Nelliesmamma

Alla inlägg under augusti 2017

Av nelliesmamma - 6 augusti 2017 21:08


Nu går vi mot vilovecka för Atlas del, eftersom jag jobbar grisvecka. (8;30-22)


Så planen för dagen var att skritta av honom efter gångna veckans tuffa pass. Planen var att jag skulle rida Flicka och ha Atlas som handhäst med Nellie på. Jag fixade hästarna och var nästan klar när jag upptäckte att Flicka hade tappsko. Jag bara vaaaaa? Just då tyckte jag att det kändes lite orättvist faktiskt.   


Men har man snabbaste hovslagarn i stada? Han dök upp på 45 minuter.   


Under tiden som vi väntade på hovis kom den ena regnskuren efter den andra. Och när hovis var klar med det han skulle göra kom det en rejäl skur till. MEN SEN!


Strålande sol från en KLARBLÅ himmel.   Det var folk ute och promenerade med hund, det var den ena bilen efter den andra, det var cyklister, moped och dessutom folk som grillade korv vid Endurobanan. Alltså bättre miljöträning? Nä, skulle inte tro det. 


Så den där tappskon kom som en skänk från ovan. Utan den hade vi blivit som dränkta katter. 


Och Flicka då? 


Jag har de två (tre med idag) senaste ridturerna frågat om hon kan tänka sig att gå i form.   


Idag GJORDE hon det. Ja, säkert tre steg i taget. Helt säkert fem gånger. Det var SKITKUL när hon helt plötsligt fattade vad jag ville att hon skulle göra. 


Nu blir det Flicka på fredag nästa gång. Och söndag.


Jag sticker på tävling nästa helg. Jag har anmält mig till fyra klasser och jag hoppas att jag ska klara tre mönster av fyra möjliga. Av säker källa har jag fått information om att jag kommer att bli diskad i en av klasserna. Western Riding med fler än 4 byten kräver rena byten, inte enkla. Men jag följer planen. Det blir iaf 9 fattningar...  


Än en gång fick jag besked om att krångel (tappsko) oftast leder till nåt bra (rida i sol isf regn)


   



Av nelliesmamma - 4 augusti 2017 22:02


IBLAND är det lite komiskt hur två personer som har ett samtal FAKTISKT kan prata om helt olika saker, utan att någon av dem upptäcker hur det förhåller sig. 


Så blev det idag. Sara har byggt en jättefin ridbana, och jag "bjöd in mig själv" att rida där. Min tanke var hela tiden att vi skulle rida tillsammans. Sara sa att jag var HJÄRTLIGT välkommen så jag körde ner idag. När jag kom fram förstod jag att hon hade gäster och att hon hade ridit "för länge sen" Att jag skrattade? Sååå konstigt det kan bli ibland.   


Idag ville jag prova en variant på Anthons övning "rosa bandet" , spinnövning och så ville jag prova att rida igenom Ranchriding-mönstret som jag ska rida på tävling nästa helg. JAG VET att man inte ska öva mönster, så det har jag inte gjort. Jag har ridit delar av det, de delar som jag inte känner mig säker på. Men så idag ville jag se hur det känns kontra hur det SER UT. 



 

När jag hade ridit första gången tänkte jag bara: GÖR OM OCH GÖR RÄTT din slarva. Det känns som om hästen går i ultrarapid, det känns som jag sitter som en idiot och slutligen det som faktiskt syns på filmen. Han DRAR mig i tyglarna vid "stoppet".


När jag ser på filmen så ser det inte så illa ut som det känns och det är ju bra. Men min häst behöver mer mat. Inte tu tal om saken. Han saknar gnista och energi. Därför har jag kört till stan och köpt specialmat (inte korn räknar jag som specialmat, typ pellets) Gräset och korn räcker tydligen inte till för att orka prestera med klipp i steget. 



 

Jag får inte till den ökade galoppen så jag kompenserar med att rida samlade galoppen ännu mer samlad. Men jag vet inte jag. Mer mat till hästen så tror jag att det blir bättre klipp rakt över. Dessutom tycker jag inte om att han tjabblar med huvet. Han ska gå i form utan snicksnack.  


Jag är JÄTTENÖJD med hur det ser ut. Ja?? Ursäkta, vi har tränat ett ÅR lixom. Och det känns jättebra att jag har all tid i världen att fixa till det som jag inte är nöjd med. Han är ju bara åtta och det här är vårt första tävlingsår.   



