Nelliesmamma

Senaste inläggen

Av nelliesmamma - 18 juli 2016 22:41


Har du hängt med här förut så vet du hur mina träningspass med häst ser ut.

Ett eller högst tre mål ska uppnås. När målet/målen är nådda är passet slut. Om det tar 5 minuter, en kvart eller 5 timmar är oväsentligt.

Hittills vill jag inte minnas att det någonsin tagit mer än en halvtimme.... Med DEN HÄR hästen. 

Araberna - på den tiden jag hade arab, de kunde få slita både en och två timmar. Det berodde givetvis på att JAG var okunnig. Du vet när man börjar med nåt lätt, oj vad bra det gick. Sen börjar man med nästa och nästa och NÄSTA övning tills det tar stopp. Då man helst vill avsluta med en lyckad övning så får man backa, backa och backa IGEN. Ända tills man är tillbaka på övning ett och inte ens den funkar. Suck, Jag LOVADE mig själv att inte gå i den fällan med den här gossen...

Idag ligger ett genomsnittspass så här i början på 5-15 minuter.

Ju tidigare i utbildningen jag är, desto färre mål att uppnå per träningspass.

IDAG var målet att Atlas skulle gå fram på röstkommando och stanna med WOAW. Tre gånger på raken skulle det vara. 

Det var en liten startsträcka i början, han är inte van att jag är BAKOM honom lixom... 

Men efter ett tag med små pyttevolter så lyckades jag få ut honom på rakt spår, och VIPS så funkade det. Ja, ok då jag lät volterna komma längre och längre från Flicka och sen styrde jag rakt mot henne. Men vaddå - allt är tillåtet utan hugg, slag, skrik och gap?

HURRA!

 

Alltså kolla in örat...

 

     

 

Det viker inte från mej en sekund. 

 

Det var modigt gjort att tömköra själv såhär i början, Viola och jag hade snackat ihop oss om att det är säkrast att ha nån "framme" i grimskaft. Men vafan man måste våga för att vinna. Jag hade inte chansat om han sett det minsta spänd ut. Men det ser verkligen ut som om han ÄLSKAR det. 

 

Ja, det ska bli spännande att se hur jag lyckas ro det här i land. Som tur är har jag proffs på flera håll omkring mig som kan hjälpa - nu är det väl mest tillvänjning av utrustning och att han ska vänja sig vid att jag är på andra ställen när jag styr och ställer. 

 

:D:D:D

ANNONS
Av nelliesmamma - 13 juni 2016 20:59


Efter nära fyra dygn i sängen och soffan var det en enorm befrielse att få komma ut till hästarna. Oron för fång är överhängande så jag tog en REJÄL runda idag. Tyvärr tror jag inte att det kommer räcka.mdet blir nog hästflyttning långt in på natten Imorron. Men jag tar det DÅ, eftersom jag är så klok och eftersom jag inte oroar mig i ONÖDAN (hahahahaha) för saker så tar jag en dag i sänder. Suck, det är svårt men jag jobbar på det.

Hästarna har stått en vecka tror jag....

Jag red Atlas på en hand i KANONFORM med tränsbett i trav i varierande tempon. Flicka gick bättre fot än någon av mina hundar någonsin gjort.

Det finns många fördelar med att ha en unghäst som handhäst tycker jag. De får se mycket här i världen, och eftersom de har en lugn och trygg häst med sig så lär de sig att ta det bara lugnt, istället för att börja bralla när man ser en postlåda (hahaha). Och i det här fallet så sänkte Flicka huvet precis lika lågt som Atlas och frustade belåtet med jämna mellanrum. Det gör mig stolt till bristningsgränsen när jag ser vad mitt arbete har fått för resultat. Ingenting har jag fått gratis, allt har jag ridit mig till.

:):):)

ANNONS
Av nelliesmamma - 12 juni 2016 22:32


Du ska ha rast på jobbet, inte jobba 8-23 utan att komma ifrån och lufta hjärnan.
Du ska träna med jämna mellanrum, inte bara när du mockar hos hästarna eller städar huset.
Du ska äta minst två gånger om dagen, inte bara dricka fett-the.
Du ska göra något som är för BARA DIG, om det är än så små saker.

