Nelliesmamma

Direktlänk till inlägg 15 mars 2012

Dagens Atlas...

Av nelliesmamma - 15 mars 2012 19:10


Hahaha, det märks att jag varit sjuk L-Ä-N-G-E och inte kunnat träna handboll ordentligt. Hela jag har tappat stinget!


Nu har jag tränat i två veckor - men att säga att jag är tillbaka är en överdrift. Men vafan, nån jävla gång ska väl hostan gå över hoppas jag. Under tiden jobbar jag och tränar min häst!


Idag hade jag faktiskt ingen plan och det var lite otäckt kände jag. Eftersom jag inte bestämt vad som skulle uppnås är risken MYCKET stor att jag "skjuter på målet" och tänker: Jag kan göra det här oxå några gånger tills INGENTING fungerar...


Men idag fick jag honom att stå stilla medan jag sackade med långpiskan på halsen och fick honom att gå fram i galopp i båda varven. När det gäller sackningen så är det att "röra ovarligt" med något, de gamla cowboysarna använde sin "gunnysack" för att träna hästen att bli "rörd" överallt... Hittills har jag använt tröja, jacka, ikeapåse och nu långpiska. Det går ganska bra, ska nog ta ner en pad och köra med lite tror jag!! 


När det gäller galoppen så är det tydligen VÄLDIGT jobbigt, men han gör det iofs väldigt bra. Mina araber har alltid "rusat" och på så sätt försökt slippa undan. Atlas gör jobbet rätt från början och är väldigt samlad i sin galopp redan nu!! Det är KUL att träna honom och det går stadigt framåt, jag försöker att träna 2-4 gånger i veckan och det är vad han behöver. Dessutom tränar jag vardagslydnad VARJE dag, inte fuska med det!!


Haha, jag tog fram några brädor som han skulle gå över oxå, hahaha, han bara: Vafan är det här? De här jävla brädorna tänker inte jag gå över i alla fall. Men jag fick honom att ångra sig snart, det gick kalas!!

...

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nelliesmamma - 24 september 2018 15:56

Nollvisionen, men när? Karlskrona 24/9 2018 Nedan kommer relevanta klipp från en debattskrift gjord av Magnus Andersson på Cajoma Consulting i Uppsala år 2003 (Nollvision eller nollillusion, Uppsala 2003) En sammanfattning av nollvisionen ...

Av nelliesmamma - 22 september 2018 16:56

I flera dagar har jag haft funderingar på om jag skulle tävla alls. Jag har inte känt mig pepp. Atlas har känts avig och inte alls på G. Sen funderade jag på om jag skulle stryka mej i Trail och bara rida de andra grenarna. Hur det slutade? ...

Av nelliesmamma - 20 juni 2018 20:25

Ibland gör man bort sig riktigt ordentligt utan att ens veta om det. Jag gjorde det när jag var på hoppträning för Madde förra veckan. Fast den HÄR historien började egentligen för över ett år sen när Atlas kom på (just hos Madde) att han kan s...

Av nelliesmamma - 6 juni 2018 22:44

När jag var 23 år så arbetade jag inom hemtjänsten. Det fanns MÅNGA guldkorn där, både bland ?di gamle? och bland personalen. Det var en gammal dam som jag minns särskilt väl. Hon hetta Stina och var 84 år gammal. Hon var väldigt dement och sus...

Av nelliesmamma - 30 april 2018 12:31


  Jag har ett långsiktigt mål med Atlas och min träning. Det är att kunna genomföra ett Western Riding-mönster utan att bli DQ.   Det svåra där är att mönstret innehåller uppemot 10 galoppombyten på de svåra varianterna.    Hela förra året ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok

Följ bloggen

Följ Nelliesmamma med Blogkeen
Följ Nelliesmamma med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se