Nelliesmamma

Senaste inläggen

Av nelliesmamma - 21 oktober 2016 23:19

Inte nya kanske men fina...


Eller viktiga...


Här var vi PRECIS i början när jag ville galoppera på ridbanan och Atlas tyckte det var jobbigt. Då blev det lite hjälp med spö, lite säga emot, men sen så blev det galopp till slut!
Jag brukar skoja och säga att han hoppar som en katt, och jag skojar inte egentligen . Det ÄR en Nordis, men han hänger verkligen över hindret. Sen hur tekniken SKA se ut det vette fan. Men det ser så stiligt ut när han svävar långt över hindret i ultrarapid. (nu var det här inte så högt men...)

   Fullt upp att hålla sig kvar så fötterna hamnar lite si och så - men här tar han flera språng utan att bocka... :D


 


Lite filter på det...


 


Kolla, titta och bekanta sig med grannarna. Ja, jag inbillar mig inte att det ska bli nån kossehäst. Jag har så blygsamma mål som att jag ska starta i reining. Och? Har du problem med det? Hahaha, jag döööör...
 


Jag glömmer ALDRIG när jag kom till ridbanan med båda hästarna och det låg bommar centralt i banan. Jag släppte båda hästarna lösa och Atlas gick med bestämda steg rakt mot bommarna och knallade över dem. Han VISSTE att Flicka skulle hänga med, och mycket riktigt, hon gick över bommarna hon med. Han har ALDRIG gjort så vare sig innan eller efter...

Men han brukade hjälpa mig att hålla Flicka på volten...
Nja, det var faktiskt vad jag hade att bjuda på idag. Jag känner att jag är i STORT behov av en fotograf. Det hade varit kul om jag kunde få se hur det ser ut idag när jag rider. Alltså JAG är inget att se, det vet jag. Men det just hur Atlas ser ut. Och sen så tror jag mycket på det här med videoanalys. Det KÄNNS sällan som det ser ut. Videoanalys har jag haft mycket nytta av inom handbollen. Många gånger kan SMÅ förändringar göra STOR skillnad. Vi får se vad jag hittar för fotograf. Jag längtar till morgondagens ridpass. 


:D:D:D


ANNONS
Av nelliesmamma - 21 oktober 2016 22:53


Jag länkar en film 


Det här klippet är två år gammalt, och jag har LÄNGTAT precis så länge på att han ska komma till Karlskrona OCH att det ska passa med mitt schema. NU PASSAR DET! 


Jag har till och med kollat på datum i Kristianstad, Kalmar, Norrköping, Linköping. Men det har ALDRIG passat. Nu helt plötsligt, i mitt nya liv så finns det utrymme för att gå på viktiga föreläsningar. Det är helt fantastiskt hur livet kan ändras till det bättre om man bara gör sig medveten om vilka missar man gör i vardagen. 


Jag har turen att ha världens bästa granne. Hon knuffade mej över stupet och jag var tvungen att agera innan jag slog i backen. Två månader har gått och jag mår mycket bättre.


Jag jobbar bättre tider

Jag äter minst två gånger om dagen (nästan varje dag iaf)

Jag tränar på något sätt ett par gånger i veckan (inte alla veckor)

Jag har Nellie varannan vecka vilket leder till barnlediga helger


(Mina parenteser är sådant som normalt gör att jag ger upp)


Eftersom jag har gått med i "Mitt bästa jag-projektet" på fejsbuck så har jag fått stöd av andra i samma (ingen är samma, men lider av samma sjuka) situation som jag själv. Jag måste ÄNDRA på saker i mitt liv för att jag ska kunna må bra. De dagar som jag känner mig stark är jag där och stöttar dem som är inne i en svacka. När jag känner mig svag kan jag skriva där för att få pepp och stöd. Bara för att man är i en svacka så SKA-MAN-INTE-SLUTA. Man ska återgå till sin plan så snart som möjligt. Ingen livsresa är någonsin rak, och definitivt inte en resa under förändring. 


Just nu mår jag JÄTTEBRA. 


Imorgon vet jag ingenting om. 


När svackan kommer ska jag rida ut den, och jag ska bli starkare för varje gång. 