Och du, det kallas för FUSK om du äter två gånger om dagen bara två dagar i veckan.
Och du, det kallas för FUSK om du har rast två gånger i veckan, du ska ha rast två gånger om DAGEN!
Och du, det kallas för FUSK om du gör saker för dig själv två gånger i månaden, du är värd mer än så.

Jag blir så LACK på min beroendehjärna, den är EXPERT på undanflykter och ursäkter.

Nu har jag fått en riktig minnesbeta, jag har legat däckad i feber och superförkylning fredag-söndag och det blir INGET jobb imorron var så säker. Jag har lovat mej själv dyrt och heligt att schemat ska vara spärrat för rast och mat VARJE dag, hahahaha!

Förutom på onsdag då för den är redan fullbokad från 9-21 utan rast.... Kom igen, jag fattar att jag är sjuk! Jag har fattat och jag jobbar på det. Jag ska bli en STJÄRNA på att ta hand om mig, för vem ska annars göra det?

Förresten är vi två kollegor som är lika stora kålsupare båda två. Vi jagar varandra, men det har visat sig att vi inte är så himla duktiga på att vakta på oss själva, nån av oss. Men NU så. Nu ska det bli ändring. Från måndag NÄSTA vecka.

:):):):)

Av nelliesmamma - 10 juni 2016 00:23


Det finns inte en förälder i världen som inte upplevt det här.....

Vi var på skolavslutning ikväll och det var MAGISKT!

Alla barnen bidrog med kärlek och inlevelse (vilket inte alltid sammanfaller med tonsäkerhet och känsla)

Skolavslutningen är något alldeles extra på alla sätt, men det finns en baksida. UNGARNA ÄR ETT ÅR ÄLDRE! De tas ifrån oss ett steg i taget. De kommer aldrig bli våra små gullungar mer. De kommer att bli starka unga vuxna som står på sina egna (i början) vingliga ben.

Vi föräldrar förvandlas sakta till uråldriga Dinosaurier.

Hur gick det till?

Det är med stor glädje och stolthet som jag ser Nellies framsteg.

Kanske finns det många som jag med hjärtat i halsgropen som undrar.... VAD SKA HÄNDA NU??

Medans Nellie känner....men mamma???

:):):)

Av nelliesmamma - 7 juni 2016 22:44


Det KAN vara så att jag har slagit nån form av rekord.

Du vet när du har bokat upp två saker på samma dag och tid?

Alltså du VET att du ska vara på de två ställena en speciell dag och tid. Men du kopplar inte att det är SAMTIDIGT och att det inte GÅR att vara på två ställen samtidigt.

Den här veckan har jag lyckats att boka in TRE saker exakt samma dag och tid.

*Nellies skolavslutning vann.

*Mötet på jobbet lyckades jag slingra mig ur.

*Träningen för Anthon bokades av av annan part än mig. Och först när jag bokades av från träningen insåg jag att jag inte hade kunnat genomföra den.

Det var en väldigt otrevlig upplevelse. Insikten att kortslutningen är total där inne känns inget vidare.

Jag kämpar vidare med mina små problemområden.

Jobba mindre
Äta minst två gånger om dagen
Träna minst 30 minuter om dagen

Två av tre är inte dåligt. Men skadan är redan skedd, kroppen har fått plikta länge för dåliga livsvanor. Varje dag är en kamp, men onsdagarna brukar vara en lyckosam dag när det gäller maten iaf.

Jag kämpar på med mina stackars hjärnceller... De båda....

:):):)

Snap. Jag dööör vad kul. Precis såhär gammal känner jag mig när jag gör sånna där blunders....

:):):)

Av nelliesmamma - 2 juni 2016 23:59


Jag har en bekännelse att göra. LCHF är bra eftersom jag mår bra av maten och eftersom jag är inte alltid hungrig som innan 2009 när jag bytte till LCHF.

Jag har dock ett JÄTTEPROBLEM!!!

Jag äter inte alls!

Idag åt jag två kokta ägg från jag gick uppnå morgonen tills klockan var 22:00. Kom igen DET ÄR INTE LCHF DET ÄR SJUKLIGT.

