Nelliesmamma

Direktlänk till inlägg 24 juli 2017

Ombytta roller för hästarna mina.

Av nelliesmamma - 24 juli 2017 16:47


Jag var så TAGGAD idag. Barnledig, Flicka skodd och allt var upplagt för att Flicka skulle få sin första ridtur med skorna på! Då behöver jag inte oroa mig för om hon är hovöm eller annat. När jag kom ner till betet och hästarna kom emot mig så såg jag direkt att Flicka hade tappat en framsko! Näääää.... Tråkigt!!

Fast ibland har man ju tur som en tok, hovis var ute och körde i Rödebytrakten så han kom inom en halvtimme!

Då blev det rida Atlas hem barbacka med Flicka som handhäst. Jag hade planer för att Atlas bara skulle gå som handhäst idag, eftersom han har vilodag. Men nu fick han jogga hela vägen hem i finaste formen. Han stönade en del, men det orkar han. Förresten, vad fränt det är att rida hästen i samlad jog i finaste formen på en hand i bara grimma och grimskaft. Hahaha, han är guld alltså.

När skon satt på plats gick jag ner på ridbanan en stund. Atlas fick stå utanför och vänta medans Flicka arbetade på. Det låg lite bo,mar och stod lite konor som vi gick över och runt.


Hon är RIKTIGT bra på att svänga i skritt redan, jag tog en inte alltför liten volt åt båda hållen, gick över 8-10 bommar och rundade ett par konor. Den sista bommen travade vi över!! Sen var hon klippt slut!

Vi stog på banan en lång stund och vilade medans jag kacklade med grannen om lite allt möjligt. Sen red jag Flicka nästan alla tre kilometrarna till betet. Hon sover nog gott inatt.

Imorgon blir det tuff träning med Atlas, vi jobbar vidare med styrkan i rumpan så att det kan bli galoppbyten inom denna livstiden. En sak i taget. Nu är det styrka, kondis och fattningar på tapeten.

:):):)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av nelliesmamma - 24 september 2018 15:56

Nollvisionen, men när? Karlskrona 24/9 2018 Nedan kommer relevanta klipp från en debattskrift gjord av Magnus Andersson på Cajoma Consulting i Uppsala år 2003 (Nollvision eller nollillusion, Uppsala 2003) En sammanfattning av nollvisionen ...

Av nelliesmamma - 22 september 2018 16:56

I flera dagar har jag haft funderingar på om jag skulle tävla alls. Jag har inte känt mig pepp. Atlas har känts avig och inte alls på G. Sen funderade jag på om jag skulle stryka mej i Trail och bara rida de andra grenarna. Hur det slutade? ...

Av nelliesmamma - 20 juni 2018 20:25

Ibland gör man bort sig riktigt ordentligt utan att ens veta om det. Jag gjorde det när jag var på hoppträning för Madde förra veckan. Fast den HÄR historien började egentligen för över ett år sen när Atlas kom på (just hos Madde) att han kan s...

Av nelliesmamma - 6 juni 2018 22:44

När jag var 23 år så arbetade jag inom hemtjänsten. Det fanns MÅNGA guldkorn där, både bland ?di gamle? och bland personalen. Det var en gammal dam som jag minns särskilt väl. Hon hetta Stina och var 84 år gammal. Hon var väldigt dement och sus...

Av nelliesmamma - 30 april 2018 12:31


  Jag har ett långsiktigt mål med Atlas och min träning. Det är att kunna genomföra ett Western Riding-mönster utan att bli DQ.   Det svåra där är att mönstret innehåller uppemot 10 galoppombyten på de svåra varianterna.    Hela förra året ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
31
<<< Juli 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok

Följ bloggen

Följ Nelliesmamma med Blogkeen
Följ Nelliesmamma med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se