Nelliesmamma

Direktlänk till inlägg 29 april 2011

Kan man tycka att det suger fast man har allt?

Av nelliesmamma - 29 april 2011 19:41


Ja, inte fan vet jag. Men i mitt fall är det iaf så att jag tycker att det S-U-G-E-R just nu. Jag kan inte ens säga varför, det är bara så kasst allting. Jag kan räkna upp tusen saker som jag är nöjd med - för att mitt liv är så underbart. Ändå känner jag att livet S-U-G-E-R!


Hade det varit för ett par månader sen hade jag åkt och köpt godis. Men nu gör jag inte det, det ger ingenting att äta godis. Jag vet inte vad jag ska göra istället - tränade igår och i förrgår så det går bort. Nellie och jag varit ute med hästarna och det var ljuvligt. Jag ska publicera den här bilden för tredje gången. Den är lixom aktuell:


 


Bilden är två år gammal men idag såg det likadant ut när vi var ute och körde!


Ja, inte fan vet jag. Men nu känns det redan lite bättre!  Jag tänkte jag skulle käka lite chokladmousse och blåbär ikväll. När jag hällde upp blåbären blev jag lite "svart" om fingrarna och kom att tänka på min goda vän Graciella.


Graciella kommer från Italien, hon träffade en Svensk man som körde cross eller vad det heter. SJUKT men han omkom vid Novemberkåsan. Graciella blev kvar i Sverige och jag fick den stora äran att lära känna henne. EN person som jag saknar mycket sen jag flyttade från Norrköping vill jag lova.


Graciella utbildade sig inom tekniken och gick därmed i skola bland 100 grabbar. En dag kände hon sig lite sjuk och hängig. Hon satt på en bänk utanför skolan under rasten. En kille i klassen kom fram till henne och undrade hur hon mådde, hon sa att hon inte kände sig riktigt bra. "oh, stackars dej, känner du dig lite brunstig?" Graciella hade ingen aning om vad det betydde så hon trodde såklart att brunstig betydde "sjuk och hängig".


"Ja, jag känner mej lite brunstig!" sa hon.

"Då är det bäst att du pratar med professorn på lektionen och säger att du behöver gå hem"


Sagt och gjort, klassen är samlad i klassen, professorn gör klassen redo för lektionen när Graciella räcker upp handen.


"Ja, Graciella. Hade du nåt på hjärtat"

"Ja, du förstår att jag känner mej lite brunstig och måste nog gå hem!"

"Jaha, men Graciella, om du känner att du är lite brunstig så kanske det är bäst att du går hem och lägger dig och vilar"


Hon packade ihop sina böcker, gick ut genom dörren, stängde dörren och sen hörde hon ett VRÅÅÅÅÅÅÅÅL av skratt innifrån lektionssalen. Hon vågade sig inte tillbaka till skolan förrän efter över en vecka.


Eh? What the fuck?? Det hade väl ingenting att göra med BLÅBÄR??


Nä, men nu vet du hur det kom sig att Graciella hamnade i ett yrke med idel glada och skojfriska MÄN!


Efter en helg i blåbärsskogen kommer hon till jobbet med "svarta" händer. En kollega frågade vad hon hade gjort?


"Jag har plockat blåbär."

"Jaha, har du nåt blåbärskort då?"

"Blåbärskort?"

"Ja, det är så jävla typiskt utlänningar att bara komma till Sverige och roffa åt er. Man har bibliotekskort, apotekskort, blåbärskort, you name it!"

"Men var får man det då"

"Gå in på apoteket, uppge ditt personnummer och säg att du vill ha ett blåbärskort!"


Sagt och gjort! JAG MENAR DET!!


Måndagen efter när hon kom till jobbet fick hon av sina kollegor ett "blåbärskort"


Jag har sett det och hållit det i min hand. SNYGGT! Det står.


Graciella Crgonja får lov att plocka blåbär i hela Sveriges långa land.


...