Jag prioriterar bort matlagning/mat till förmån för fett-the. (The med kokosfett och vispgrädde) Jag VET att det är sjukt. Jag vet att det är fel, men jag kan tydligen inte sluta med det.

På senare tid har jag ändrat på mina arbetstider så att jag "aldrig" jobbar längre än till 21, men hjärnan är tydligen slutkörd. Jag har en tid framför mig där jag måste tagga ner och invänta hjärnans återhämtning. Det känns konstigt. Jag har dragit ner på arbetstiden, börjat träna sex dagar i veckan, hahaha, varför blir jag inte GENAST bättre???

Hahaha....

Förlåt då, men jag ÄLSKAR mitt liv.
Det är långt ifrån perfekt.
Men jag ÄLSKAR mitt liv.
Nu ska jag bara fortsätta att bättra det ännu mer.

:):):)

Av nelliesmamma - 28 maj 2016 22:54


Nå, hur gick det ANDRA dan på mitt nya träningsprogram!?

Jag hade sedan innan bestämt att allt mitt hårda arbete om dagarna inte skulle påverka huruvida jag ska träna eller INTE.

Och redan idag kom undantaget som bekräftar regeln. Jag har byggt staket hela dagen, det betyder såga sly med handsåg, spetta hål, slå i stolp, bära spett och stolpslagare kors och tvärs, gå i lårhögt gräs backe upp och backe ner så jag blev tjutfärdig. PLUS till mej som åkte hem en gång på dagen och tog RAST.

Jag kan säga såhär; de där 3X10 armhävningarna etc hade inte tillfört kroppen ett j-a någe idag. Men jag fick ett kryss i mitt schema trots allt. För jag har faktiskt inte bara tränat motsvarande mitt schema, utan snarare 6-8 gånger MER.

Jag känner mig HELNÖJD!

:):):)

Av nelliesmamma - 27 maj 2016 19:17


Jag dööör av skratt, hur många gånger har du hört det från mej när det gäller att komma igång med träning? Alltså, sen jag träffade Jocke har jag havererat fullständigt när det gäller träningen.

I februari tog iaf Viola och jag ett beslut att köpa ett varsitt gymkort. Och vi ska ha gym inlagt i schemat två timmar VARJE tisdag. Jajjamän! Det har vi skött undantagslöst.

Men 1,5 timme träning i veckan? Nääää, det räcker inte.

Tacka vet jag fejsbuck.

Jag ramlade över ett träningsschema som jag snodde, modifierade (ökade lite) och satte fart med det redan idag.

Men det är IMORRON, SÖNDAG, MÅNDAG etc som vi får veta hur dedikerad jag är när det gäller att komma igång. Jag kan säga att måndagar kommer att bli tuff. Jag kommer att vara tvungen att träna typ fem minuter mellan lektionerna. Annars kommer det ej att funka. Min plan är följande:

3X10 knäböj
3X10 armhävningar
3X 20 rygglyft
3Xmax plankan

(Måndagsschemat)

Alltså säg

10 knäböj mellan lektion 1-2
10 armhävningar mellan lektion 2-3
20 rygglyft mellan lektion 3-4
Max planka mellan lektion 4-5

Sen får det rulla på så tills dan är slut. När sista lektionen är körd kan jag köra igenom det som är kvar, för då kan jag ju bli svett utan att det stör nån.

Kom igen.... Kan ni se mig på kontoret, på halkan, på en parkbänk i Nybro köra olika fysövningar?

Tisdag är vi på gymmet så då blir det ända upp till dubbla dosen träning än schemat. Onsdag har jag valt som vilodag eftersom det är uppkörningar och sällan mellanrum mellan körningarna. Torsdag har jag kortdag på jobbet med träning för Anthon med Atlas kl 18 på Labbabacken, det blir en utmaning att fullfölja den kvällen.

Men..... Jag vill jag kan!!
Jag räknar med typ 15-30 minuters uppvärmning också de dagar jag tränar hemma....

Wish me luck. Jag kommer behöva all pepp jag kan få.

:):):)

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok

Följ bloggen

Följ Nelliesmamma med Blogkeen
Följ Nelliesmamma med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se