Nelliesmamma

Direktlänk till inlägg 11 september 2014

Fyspass mä?

Av nelliesmamma - 11 september 2014 21:38


När Nellie och jag kom hem idag på eftermiddagen så frågade jag henne om hon ville rida, men inte...

Vill du följa med Atlas på ridbanan när han hoppar? JAAAA!

Jag har lite egna idéer när det gäller bomarbete....

Det finns en "mall" över hur långt det ska vara mellan bommarna beroende på hur stor häst man har, MEN DET SKITER jag i.

1. Jag har MÅNGA bommar, typ 10
2. I början har jag KORT avstånd
3. Jag utökar successivt avståndet
4. På slutet "når" han knappt (men gör det) och får ta i JÄRNET!

Det ser så häftigt ut när det är extra kort avstånd mellan bommarna - ungefär som när man kör "höga knän" för egen del. På slutet ser han ut som en trestegshoppare som hoppar 10 hopp...

Och SHIT MAN vad han tar i och KÄMPAR!!!

Sen tar jag cavallettistöd och lyfter varannan bom på höger sida och varannan bom på vänster sida.

Jag avslutade med trestuds med 50 cm "långa" hinder.

Han är sjukt arbetsvillig....

Jag kan se hur han myser!

Varje gång jag släpper trycket för fram kommer han raka vägen till mig... Love joinup...

:):):)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nelliesmamma - 24 september 2018 15:56

Nollvisionen, men när? Karlskrona 24/9 2018 Nedan kommer relevanta klipp från en debattskrift gjord av Magnus Andersson på Cajoma Consulting i Uppsala år 2003 (Nollvision eller nollillusion, Uppsala 2003) En sammanfattning av nollvisionen ...

Av nelliesmamma - 22 september 2018 16:56

I flera dagar har jag haft funderingar på om jag skulle tävla alls. Jag har inte känt mig pepp. Atlas har känts avig och inte alls på G. Sen funderade jag på om jag skulle stryka mej i Trail och bara rida de andra grenarna. Hur det slutade? ...

Av nelliesmamma - 20 juni 2018 20:25

Ibland gör man bort sig riktigt ordentligt utan att ens veta om det. Jag gjorde det när jag var på hoppträning för Madde förra veckan. Fast den HÄR historien började egentligen för över ett år sen när Atlas kom på (just hos Madde) att han kan s...

Av nelliesmamma - 6 juni 2018 22:44

När jag var 23 år så arbetade jag inom hemtjänsten. Det fanns MÅNGA guldkorn där, både bland ?di gamle? och bland personalen. Det var en gammal dam som jag minns särskilt väl. Hon hetta Stina och var 84 år gammal. Hon var väldigt dement och sus...

Av nelliesmamma - 30 april 2018 12:31


  Jag har ett långsiktigt mål med Atlas och min träning. Det är att kunna genomföra ett Western Riding-mönster utan att bli DQ.   Det svåra där är att mönstret innehåller uppemot 10 galoppombyten på de svåra varianterna.    Hela förra året ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok

Följ bloggen

Följ Nelliesmamma med Blogkeen
Följ Nelliesmamma med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se