:D:D:D

ANNONS
Av nelliesmamma - 20 oktober 2016 23:10


Ja, PRECIS så hade hon sagt den där idoljurymedlemmen Tomita, vad hon nu hette i förnamn. OM hon nu hade ridit Atlas ikväll alltså....

Det är nästan lite OVERKLIGT vad lite träning kan göra för resultatet. Nu har jag verkligen varit seriös i all ridning, inte ett fuskigt pass har jag gjort på flera månader.

Idag hände det! BARA fina fattningar och mot slutet var han även styrbar! Han vill "kasta sig" in i banan eftersom han inte orkar bära sig så bra än. Men när JAG är beredd på att hjälpa honom genom svängarna, det är DÅ själva halelujat kommer.

Alltså, Madde bara skrattade och log.

Atlas?

Han pep/skrek, kastade med huvet och brallade JÄRNET! Han tyckte OXÅ att det var kul tydligen.

Suckar nöjt, godnatt.

:):):)

Av nelliesmamma - 18 oktober 2016 23:18


Idag blev det Silverhallen. Träning i ridhuset alltså. På vägen dit tänkte jag att det hade varit kul om fler ville joina. Men folk har ju så tighta scheman alltid...

När jag kom fram riggade jag min underbara högtalare och min sköna playlist...

(Calvin Harris My way ligger först.)

Jag värmer alltid upp med bending och twotrack. Idag bara i skritt, men det var verkligen HUNDRA hela vägen...

Sen blev det lite konor. Skritt, trav i serpentiner, volter - både rätt och felställd, skänkelvikning och sen avslutade vi med typ 2-3 fattningar åt varje håll.

Ja, det gick hujedamejbra idag mä. Tror jag.

Det är ju det som är lite mitt problem. Jag VET inte alltid vart hästens delar är riktigt. Men JO! Det går framåt och på torsdag ska vi se om inte jag kan höja insatserna lite.

Alltså, det är viktigt för mig att hålla kraven låga, annars blir hela ridningen bara skit och dessutom tråkig. Låga krav, låga förväntningar. MEN DE SKA UPPFYLLAS till max. Då funkar det bäst för mej.

Idag gick han fram utan ridspö. Jag behövde visst sporrarna, men inte alls lika mycket som jag varit nödd till innan.

Och det var SKÖNT att vara själv med bara Atlas, Nellie, musiken och jag. Maximal avkoppling.

:):):)

Av nelliesmamma - 17 oktober 2016 22:10


Idag var det träning för Ida och jag måste säga att det är väldigt skönt med folk som kan sin sak.

Atlas började krångla och bråka i största allmänhet. Jag kände verkligen inte igen min häst! Han skulle inte gå fram? Han skulle inte just göra NÅNTING som jag bad om?
Jag bara: WHAT?

Efter ett tag gick Ida fram och sänkte bettet ett hål, jag hade ju provat tränset på Flicka och glömt ändra tillbaka.... suck över mej som kunde vara så klumpig och inte heller MÄRKA nåt.

Aja.

Vem som helst kan väl göra fel. Dumma och korkade fel. Släpp och gå vidare.

Sen körde vi lite få bakben under och korsa i trav. Det verkade inte så tufft från där jag satt, men han var TOTALSLUT!!

Jag är jättenöjd med dagens träning. Jag siktar på silverhallen imorron.

:):):)

Av nelliesmamma - 6 oktober 2016 21:39


En av de saker som jag har ändrat i mitt liv är att JAG ska göra nåt för BARA MIG!

Jag har köpt ridhuskort och börjat att träna för Madlen Thorvaldsson, vilket LYFT!

Idag var första "riktiga" träningen då vi red två samtidigt och det var skarpa övningar. Förra gången var lite kolla av hästen och varandra...

En av de saker som var bra var att vi två som red var på så HELT olika nivå, ändå gjorde vi samma övning. Det gjorde att jag fick se hur det EGENTLIGEN skulle se ut och vad jag ska sträva efter i övningen.

Jag hade dels ett lite enklare upplägg, och när den andra tjejen ökade svårighetsgraden så trappade jag ner tidigare, men vet du VAD?? Atlas tog en sån galopp på slutet att jag bara TJÖÖÖÖÖT av skratt ett halvt varv där inne i ridhuset. Det var det sjukaste jag har varit med om! Och de där två tjejerna fick nog kanske en helt ny upplevelse de med. Eller folk kanske brukar yla av skratt därinne....

