing and convincing body of science is pointing the finger at carbs, especially those containing refined flour and sugar...."

Här är något som många "LCHF-motståndare" kan läsa, det är inte ALLA som mår bättre av LCHF, men vi som gör det mår så otroligt mycket bättre!! Kom inte och snacka skit, vi mår bättre!! Och eftersom vi mår så mycket bättre vill vi berätta det så att ÄNNU fler kan få chansen till ett "nytt liv". För det känns så för oss, vi har fått ett NYTT LIV!!!


"...If you have a perfectly healthy metabolism, the system works beautifully, says Dr. Stephen Phinney, a nutritional biochemist and an emeritus professor of UC Davis who has studied carbohydrates for 30 years. "However, over time, as our bodies get tired of processing high loads of carbs, which evolution didn't prepare us for … how the body responds to insulin can change," he says.

When cells become more resistant to those insulin instructions, the pancreas needs to make more insulin to push the same amount of glucose into cells. As people become insulin resistant, carbs become a bigger challenge for the body. When the pancreas gets exhausted and can't produce enough insulin to keep up with the glucose in the blood, diabetes develops...."


"...The take-home message from this study and others like it is that — contrary to what many expect — dietary fat intake is not directly related to blood fat. Rather, the amount of carbohydrates in the diet appears to be a potent contributor.

"The good news," adds Willett, "is that based on what we know, almost everyone can avoid Type 2 diabetes. Avoiding unhealthy carbohydrates is an important part of that solution." For those who are newly diagnosed, he adds, a low-carb diet can take the load off the pancreas before it gets too damaged and improve the condition — reducing or averting the need for insulin or other diabetes meds...."

 

Läste du det där?? Baserat på vad vi vet kan nästan alla undvika typ 2 diabetes. Fatta vad pengar som finns att spara här, för att inte TALA om att man kan höja människors livskvalitet!!



"...Here's how Phinney explains it: When you cut carbs, your body first uses available glycogen as fuel. When that's gone, the body turns to fat and the pancreas gets a break. Blood sugar stabilizes, insulin levels drop, fat burns. That's why the diet works for diabetics and for weight loss.

When the body switches to burning fat instead of glycogen, it goes into a process called nutritional ketosis. If a person eats 50 or fewer grams of carbs, his body will go there, Phinney says. (Nutritional ketosis isn't to be confused with ketoacidosis, a dangerous condition that can occur in diabetics.)..."


Hoppas nu inte jag klippte för mycket.... jänkarna är ju ena jäklar på att stämma folk!!


...

Av nelliesmamma - 19 december 2010 17:39


Ja, tro det eller ej men jag MISSADE semifinalen....


Jag var ju i Lund och Färs och Frosta Sparbanks arena. Hästö P-96 spelade mot H43 med den äran, ingen vinst i matchen, men en STORVINST för laget.


Ja, vi har cashat in ett par sånna sista tiden, och jag veeet att det kommer att betala sig i reda segrar framöver.


Vi har på SENASTE träningen gått igenom ett nytt uppspelssystem. Ni som var med på Mats Lindaus tid (A-laget) minns nog det med linjen som kommer upp och möter, växel och SMACK i mål. Hahahaha.... det satt som gjutet hela matchen.


Under perioder i matchen spelade vi ut H43 fullständigt, dessvärre blandade vi det spelet med små grundstötningar. Ibland ledde vi med tre mål, ibland ledde H43 matchen. Den höjdpunkt som kom i första 5-10 i andra halvlek såg ut att bli matchavgörande. Vi gjorde ALLT rätt bakåt, H43 såg faktiskt ut som NYBÖRJARE! Samtidigt gick ALLA i laget för fullt framåt vilket gav luckor som medgav ett helt godståg att komma igenom.


Trots att vi försökte hålla känslan kvar i laget så gick det så sakteliga utför.... efter ledning med fyra mål och ett fullständigt brilliant spel tappade vi matchen i slutminuterna och matchen slutade till slut 24-22.


Vi har INGET att be om ursäkt för, spelet är långa stunder helt outstanding, både framåt och bakåt. Det här kommer att bli otroligt bra framöver.


Jag hörde talas om ett pojklag som håller på att förlora flera spelare pga att tränaren inte låter alla spela. Känns inte riktigt bra inuti när man hör talas om sånt!! Junior/Seniornivå...tugga i dig att du inte räcker till, träna MER. Men när man är A/B/C/D pojke? Nääää...


...

Av nelliesmamma - 17 december 2010 10:19


Nu är det helg, men det där med helgstämning kan jag glömma.  Imorron köra till Lund med pojkarna HELA dagen i det här vädret, det känns väl SÅDÄR...