 
  Ida kallar den här övningen 1-2-3. Vad Anthon kallar den vet jag ej, men båda förespråkar den för att få hästen att tänka FRAMÅT i spinn. Notera hur jag misslyckas med den där framåt-tanken som är så viktig. Jag ÄLSKAR att se film på mig själv när jag rider. Ibland får jag tröst. Det ser inte så illa ut som det känns.   


Ibland får jag bekräftat det som jag känner. Jag gör FEL, jag borde inte ens gå in i 3-delen med spinn eftersom han inte har drivet framåt. Då ska jag GÅ FRAM, kanske lägga en travvolt rent av.   


Tack gode Gud för film. Jag kan SE det som mina tränare säger till mig när jag rider. Om man sitter helt själv och nöter så blir det svårt att avgöra om man faktiskt känner "rätt"- när det är rätt eller fel....  





 
 
  Sen var det det där med att flytta rumpan "utåt" -alltså vi har kört "twotrack" i över ett år, alltså nån form av sluta. Och där går han på "twotrack" alltså två spår jävlaranama. Men här ser man bara att han flyttar ut rumpan om man vet att det är det man ska leta efter? Visst?   


Oavsett hur det ser ut eller hur det känns så är jag så stolt över Atlas, mej och det som vi lyckats uppnå med hjälp av goda tränare. OFTA tänker jag på hur lyckligt lottad jag är som bor så nära SÅ MÅNGA BRA tränare som jag dessutom klickar med.   



Lycklig, tacksam och stolt tjej. Over änd aut. 


    

Av nelliesmamma - 3 augusti 2017 22:36


Idag har jag bara haft EN tanke i huvet. Jag SKA träna. Jag menar allvar, det är det enda som jag haft i huvet. Nu är det livsfarligt att släppa in nånting annat i tankarna för nu är det asaballatrögt.

Och SE!

Jag plågade mej igenom den första kvarten, sen kom jag igång och höll ut i totalt 45 minuter. En mental seger. Jag har föresatt mig att träna 30 minuter per dag 12 dagar av 14. Aldrig mindre än 30 minuter. :)

Jag satt innan och kollade på min mage och tänkte: Om du inte orkar med 30 minuter x-trainer om dagen så lär ju inte den där rackaren försvinna i en hast. Men nu lever ju hoppet iaf, och det känns JÄVLIGT bra.

Det är inte omöjligt att det läggs på lite fys här nu snart. Inom en månad är nog flåset uppe så pass att 30 minuter mer känns som uppvärmning än som ett träningspass. Grannen pratade om att hon ville komma igång och träna, det ska bli kul med sällskap sen när gymmet blir klart på övervåningen.

Jag hörde om en person som börjat träna i liten skala som jag. Den blev hånad av sin partner. Billigt. Lågt. Även om det är på skoj, det är inte ok om du frågar mej.

Jocke kan ju håna mej för att jag inte orkar träna lika tufft som för ett par år sen när jag var igång. En gång. Sen gör han inte det fler gånger. Jag bara säger det. :S

:):):)

Av nelliesmamma - 3 augusti 2017 22:18


Jag jobbar varannan vecka kan man säga.

Vav Må-Tors 8:30-22:00
Vav Må-Tors 9-14

Det betyder att Atlas står fyra av 14 dagar och det tycker jag är HELT perfekt. Men det betyder att han behöver gå de andra dagarna om det ska bli nånting av träningen.

Igår var det Anthonträning och idag var planen att åka till Sara och inviga hennes/deras sprillans nya ridbana. Men kolla regnet??

Jag har aldrig sett nåt värre, det gick från regn till spöregn till ösregn till regn och om igen. Jag bara... Det får bli Silverhallen. Jag gav mig ut i regnet och lastade Atlas, körde upp till ridhuset men där fick jag ge mig. EN filt räckte inte för att få honom torr, och jag hade inte HELA kvällen på mig. Se sadla en dyngsur häst det gör jag inte.

Det blev därför träning lös i ridhuset, han är fortfarande rätt vass på det fast jag jobbar väldigt lite med det nu för tiden (typ aldrig).