Nån som sett/hört mig spela handbollsmatch? Ett sånt där mål-tute-yl klämde jag fram. Euforin saknade gränser. Jag var såååå lycklig.

Atlas är verkligen värd sin vikt i guld. Käre gode Gud vad jag älskar den där hästen.

Jag vet att Atlas har jättefina fattningar om han bara vill och har styrkan, jag övade galopp från skritt för nåt år sen. (I skogen, men det gills hahaha) Men sen tappade jag tiden till ridningen. Fast det är slut med det nu. Du och jag, Atlas.

:):):)

Av nelliesmamma - 25 september 2016 22:53


Mitt nya liv med lite mer av MIG i mitt liv tröskar på.

Helt väntat, men lite småjobbigt är min begränsade hjärnas spratt. Ibland gör den så konstiga tankefel och vurpor så att jag kan bli TOKIG. Men vet du vad? Oavsett hur fel det blir ibland har jag MÅNGA rätt just nu och det känns jättebra.

En bidragande orsak lär vara hur jag prioriterar numera.

Ett pytte-exempel: På väg hem från en toppendag i Karlskrona med Nea, Nellie och Mathias på Pippiteater och Montmartre hade jag följande resonemang.

Ska jag åka hem och vila i soffan ELLER sticka iväg till ridhuset och ta ett pass med Atlas???

Vila i soffan är bra men det GER ingen energi....

Vi hade det så underbart i ridhuset min prins och jag. Först lite lös och busa, korta länga traven, galoppfattningar och vändningar. Sen på med sadel och lite Anthonövningar, lite Idaövningar och en ny Maddeövning. INTE EN ENDA GALOPP under ryttare idag. Många andra bra saker och avslutade lös, fritt följ eller kanske jag ska säga follow up....

Knallar in i transporten och står så stadigt hela vägen, det är vad han gör. Mallig? You bet ya.

Jag borde redan ha gått och lagt mig så här dags, men jag blev så pigg så pigg så pigg.

Nu kommer långveckan smygande. 9-22 Mån-Tors och sen en liten risketta på lördag som grädde på moset. Gött mos som han sa.

:):):)

Av nelliesmamma - 23 september 2016 20:48


Jag har ändrat på måååånga saker i mitt liv för att bättra på min hälsa.

Träning
Arbetstider
Mat
Vila

Jag har gjort en sak till. Jag har gjort slag i saken och börjat träna för instruktör två ggr/v varannan vecka. Nu SKA jag tävla i reining nästa år.

Jag har en "poäng" som ska slås. Den poäng som jag fick på min första tävling någonsin. Ja, det var läääänge sen, men det var oxå läääänge sen jag red målmedvetet och för instruktör.

Jag har noterat att fokus i träningens upplägg har flyttats från ryttaren till hästens förutsättningar. Jag tycker att det är bra.

När jag red och tävlade för 20 år sedan fick jag lära mig olika övningar. Punkt.

Idag har jag fått lära mig vad hästen behöver träna på för att få bättre förutsättningar att lyckas med det som jag vill att hästen ska kunna. Och VARFÖR. Jag har fått lära mig vilka muskelgrupper som är viktiga i olika moment. Hur vet jag vart de olika hovarna/hästens delar är? Det glädjer mig.

Jag har fått lära mig att det är stor skillnad på träning och tävling. En tränare sa till mig: Vi får ALDRIG veta hur många timmar hästen ridits med högt huvud för att få in rumpan. Sen rider man ner huvudet inför tävling.

Det är SOLKLART för mig att man inte primärt spelar match på en handbollsträning.... Hahaha....

Varför var det så konstigt när det gäller ridning? Det är MÄRKLIGT vad lätt det är att tänka fel när man inte får hjälp av någon vettig person som guidar.

Ok. Jag tar ett STORT kliv ut i okänd mark. Men jag SKA tävla nästa år.

Watch me.

:):):)


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok

Följ bloggen

Följ Nelliesmamma med Blogkeen
Följ Nelliesmamma med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se