Nelliesmamma

Direktlänk till inlägg 15 mars 2016

Moppekurs i Ystad

Av nelliesmamma - 15 mars 2016 20:24


Jag skulle kunna skriva en hel roman om de här två dagarna, men jag ska hålla mig till de två sakerna som väl ändå var ROLIGAST?

Bakgrund: När jag läste till halkalärare råkade jag hamna bredvid en klämkäck tjej från Piteå. Det sa bara "klick" du vet. Vi har haft sporadisk/intensiv kontakt på telefon och fejsbuck sen dess. Döm om min förvåning när hon dök upp på Universitetet i Stockholm på utbildningsledarutbildningen förra året....

Precis när jag kom fram till Ystad för moppeutbildningen insåg jag att hon checkat in i Ystad, jag bara: WHAT??

Alltså hon driver en trafikskola och en halkbana, hon åker INTE till Ystad på semester. Jag bara: Kan det vara sant?

Japp! Hon skulle på samma moppekurs!

Jag flyttade ut från "Landet", det B&B som jag bokat och flyttade in hos Lotta. Eftersom hennes verksamheter karvar guld med täljkniv så bodde ju hon på lyxhotell. Gott av henne att bjussa på ena sängen....

Sen gav vi oss ut på staaaan!

In på China och käkade mat (vin, hm, ja, kanske det)

Bäst vi satt där så knallar det in en äldre man. Han lixom scannar lokalen och säger för sig själv: Hmm, det är ju bara massa kvinnor här inne.

Jag högg DIREKT!
"Vad är det för fel på det, sätt dig här och va som folk" (ungefär)
Efter långa sekunder med TEFATSÖGON tog han mod till sig och slog sig ned.

Vi fick en resumé av hans liv från början av 90-talet och fram till idag. Det var intressant på många sätt. Men det som var allra mest intressant var det faktum att han sett en film (Våga älska handlar om ett kärlekspar i 80-årsåldern) som gjort stort intryck på vår 75-åriga nya vän. Efter att han sett denna film tog han mod till sig och raggade upp en kvinna på PROs möte och de har nu FREDAGSMYS NAKNA VARJE VECKA.

Hur jag lyckades hålla mig för skratt är en stor gåta, men han var så innerlig(?) när han berättade. Jag kände mig på något vis glad över att han tagit makten över sitt liv (känsloliv) och jag kände mig glad över att han var så lycklig och stolt över det -att han ville dela med sig till OSS!

Ja, det var två möten med människor de här dagarna som trumfade många andra saker som också gjorde stort intryck. Det blir så stort för mig när jag kommer iväg, ofta för att jag inte sätter några bromsar på mig. Jag släpper tyglarna fullständigt och det ger mig så otroligt mycket tillbaka. Tack för denna upplevelse i Ystad/Tomelilla säger jag.

Kursledarna kom in i rummet där Lotta och jag satt på rasten och frågade: Vad hände här? (Efter ett asflabb från två)
Jag bara: "Ja såhär går det när X och Kex är på kurs... Inte en lugn stund"

Som ni säkert förstår så är det inte JAG som är Kexet... :)

:):):)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nelliesmamma - 24 september 2018 15:56

Nollvisionen, men när? Karlskrona 24/9 2018 Nedan kommer relevanta klipp från en debattskrift gjord av Magnus Andersson på Cajoma Consulting i Uppsala år 2003 (Nollvision eller nollillusion, Uppsala 2003) En sammanfattning av nollvisionen ...

Av nelliesmamma - 22 september 2018 16:56

I flera dagar har jag haft funderingar på om jag skulle tävla alls. Jag har inte känt mig pepp. Atlas har känts avig och inte alls på G. Sen funderade jag på om jag skulle stryka mej i Trail och bara rida de andra grenarna. Hur det slutade? ...

Av nelliesmamma - 20 juni 2018 20:25

Ibland gör man bort sig riktigt ordentligt utan att ens veta om det. Jag gjorde det när jag var på hoppträning för Madde förra veckan. Fast den HÄR historien började egentligen för över ett år sen när Atlas kom på (just hos Madde) att han kan s...

Av nelliesmamma - 6 juni 2018 22:44

När jag var 23 år så arbetade jag inom hemtjänsten. Det fanns MÅNGA guldkorn där, både bland ?di gamle? och bland personalen. Det var en gammal dam som jag minns särskilt väl. Hon hetta Stina och var 84 år gammal. Hon var väldigt dement och sus...

Av nelliesmamma - 30 april 2018 12:31


  Jag har ett långsiktigt mål med Atlas och min träning. Det är att kunna genomföra ett Western Riding-mönster utan att bli DQ.   Det svåra där är att mönstret innehåller uppemot 10 galoppombyten på de svåra varianterna.    Hela förra året ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok

Följ bloggen

Följ Nelliesmamma med Blogkeen
Följ Nelliesmamma med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se