Alltså när vi kommer fram så är det ju DET ROLIGASTE JAG VET!! Bara jobbigt för jag tror att Nellie måste åka med till Lund, inte KUL alls!!


Ska ta och ringa farmor och kolla om inte Nellie kan vara där, tyckte jag hörde om en kusin från skåne som redan är på plats så att säga...   


Snart till Kallinge och hjälpa en i nöd...



...

Av nelliesmamma - 16 december 2010 07:33


Gick inte att scanna reportaget så det fick bli såhär istället.


  


  


  


Och här återupplever vi våra minnen från  PARTY OF THE YEAR!!


...

Av nelliesmamma - 15 december 2010 10:40


Jag blir så TRÖTT!!


Jag är inte tillräckligt pigg och frisk för att orka göra något, men jag är heller inte så sjuk att jag kan ligga hela dagen utan att det kliar i hela kroppen!!


Grrrrrrr!!!


...

Av nelliesmamma - 13 december 2010 12:14


Jag havererade fullständigt i helgen, godis och annat skit fredag, lördag OCH söndag. Kan bara sluta på ett sätt.... Jag är SJUK idag. Halsen är som en stor taggboll och jag hostar som en galning. BLÄ!!


Jag behöver nog terapi, eller piskstraff när jag äter sånt som kroppen inte vill ha. Redan i fredagskväll mådde jag dåligt efter jubord och godis, men inbilla dig att jag avstod i lördags för det. Hmmmmm, jag behöver en riktig avgiftning nu igen. Bara jag inte halkar dit på det där första så är det ju ok...


Flottan spelade ut Kalmar i lördags...inte för att de glänsde på nåt vis, men det är alltid skönt med en seger. Och tro inte att jag menar att de är dåliga, men det finns så mycket mer i det där laget så.... kunde det inte ta och komma fram nu??


Hahaha, tålamod och förhoppningen att man får behålla laget nästa säsong så blir de svårslagna. Kanske blir "nästa ov" nästa år....alltså går obesegrade genom serien och upp i allsvenskan. Det är på sin plats, materialet finns!! Lycka till!


Ikväll möte med IFK:s herrlag....ska de fortsätta spela eller?? Jag vet inte om jag mäktar åka dit, jag ska ju iaf inte träna själv. Äh, varför åka dit och smitta hela laget? Nä, jag blir hemma jag!!


Mina pojkar spelade mot Ystad IF igår och de gav ordet respekt en ny innebörd. Herregud så darriga de var! Vi försökte peppa, hejja, skrika och hjälpa på alla sätt, men det fungerade inte tyvärr! När det var TRE minuter kvar kom de på att den här matchen är ju körd.....de slappnade av och SPELADE UT YSTAD FULLSTÄNDIGT!!


TACK för att de fick känna hur det känns när man spelar sitt spel mot en "bättre" motståndare, och TACK för att vi fick se det. Nu åker vi till returmatchen med kunskapen om att vi kan spela vårt spel mot VILKET LAG SOM HELST, det borde resultera i att vi vinner. Den som lever får se!




...

Av nelliesmamma - 10 december 2010 12:23


Ja, det blev ju klänning no 1 som gick hem med segern, så nu vet ni min utstyrsel ikväll. Jag tackar för hjälpen, det var ju KUUL. Brorsan har varit här och röstat oxå, jag hade ett specialalternativ till honom: "Köp nåt nytt för tusan...." Om jag har fel kan du väl rätta mej??


Som tack får ni här ett utdrag ur en dagbok som jag hittade på gatan utanför....

(Det måste varit nån som flyttat till Norrland och sen till Blekinge igen)



Kära dagbok:


9:e December
Vi vaknade upp till en underbar matta av kristallvit snö, som täckte
varenda centimeter av landskapet. Vilken fantastisk syn! Finns det något
vackrare ställe i hela världen? Att flytta hit var det bästa jag någonsin gjort.

 Jag skottade för första gången på flera år och kände mig som ung på nytt.
Jag skottade både vår uppfart och trottoaren. I eftermiddags kom snöplogen
och fyllde trottoaren med snö igen och blockerade uppfarten, så jag fick ta
en vända till med snöskyffeln. Vilket underbart liv.

 12:e December
Solen har smält all vår fina snö. Vilken besvikelse. Min granne säger att
jag inte ska oroa mig, vi kommer absolut att få en vit jul. Ingen snö på
julen skulle ju vara förskräckligt! Harry säger att i slutet på vintern
kommer vi att ha så mycket snö att jag aldrig vill se snö igen. Jag tror
inte att det är möjligt. Harry är en trevlig människa. Jag är glad att han
är vår granne.

