Nelliesmamma

Direktlänk till inlägg 5 mars 2011

En halvkväll med gänget!

Av nelliesmamma - 5 mars 2011 19:38


Ja, de flesta av oss skulle ju jobba idag lördag, så det blev ingen helkväll igår. Men det var minst en som hade velat göra staun...


Jag har några riktigt bra bilder att dela med mig av - men jag orkar inte ordna med att få in dem i datorn just nu. Därför får ni dem senare!!


Den här Fredrik som är en Somaliere (stavning?) gav oss först en liten resumé av sitt yrkesliv, ett yrke där man serverar bästa möjliga vin till maten på en restaurang. Efter "skolan" hade han slagit upp de 50 absolut lyxigaste restaurangerna i världen och ringt dem i tur och ordning.


" -Hej, jag heter Fredrik, jag kan det här och det här, jag är expert på detta och detta, kan jag komma och jobba hos er? "


Faktum är att efter 12 nej fick han ett "JA", men han var så trött på alla nej så han hade glömt att kolla vart restaurang nummer 13 fanns.... Det var i Kapstaden. Han åkte dit för att jobba under sex månader. Vet ni hur det går till? Man får inte LÖN!!


Av 35 kockar i köket hade F-Y-R-A betalt, 10 st BETALADE typ 5.000 i månaden, resten jobbade gratis. På samma vis fick ju han jobba gratis, det har blivit en del flackande genom åren pga det. Jobba och tjäna pengar, ut i världen för att skaffa erfarenhet, jobba och tjäna pengar, ut i världen osv, osv, osv....


NU arbetar han på en restaurang i Norge där tex två pers kan komma med helikopter och käka lunch för 10.000:- och på frågan vad de vill ha för vin svarar de: DET DYRASTE DU HAR!


Vinsmakningen var mycket intressant, vi fick inleda med en liten "doftutmaning" då vi skulle lukta på champinjoner, smör, timjan, vitpeppar, kanel och nåt mer som jag glömt. Det var SKITSVÅRT alltså, men kul att höra hur OLIKA vi hade skrivit på lappen. Magnus hade skrivit choklad på champinjoner tex.... hur gick det till??


Sen fick vi ju lukta på vin, smaka på vin, tumla runt det i munnen och suga luft genom det och herregud vilket arbete! Det var väldigt roligt iaf... och det mesta var gott oxå. Jag hittade ett RÖTT vin som jag kanske ska unna mej att köpa nån gång. (3-400 per flaska är inte min prisklass i vanliga fall) Det var gjort på till hälften torkade druvor så de hade en antydan till russinsmak fast ändå inte....


Jag kan inte rabbla upp allt jag lärde mej och hörde igår - det får bli en fortsättning nästa gång, när bilderna är i datorn.


Nu ska jag kolla andra chansen och jag håller på the Moniker. Jag skiter i vilken låt vi skickar till melodifestivalen, för mej är det bara en festival av nya låtar att sätta tänderna i!


...

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nelliesmamma - 24 september 2018 15:56

Nollvisionen, men när? Karlskrona 24/9 2018 Nedan kommer relevanta klipp från en debattskrift gjord av Magnus Andersson på Cajoma Consulting i Uppsala år 2003 (Nollvision eller nollillusion, Uppsala 2003) En sammanfattning av nollvisionen ...

Av nelliesmamma - 22 september 2018 16:56

I flera dagar har jag haft funderingar på om jag skulle tävla alls. Jag har inte känt mig pepp. Atlas har känts avig och inte alls på G. Sen funderade jag på om jag skulle stryka mej i Trail och bara rida de andra grenarna. Hur det slutade? ...

Av nelliesmamma - 20 juni 2018 20:25

Ibland gör man bort sig riktigt ordentligt utan att ens veta om det. Jag gjorde det när jag var på hoppträning för Madde förra veckan. Fast den HÄR historien började egentligen för över ett år sen när Atlas kom på (just hos Madde) att han kan s...

Av nelliesmamma - 6 juni 2018 22:44

När jag var 23 år så arbetade jag inom hemtjänsten. Det fanns MÅNGA guldkorn där, både bland ?di gamle? och bland personalen. Det var en gammal dam som jag minns särskilt väl. Hon hetta Stina och var 84 år gammal. Hon var väldigt dement och sus...

Av nelliesmamma - 30 april 2018 12:31


  Jag har ett långsiktigt mål med Atlas och min träning. Det är att kunna genomföra ett Western Riding-mönster utan att bli DQ.   Det svåra där är att mönstret innehåller uppemot 10 galoppombyten på de svåra varianterna.    Hela förra året ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok

Följ bloggen

Följ Nelliesmamma med Blogkeen
Följ Nelliesmamma med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se