Nelliesmamma

Direktlänk till inlägg 12 mars 2016

Donnas tur att glänsa.

Av nelliesmamma - 12 mars 2016 01:02


Lilla Donna är 86 cm i manken så hon gränsar till minishetland. Jag har haft henne sen hon var 6 månader gammal, jag fick henne faktiskt eftersom uppfödaren hade stora problem med rymningar. Donna plöjde staketet, oavsett hur mycket ström det var i trådarna, och därefter var alla ponnysarna på Skogslotten ute på Finspångsvägen och sprang. Hennes pappa var en granner hingst som inte gick av för hackor. Hennes fantastiska exteriör kommer DEFINITIVT från Putte. Donna ser verkligen ut som en "stor häst" - framförallt på sommaren. Annars har ju shettisar en förmåga att se ut som en "tunna med fyra ben". Sen att hennes huvud är lite för stort för den där nätta kroppen, det ser jag knappt längre... :)

Den där lilla hästen och jag går "way back", hon fyller 20 bast i år, hon har gått många mil som handhäst. Och hon är bättre på "fot" än alla mina hundar sammantaget. Jag kan rida på Atlas och ha Nellie i rockarden ensam, jag styr Donna helt med rösten. Döskön!

Idag tog jag och gick/lunkade medans Nellie åkte i vagnen. Alltså, jag går lite fortare än Donna, så hon halkade såklart efter hela tiden. Det brydde hon sig inte om, men varje gång som jag började "jogga/lunka" kom hon som en skottspole ifatt. I de fall som jag orkade jogga så länge att hon hann ifatt så tog hon rygg och joggade i min takt.

Det finns ett ställe där vi brukar busköra, där hoppade jag i vagnen och körde JÄRNET. Hon ÄLSKAR det. Och efter den repan genom skogen så travade hon inte ifatt mig när hon halkade efter. Hon GALOPPERADE ifatt till Nellies stora förtjusning. Och inte nog med det, hon försökte smita förbi mig halvvägs ner i diket.

Störtskön liten häst, som Jocke för övrigt döpt om till Ferrari.

:):):)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nelliesmamma - 24 september 2018 15:56

Nollvisionen, men när? Karlskrona 24/9 2018 Nedan kommer relevanta klipp från en debattskrift gjord av Magnus Andersson på Cajoma Consulting i Uppsala år 2003 (Nollvision eller nollillusion, Uppsala 2003) En sammanfattning av nollvisionen ...

Av nelliesmamma - 22 september 2018 16:56

I flera dagar har jag haft funderingar på om jag skulle tävla alls. Jag har inte känt mig pepp. Atlas har känts avig och inte alls på G. Sen funderade jag på om jag skulle stryka mej i Trail och bara rida de andra grenarna. Hur det slutade? ...

Av nelliesmamma - 20 juni 2018 20:25

Ibland gör man bort sig riktigt ordentligt utan att ens veta om det. Jag gjorde det när jag var på hoppträning för Madde förra veckan. Fast den HÄR historien började egentligen för över ett år sen när Atlas kom på (just hos Madde) att han kan s...

Av nelliesmamma - 6 juni 2018 22:44

När jag var 23 år så arbetade jag inom hemtjänsten. Det fanns MÅNGA guldkorn där, både bland ?di gamle? och bland personalen. Det var en gammal dam som jag minns särskilt väl. Hon hetta Stina och var 84 år gammal. Hon var väldigt dement och sus...

Av nelliesmamma - 30 april 2018 12:31


  Jag har ett långsiktigt mål med Atlas och min träning. Det är att kunna genomföra ett Western Riding-mönster utan att bli DQ.   Det svåra där är att mönstret innehåller uppemot 10 galoppombyten på de svåra varianterna.    Hela förra året ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok

Följ bloggen

Följ Nelliesmamma med Blogkeen
Följ Nelliesmamma med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se