Nelliesmamma

Direktlänk till inlägg 15 februari 2011

VA?? Hade jag rätt nu IGEN?

Av nelliesmamma - 15 februari 2011 08:03


Ja, det ser ju onekligen så ut.


Jag läste i morse den glädjande nyheten att älgen Fabbe strosar omkring i sitt nya hem på Räntemåla gård. Men det stod att det var älgKON Fabbe, då sa jag nånting om att det kan väl inte va en ko om den inte fått nån kalv. Mats: JO, en älg som är "tjej" och som är ÄLDRE än ett år heter alltid ko. Jamen sa jag, en tamko som inte fått kalv heter iaf KVIGA. Nä, det där får du kolla upp sa han då. Och det gjorde jag.


Kviga

Från Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Kviga, en hona av nötkreatur som ännu inte fött någon kalv. Efter kalvningen blir kvigan en ko. Även hos vissa andra djurarter, på vilka man ofta för över nötkreatursterminologin, till exempel älg, kan ordet användas för en hona som ännu ej blivit mor.


Jag veeet, det står KAN användas, det betyder väl att jag hade RÄTT!!


Kommentarer på det?


...

 
ANNONS
 
Ingen bild

Anki

15 februari 2011 08:18

Ja du har rätt iaf lite

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nelliesmamma - 24 september 2018 15:56

Nollvisionen, men när? Karlskrona 24/9 2018 Nedan kommer relevanta klipp från en debattskrift gjord av Magnus Andersson på Cajoma Consulting i Uppsala år 2003 (Nollvision eller nollillusion, Uppsala 2003) En sammanfattning av nollvisionen ...

Av nelliesmamma - 22 september 2018 16:56

I flera dagar har jag haft funderingar på om jag skulle tävla alls. Jag har inte känt mig pepp. Atlas har känts avig och inte alls på G. Sen funderade jag på om jag skulle stryka mej i Trail och bara rida de andra grenarna. Hur det slutade? ...

Av nelliesmamma - 20 juni 2018 20:25

Ibland gör man bort sig riktigt ordentligt utan att ens veta om det. Jag gjorde det när jag var på hoppträning för Madde förra veckan. Fast den HÄR historien började egentligen för över ett år sen när Atlas kom på (just hos Madde) att han kan s...

Av nelliesmamma - 6 juni 2018 22:44

När jag var 23 år så arbetade jag inom hemtjänsten. Det fanns MÅNGA guldkorn där, både bland ?di gamle? och bland personalen. Det var en gammal dam som jag minns särskilt väl. Hon hetta Stina och var 84 år gammal. Hon var väldigt dement och sus...

Av nelliesmamma - 30 april 2018 12:31


  Jag har ett långsiktigt mål med Atlas och min träning. Det är att kunna genomföra ett Western Riding-mönster utan att bli DQ.   Det svåra där är att mönstret innehåller uppemot 10 galoppombyten på de svåra varianterna.    Hela förra året ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok

Följ bloggen

Följ Nelliesmamma med Blogkeen
Följ Nelliesmamma med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se