Det blev lite övergångar skritt/trav/ökad trav och upprepa.
Skritt/ökad skritt, alltså det här kräver en extra kommentar. VILKEN ÖKAD SKRITT?? Jag vet inte HUR mycket han trampade under, det såg SJUUUUKT ut helt enkelt.
Övergångar trav/galopp med så få steg som möjligt i varje gångart, helst tre galopp/tre trav men jag kom nog aldrig under fyra travsteg..
Sen lite små travvolter med trampa under med innerbenet, här tog jag faktiskt hjälp av grimskaft för att han skulle fatta ordentligt.
Ibland varvar jag lite med followup med jag hoppade det idag.
Men jag körde lite vändningar i SKRITT idag, det brukar jag mest göra i trav och galopp i vanliga fall. Men vilka VÄNDNINGAR? Han gick lixom ett-steg-i-taget med frambenen duktigt korsade, det såg ut som om han sa; kolla här, jag har fattat hur jag ska göra.

Nu glömde jag galoppombyten idag, när jag vänder honom i galopp gör han flygande byten innan vändningen ibland. Om jag ber om vändning på kortsidan där han har luft mot väggen gör han byte. Om jag ber om vändning på långsidan så är han närmare väggen och då gör han slidestop (nåja) rollback och fattar ny galopp.

Imorron blir det flytt till beteshagen närmare hemmet, sen verkar det som om betessäsongen är slut för i år.

:):):)

Av nelliesmamma - 2 augusti 2017 23:14


Jag vet inte om det klassas som träning. Men det får gå för det.

Jag fick snilleblixten att Nellie åker vagn med knattarna och jag går/lufsar etc runt hönsen. (4,5 km)

Då gör jag ju två flugor på smällen och det är ju alltid positivt.

Jag kom på snilleblixten att jag kör höga knän i alla uppförsbackar.

Smart din jävla fetknopp. Du har inte tränat ordentligt på tre ÅR. Då kan man inte gå på så. Vänster hamstring och höger knä bara SKREEEK: SLUUUTAA. Suck.

Men jag tog Donna till stretchstöd sen jävlar funkade grejjerna igen.

Så jag fick promenad, knattarna fick motion och Nellie myste järnet. Har du sett filmen på insta? Jag går snabbare än Donna så jag kör inkallning med jämna mellanrum. Då går det UNDAN och Nellie är överförtjust!!!

Nu blev klockan sådär mycket igen??

:):):)

Av nelliesmamma - 2 augusti 2017 23:05


Jag red några pass för Anthon förra sommaren och det var några bra övningar som jag fick med mig och som jag har kört med.

Sen blev träningen inställd typ två ggr varför jag letade upp Madde istället. Det var skönt att komma in i Silverhallen vill jag lova. Och vi har jobbat på hela året Atlas och jag.

Med Madde, med Ida, med Sunni och nu fick det bli ett återfall med Anthon. Jag visste inte vad jag skulle vänta mig egentligen.

Men jag hade planen klar. Spin och förberedande övningar för byten.

På tävlingen hos Madde sist så fick jag ros för spin och vändningar, men "tänk mer framåt".

Ok, jag tänker inte alls, men det ska vi nog lösa....

Idag blev det lite klarare (tror jag) Anthon påstod att det gick bra iaf och vi backade just inte i spinnen såååååaaatttteeehhhh....

Sen var det förberedelse för byten. Vi är INTE i närheten av att börja med byten. Bara övningar som banar vägen tills det är dags. Jag tror det kan bli bra. Vi får ge det lite träning så får vi se.

Övningen som jag fick ska jag DEFINITIVT förenkla i vissa delar så jag kan variera intensiteten.

Här kommer den.

Rid rosa bandet.

Börja snett igenom kom in på höger varv på kortsidan. Mitt i svängen flytta rumpan till VÄNSTER. Räta upp, mitt för meddellinjen flytta rumpan till vänster igen. Räta upp. I högersvängen/hörnet sväng in snett igenom igen med rumpan till vänster. VÄNSTER GALOPP. Efter halva snett igenom bryt till trav, rid in i stop, backa, stilla.

Gör likadant fast tvärtom osv.. solklart

Det ska bli skitkul att prova den några gånger framöver och få till en bättre "taktfast" trav. Det blev lite sisådär...

Nu känns det jättebra inför tävlingen nästa helg. Hoven håller OCH skon sitter som gjuten. :)

:):):)


Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok


Skapa flashcards