 14:e December
Snö, underbara snö! Det kom 20 cm i natt. Temperaturen hade sjunkit till
-20. Kylan får allting att gnistra. Vinden gjorde mig lite kall, men jag
värmde upp mig med att skotta uppfarten och trottoarerna. Detta är livet!

 Snöplogen kom tillbaka i eftermiddags och begravde allt i snö igen. Jag
insåg inte att jag skulle behöva skotta så här mycket, men jag kommer
verkligen i form på det här viset.

 15:e December
50 cm till. Sålde min Van och köpte en fyrhjulsdriven bil i stället. Köpte
vinterdäck till frugans bil och två extra snöskyfflar. Frugan vill skaffa
en vedspis utifall elektriciteten skulle sluta fungera men jag tycker det
verkar löjligt. Vi bor ju faktiskt inte i Alaska.

16:e December
Snöstorm i morse. Föll omkull på isen på uppfarten när jag saltade. Ont som
fan. Frugan skrattade i en timme...Roligt..

 17:e December
Fortfarande långt under noll grader. Vägarna är för isiga för att man ska
kunna ta sig någonstans. Det var strömavbrott i fem timmar. Inget att göra
utom att stirra på frugan och försöka att inte irritera henne. Vi skulle
nog ha köpt en vedspis, men det erkänner jag inte för henne. Jag hatar när
hon har rätt. Jag kan inte fatta att jag fryser ihjäl i mitt eget vardagsrum.


20:e December

Elektriciteten är tillbaka igen, men det kom 35 cm till av den där vita
skiten i natt. Mer snöskottning. Det tog hela dagen. Snöplogen kom två
gånger idag. Försökte hitta en grannunge som kunde skotta, men dom var
upptagna med att spela hockey sa dom. Jag tror dom ljuger. Ringde till den
enda järnaffären i trakten för att fråga efter en snöslunga, men dom var
slut. Dom får kanske hem fler i mars. Jag tror dom ljuger. Harry säger att
jag måste skotta annars kommer kommunen att göra det och sedan skicka mig
en räkning på jobbet. Jag tror Harry ljuger också!

 22:a December
Harry hade rätt om att det blir en vit jul. Det föll 32 cm till av vit
jävla snö inatt och det är så inihelvete kallt att det antagligen inte
kommer att smälta förrän i Augusti! Det tog mig 45 minuter att klä på mig
och gå ut och skotta i morse, sedan blev jag pissnödig. När jag klätt av
mig, pissat och klätt på mig igen så var jag för trött för att skotta.
Försökte hyra Harry att ta hand om snöröjningen resten av vintern eftersom
han ju har en plog på sin lastbil, men han säger att han inte har tid. Jag
tror att den jävla skitstöveln ljuger!!

 23:e December

Bara 5 cm snö idag. Det är nollgradigt nu. Frugan ville att jag skulle
juldekorera huset i morse. Är hon helt jävla slut eller? Varför sa hon inte
det för en månad sen? Hon säger att hon gjorde det men jag tror fan
kärringjäveln ljuger!

 24:e December

15 cm. Snön har blivit så jävla hårt packad av snöplogen att jag bröt av
skyffeljäveln. Tror jag fick en hjärtattack också. Om jag får tag på han
som kör plogbilen så ska jag fanimej ta tag i pungen på han och dra han
genom snön! Jag vet att det jävla psykot gömmer sig runt hörnet och väntar
på att jag skottat färdigt, sen kommer han i 100 knyck och plogar igen
allt.. Tanten ville att vi skulle sjunga julsånger medans vi öppnade
julklapparna men jag var för upptagen med att spana efter plogbilen..

 25:e December
God jul. 50 cm till av förbannad jävla snö!!. Blev insnöad. Tanken på att
skotta får mitt blod att koka. Gud vad jag hatar SNÖ!!! Plogbilsföraren
stannade till idag och frågade hur läget va, jag slog till den jäveln i
huvet med skyffeln...

 26:e December
Fortfarande insnöad. Vad fan skulle jag flytta hit för, jävla håla!! Och
allt var HENNES idé.. Hon går mig på nerverna...

 28:e December
Fortfarande insnöad. Satmaran gör mig galen.

 29:e December
25 cm till. Harry säger att jag måste skotta taket annars kan det rasa in.
Jävla dumskalle, tror han att jag är helt sänkt eller??

 30:e December
Taket rasade in. Plogföraren har stämt mig på 1 miljon för att jag slog
honom i huvet och kärringen har åkt till sin mamma...

 31:a December

Eldade upp hela jävla hushelvetet.. Ingen mer snöskottning här!!

 8:e Januari
Jag mår så bra. Jag älskar dom här små pillren dom ger mig men varför är
jag fastbunden i sängen?




Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8 9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28 29 30 31
<<< December 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards