Nelliesmamma

Senaste inläggen

Av nelliesmamma - 25 september 2016 22:53


Mitt nya liv med lite mer av MIG i mitt liv tröskar på.

Helt väntat, men lite småjobbigt är min begränsade hjärnas spratt. Ibland gör den så konstiga tankefel och vurpor så att jag kan bli TOKIG. Men vet du vad? Oavsett hur fel det blir ibland har jag MÅNGA rätt just nu och det känns jättebra.

En bidragande orsak lär vara hur jag prioriterar numera.

Ett pytte-exempel: På väg hem från en toppendag i Karlskrona med Nea, Nellie och Mathias på Pippiteater och Montmartre hade jag följande resonemang.

Ska jag åka hem och vila i soffan ELLER sticka iväg till ridhuset och ta ett pass med Atlas???

Vila i soffan är bra men det GER ingen energi....

Vi hade det så underbart i ridhuset min prins och jag. Först lite lös och busa, korta länga traven, galoppfattningar och vändningar. Sen på med sadel och lite Anthonövningar, lite Idaövningar och en ny Maddeövning. INTE EN ENDA GALOPP under ryttare idag. Många andra bra saker och avslutade lös, fritt följ eller kanske jag ska säga follow up....

Knallar in i transporten och står så stadigt hela vägen, det är vad han gör. Mallig? You bet ya.

Jag borde redan ha gått och lagt mig så här dags, men jag blev så pigg så pigg så pigg.

Nu kommer långveckan smygande. 9-22 Mån-Tors och sen en liten risketta på lördag som grädde på moset. Gött mos som han sa.

:):):)

ANNONS
Av nelliesmamma - 23 september 2016 20:48


Jag har ändrat på måååånga saker i mitt liv för att bättra på min hälsa.

Träning
Arbetstider
Mat
Vila

Jag har gjort en sak till. Jag har gjort slag i saken och börjat träna för instruktör två ggr/v varannan vecka. Nu SKA jag tävla i reining nästa år.

Jag har en "poäng" som ska slås. Den poäng som jag fick på min första tävling någonsin. Ja, det var läääänge sen, men det var oxå läääänge sen jag red målmedvetet och för instruktör.

Jag har noterat att fokus i träningens upplägg har flyttats från ryttaren till hästens förutsättningar. Jag tycker att det är bra.

När jag red och tävlade för 20 år sedan fick jag lära mig olika övningar. Punkt.

Idag har jag fått lära mig vad hästen behöver träna på för att få bättre förutsättningar att lyckas med det som jag vill att hästen ska kunna. Och VARFÖR. Jag har fått lära mig vilka muskelgrupper som är viktiga i olika moment. Hur vet jag vart de olika hovarna/hästens delar är? Det glädjer mig.

Jag har fått lära mig att det är stor skillnad på träning och tävling. En tränare sa till mig: Vi får ALDRIG veta hur många timmar hästen ridits med högt huvud för att få in rumpan. Sen rider man ner huvudet inför tävling.

Det är SOLKLART för mig att man inte primärt spelar match på en handbollsträning.... Hahaha....

Varför var det så konstigt när det gäller ridning? Det är MÄRKLIGT vad lätt det är att tänka fel när man inte får hjälp av någon vettig person som guidar.

Ok. Jag tar ett STORT kliv ut i okänd mark. Men jag SKA tävla nästa år.

Watch me.

:):):)


ANNONS
Av nelliesmamma - 5 september 2016 21:10


Ja, det ser ju aldrig snyggt ut när det skrivs svordomar, men ibland behövs de.

Jag har bokat om hela mitt liv, nu är jag varannanvecka-mamma.

Den här veckan är kortvecka och jag är hemma redan kl 15 en del dagar. Det är jättekonstigt att åka hem när solen står högt på himlen. Förut var klockan närmare midnatt innan jag var hemma och hästarna check...

Idag var vi först ute och red. Jag på Atlas med knattarna som handhästsr och Nellie på Bella. SJUKT! Bella joggar för att hinna med i Atlas tempo och Nellie sitter som gjuten - i en timme!!!

Sen tog jag Flicka på ridbanan. Jag KAN ha sagt det förr, men idag var FÖRSTA RIKTIGA träningspasset för henne.

Målen och kraven var SOLKLARA.

Hon skulle flytta fram och bak med snygga korsande ben.

Hon skulle backa från skakat grimskaft.

Hon skulle gå fram på liten volt för bara signalhanden. (Handen i färdriktningen lyft)

Hon skulle öka från skritt till trav för bara signalhanden.

Hon skulle sänka farten om jag flyttar min kropp från henne.

Hon skulle stanna om jag stannar.

Den här hästen är nåt HELT nytt.

Araberna var ganska lika varandra i sitt sätt att gå framåt i träningen. Lite hoppiga och överlag sensitiva. Atlas vet jag inte, men han satte in annons i tidningen en vecka innan han brallade.

Men den HÄR? Det kommer värsta grejjerna från ingenstans. Men idag var jag förberedd, både med mina positioner OCH hjälm på. (Hej Sussie)

Jag har kört stenhårt med Naturlig Hästhanterings positioner och tips.

Det är hårfina förändringar från hur jag har jobbat innan, men VILKEN skillnad det blir. Jag känner mig stadigare och det smittar kan jag säga.

Sen att det är fjärde hästen jag rider in från noll oxå. Klart att erfarenhet spelar in.

Nu har jag ett mål med Flicka. Hon ska sittas på i maj eller juni.

Målet för Atlas är att han ska startas i reining nästa vår, blir det fler klasser så gärna för mig. Jag har den där tråkiga inte-vinnarskalle när det kommer till ridningen.

Men den inställningen kanske revideras om träningen håller hög, jämn nivå och med bra frekvens. Inte bara en träning då och då alltså.

Jag älskar mitt nya liv.

Jag har diskat och tvättat mä.

:):):)

Av nelliesmamma - 4 september 2016 22:36


Den här helgen har varit GULD!

Mitt nya liv som varannan vecka mamma gör susen. Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig vad lite ledigt kan göra för hälsan!!

Jag glömmer fortfarande mycket och jag är lite allmänt förvirrad ibland, men det går i skov framåt.

Sandra har varit här och vi har varit ute i skogen med hästarna ett par gånger. Hon är jävlar en fena på att rida visade det sig!

Vi turas om att rida på Atlas och köra Donna med vagnen. Det går skitbra. Hon behöver komma ut lite mer den där lilla köttbullen... Donna alltså.

Idag gnällde Sandra DUKTIGT om sin träningsvärk efter gårdagens ridtur...
Alltså har man inte ridit på fem år och sen ger sig ut och galopperar JÄRNET, dessutom barbacka, ja då FÅR man träningsvärk!!!

Idag var vi ute i över två timmar. Så jag red igenom Atlas riktigt ordentligt första timmen innan vi bytte plats. Och jag får ge Sandra det, hon red Atlas jättefint. Han gick kalas i alla tre gångarterna. Så samlad, rund och fin galopp mä.

När vi började närma oss hemma sa jag att "du har 10 minuter på dig att fundera ut hur du ska komma av hästen utan att se ut som Zeb Macahan"

Strax därefter skulle väl Atlas ut i diket för no2 och SNUBBLADE så att han nästan la sig PLATT. Ja, halva hästen försvann fullständigt för stackars Sandra - hon slog en SKITSNYGG frivolt och landade med en duns på vägen....

Mission complete ungefär. Hon kom av hästen "hur lätt som helst"

Litet sår på kotan fram på Atlas och ett begynnande blåmärke på knät på Sandra måste väl anses som lindriga skador?

Ja, en UNDERBAR helg är över. Nu är det "min" vecka vilket innebär halvtid på jobbet och lediga kvällar för min del. Jag rider för Ida på måndag och Anthon på torsdag. Ska bli underbart! Jag har TRÄNAT på alla läxor nämligen!!


Atlas skakar loss efter dagens ridtur.

:):):)

Av nelliesmamma - 28 augusti 2016 20:40


Det skulle köras in en häst var det sagt.

Det haltar lite kan man säga.

Det hela krockar lite med min livsstilsombyggnad.

Livsstilsombyggnaden består i att jag ska ha rast när jag jobbar långa pass. Jag ska ÄTA minst två gånger per dag. Jag ska prioritera lilla MEJ ibland och inte alltid andra. Jag ska uppskatta all rörelse i livet som träning. Det här låter nog ganska enkelt för många, men det är nästan ouppnåeliga uppgifter för mig. Just nu känner jag mig helt slut mentalt. Det känns som om reservtanken är slut och att jag går på ångorna. Nästa dag sprudlar jag av liv. Jag antar att det är en naturlig utveckling, men de dagar jag känner mig svag känns det helt säkert som om jag håller på att dö. De dagar jag känner mig stark tänker jag: YES nu är det över. Hahahaha...

Idag har jag känt mig otroligt svag, mycket pga att min pelletspanna helt lagt av.

Planen var att jag skulle tömkört idag, men jag är inte ALLS stark nog för att misslyckas med ett träningspass. Min livsstilsombyggnad säger att jag ska göra saker som stärker mig. ALLTSÅ. Jag tog Atlas till ridbanan och tränade honom lös på fyrkantspåret. Det kan INTE gå fel.

Jag fick många fina galoppombyten, slidestop, rollbacks och jättefina förflyttningar av fram och bakdelen. Alltså, när han flyttade bak trampade han under så att bakbenen nästan korsade varandra.

Det var precis vad jag behövde. Nåt som stärkte upp mig duktigt. Skönt. Nu kan jag slappa i soffan.

Sen blir det dusch i min nya TAKDUSCH som Jocke monterade upp idag.

:):):)

Av nelliesmamma - 26 augusti 2016 09:21


Ja, min älskade Atlas om nån har fått stå tillbaka under den här perioden då jag haft det tufft med mig själv.

MEN

I måndags träning för Idah, tisdag lite halvtufft med bommar (inga hopp dock) onsdag vila, torsdag träning för Anthon och idag rida långt, fast rakt fram i skogen.

Det är så underbart att ha tid till det som ger kraft och återhämtning igen.

Lyckan är total!

Fast ärligt ska jag erkänna att tröttheten dröjer sig kvar...

Men jag jobbar på med mina nya rutiner och väntar in kroppens läkning jag. Jag har till och med ÄTIT idag redan. Hejja mej!!

:):):)

Av nelliesmamma - 23 augusti 2016 00:34


Det kan vara gamla vanor man dras med, eller som i mitt fall -det enda man kan!!

Jag har "alltid" haft unghäst. När gränsen för grunderna var lagda så gav jag upp. Jag lyckades aldrig med bytena, eller vad det nu var för nåt som jag inte kom vidare med. Jag sålde och köpte grön häst igen...

Jag har tävlat och jag kom aldrig sist.

Jamen UTSÄKTA att jag inte har ambitionen att vinna när det kommer till ridningen. Jag kallar det självinsikt. Jag har inte haft tid, ork, lust eller pengar för att komma till en vinnarrosett.

Men jag har haft utveckling år från år. Patetiska framgångar kanske, men det var MINA framgångar. På vägen har jag haft kul med mina hästar, både i skogen, på ridbana och vid löshoppning emellanåt.

Idag ramlade slanten ner. Jag har ALDRIG slutat rida unghäst, inte ens när hästarna vuxit upp och blivit mogna för större träningsbelastning.

Jag har alltid suttit med maximal eftergift på minsta lilla framgång. Jag har alltid varit nöjd med korta korta träningspass, eftersom jag har fått framgång med dem. Men framgången stagnerar, mina kunskaper tryter så jag ger upp och går vidare med nästa unghäst.

Jag hade bestämt mig redan innan, jag SKA utbilda Atlas, jag SKA starta i reining, jag SKA genomföra ett program utan att hamna sist.

Nu har jag en aning om vartåt jag ska gå vidare för att komma dit jag vill. Det känns så oerhört förlösande och jag blev med ens så lugn inuti.

Jag är på väg.

Åt rätt håll.

:):):)

Av nelliesmamma - 10 augusti 2016 22:26


Idag när jag kom ner med mat till hästarna insåg jag att jag hade glömt verktången och raspen idag IGEN!

Aja, jag vände hem och hämtade grejjerna samtidigt som jag klurade på hur jag skulle lösa själva VERKNINGEN.
Jag verkade henne i november när hon kom, i april/maj och nu var det hög tid igen. jag har absolut tränat på att lyfta fötter, men det där balanserandet på tre ben är inte det lättaste alltid.

Är det ens NÅGON som tror att jag stötte på problem?

Hahaha. ATLAS var problemet, han kunde inte lämna henne ifred juh.

Bara jag fick Atlas till att sluta kivas med Flicka så stog hon så snällt så!

Den där söta lilla hästen. Hon är fantastisk på alla tänkbara sätt. Jag bara älskar den där lilla tjejen!

:):):)

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok

Följ bloggen

Följ Nelliesmamma med Blogkeen
Följ Nelliesmamma med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se