 
 
Ingen bild

Nilla

29 april 2011 20:28

Ja det är inte snällt att skoja men shit vilken rolig historia! Hon måste vara mkt speciell, just att hon bjuder på sig själv :) Fantastisk människa :)

 
Nelliesmamma

Nelliesmamma

29 april 2011 20:29

Ja, det är inte utan anledning jag saknar henne. Jag tror det är BERIT som har träffat henne. Vi var där på en fika för några år sen.

http://www.nelliesmamma.bloggagratis.se

 
Josef Boberg

Josef Boberg

29 april 2011 22:32

Livet är roligt mellan varven, verkligen...

http://josefboberg.wordpress.com/2008/05/06/intell

 
Ingen bild

syster

29 april 2011 22:53

jösses syster ....du har ju allt en härlig unge och en gubbe som gör allt för dig.Vad är problemet.Det kan bara du svara på!

 
Slottsfrun

Slottsfrun

30 april 2011 09:59

Ja, det var roliga historier! Härlig kompis, som går på allt och bjuder på det! Tacksamt offer, liksom!

Hittade hit genom Vitt begär-bloggen! Ser att du brukar kommentera där

http://www.slottetslillavarld.blogspot.com

 
Slottsfrun

Slottsfrun

30 april 2011 10:01

Visst ja! Glömde det viktigaste! Underbar bild på lillhästen i en underbar miljö! Gillar dessa stenmurar skarpt, då är så rogivande, på något sätt! Här uppe i norr har vi dåligt med såna, så det är lite exotiskt! ;-)

http://www.slottetslillavarld.blogspot.com

 
Ingen bild

Anna-Karin i torpet

1 maj 2011 11:24

Jodu Helen, förstår precis hur du känner & menar. Man kan liksom inte sätta fingret på det, de bara ÄR nåt! Säger de samma, har allt jag kan önska, man & två underbara tjejer, men ibland så är livet bara....ja va säger man?! Du sa det bäst; DET SUGER!
Men rätt va de är så är allt bara bra igen, utan att man egentligen gjort någor åt det. Jag menar hur fan gick de till liksom?! Jag bryr mej inte om hur de gick till, bara att allt blir som de ska vara, dvs TOPPEN!
Sköt nu om dej så hörs vi nog i veckan!
Kramisar

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nelliesmamma - 8 december 2023 20:29

I min familj är vi fem syskon och en halv.    Det är en underdrift när jag säger att det har varit svårt att förstå alla. Ju mer jag tänker på det, desto mer inser jag att vi alla fem och en halv är varandras motsatser -i allt. Och ärligt så kan ...

Av nelliesmamma - 15 augusti 2021 21:26

Jag har sett och upplevt toppen och botten.   Jag har sett vilket arbete som krävs för att bli bäst.  Jag har sett alla svettdroppar som Du betalat för att komma först. Jag har sett vilket pyttemisstag som tar Dig från guldmedaljen. Jag har...

Av nelliesmamma - 15 augusti 2021 20:45

Den här bloggen startade jag för sååå många år sedan. Jag hade så mycket som jag behövde få ur mig.    Jag vet att många älskade, många hatade, och ännu fler förundrades över mitt sätt att se på världen.   Eller kanske mest av allt hur jag så...

Av nelliesmamma - 24 september 2018 15:56

Nollvisionen, men när? Karlskrona 24/9 2018 Nedan kommer relevanta klipp från en debattskrift gjord av Magnus Andersson på Cajoma Consulting i Uppsala år 2003 (Nollvision eller nollillusion, Uppsala 2003) En sammanfattning av nollvisionen ...

Av nelliesmamma - 22 september 2018 16:56

I flera dagar har jag haft funderingar på om jag skulle tävla alls. Jag har inte känt mig pepp. Atlas har känts avig och inte alls på G. Sen funderade jag på om jag skulle stryka mej i Trail och bara rida de andra grenarna. Hur det slutade? ...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25 26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok


Skapa flashcards