Nelliesmamma

Direktlänk till inlägg 14 augusti 2015

Unghästar och jag...

Av nelliesmamma - 14 augusti 2015 21:51


Jag fick rycka ut i eftermiddag och agera hovslagare. (ej utbildad, ej kunnig, men i brist på annat) Och när jag ändå var på plats så fick jag möjligheten att jobba med en tvåårig arabtjej som är (var) mer vild än tam....


-Akta där för du kan inte ta på nån grimma

-Akta där för man får inte röra huvet

-Akta där för hon är väldigt rädd om öronen

-Akta där för hon går rakt över dej

-Akta där för hon går rakt igenom staketet


Jag tog på henne grimman, ledde henne ut (under protest iofs hon bockade, stegrade och försökte slå mig med framhovarna) tog in henne i den tillfälliga corallen och började arbeta....


15-20 minuter senare kunde jag ta på grimman ÄNNU lättare, jag kunde röra henne PRECIS vart jag ville, inkl klämma ihop båda öronen uppe på huvet utan att hon så mycket som blinkade...


Det där med unghästar. Jag bara ÄLSKAR det. Det finns ingenting som slår den där första tiden när man ska bonda och få kontakt. Det kräver tålamod, tid och mycket känsla. Jag har fortfarande mycket att lära, men nu känner jag mig SÅ mycket tryggare i det arbete som jag gör. 


Och kolla på lilla hästen säger jag bara... står bara där med sänkt huvud och myser då jag smeker henne över huvud, hals och kors...


Ja, det är riktigt kul! 


Imorron hoppas jag att jag kan ta mig till ridbanan och ta ett pass med Atlas. På måndag brinner träningen inne, men förhoppningsvis ska jag ha lite mer tid till träning inför NÄSTA pass med Ida iaf...


:):):)

 
ANNONS
 
Ingen bild

Hoffe

14 augusti 2015 22:58

Ja,det finns väl inte många som har hållt på med hispiga araber som du.....du bodde ju i princip i stallet när vi hade våra(dina)

nelliesmamma

16 augusti 2015 17:53

Jag har tänkt mycket på det där sen du skrev på fejjan....

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nelliesmamma - 24 september 2018 15:56

Nollvisionen, men när? Karlskrona 24/9 2018 Nedan kommer relevanta klipp från en debattskrift gjord av Magnus Andersson på Cajoma Consulting i Uppsala år 2003 (Nollvision eller nollillusion, Uppsala 2003) En sammanfattning av nollvisionen ...

Av nelliesmamma - 22 september 2018 16:56

I flera dagar har jag haft funderingar på om jag skulle tävla alls. Jag har inte känt mig pepp. Atlas har känts avig och inte alls på G. Sen funderade jag på om jag skulle stryka mej i Trail och bara rida de andra grenarna. Hur det slutade? ...

Av nelliesmamma - 20 juni 2018 20:25

Ibland gör man bort sig riktigt ordentligt utan att ens veta om det. Jag gjorde det när jag var på hoppträning för Madde förra veckan. Fast den HÄR historien började egentligen för över ett år sen när Atlas kom på (just hos Madde) att han kan s...

Av nelliesmamma - 6 juni 2018 22:44

När jag var 23 år så arbetade jag inom hemtjänsten. Det fanns MÅNGA guldkorn där, både bland ?di gamle? och bland personalen. Det var en gammal dam som jag minns särskilt väl. Hon hetta Stina och var 84 år gammal. Hon var väldigt dement och sus...

Av nelliesmamma - 30 april 2018 12:31


  Jag har ett långsiktigt mål med Atlas och min träning. Det är att kunna genomföra ett Western Riding-mönster utan att bli DQ.   Det svåra där är att mönstret innehåller uppemot 10 galoppombyten på de svåra varianterna.    Hela förra året ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok

Följ bloggen

Följ Nelliesmamma med Blogkeen
Följ Nelliesmamma med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se