Nelliesmamma

Senaste inläggen

Av nelliesmamma - 27 juli 2017 21:59


Jo, uppfödaren till Atlas har hela tiden hävdat att Atlas VISST är en renrasig Nordis! Bara att han saknar papper. Men det är BLUFF BLUFF BLUFF BLUFF!! De senaste tre dagarna har jag ridit Flicka och därmed lämnat Atlas ensam i hagen. Det är så tydligt, det finns inga tvivel, ingen kan säga emot, hästen är till hälften vrålapa. Den som säger nåt annat har inte hört honom när han blir ensam i hagen. VRÅLAPA är vad han är uppblandad med, punkt.

Om du tror att jag aldrig tagit Flicka ur hagen och lämnat Atlas själv? Jooooo!

Jag har varit ute på promenader, jag har haft henne på ridbanan, jag har kört iväg med transporten. Men nu?

Alltså, FATTAR han att han blivit brädad på ridningen? Att jag är ute och rider på Flicka och inte på honom? Jag vet bara att hans beteende är sjukt annorlunda nu mot innan.Men nu till Flicka då. Jag gick bort till Endurobanan och red på den i max 30 minuter. Vi höll till på den "flacka" delen med ganska breda stigar och inga hopp eller skarpa svängar. Hon var så svett! Det såg ut som om jag hade spolat henne med slangen. Men vad hon MÖS! Hon fullkomligt älskade det! Hon hade öronen spetsade hela tiden, hon kämpade igenom områden med stenrösen, hon GICK NER SIG på ett ställe, nog hela vägen till knät på vänster fram. Inte i vatten utan i lös mark som finns i skogen ibland. Typ underminerat.

Jag fick ingen reaktion, hon bara tog spjärn med höger fram, lyfte upp oss ur hålet och gick vidare utan att så mycket som att tappa balansen. Jag fattade knappt vad som hade hänt. Jo, det var obehagligt en millisekund, eftersom jag fattade att vi kunde fastna där och att hon skulle kunna bli ordentligt skadad, men hon reagerade inte med att så mycket som klippa med öronen.

På vägen tillbaka till betet stannade vi hos grannen och kollade lite på alla traktorer som körde fram och tillbaka. Hon var inte jättestörd av dem, hon var rätt trött kan man säga...

Imorron kommer hovis, och sen ska jag flytta upp hästarna till nästa beteshage. Beroende på hur Flicka verkar så blir det skritt rakt fram minst 20 minuter imorron. Den som tror att träning ger muskler måste gå en kurs. Det är ÅTERHÄMTNING som ger muskler. Att skritta rakt fram i 20 minuter imorron ger MER återhämtning än ren vila. Det tillsammans med den stretching som hon fick idag. Host, jag introducerade lite mer stretch än hon fått tidigare. Ni som sett mig rida vet att Atlas kan ALLT om stretching. Nu ska Flicka oxå få lära sig hur hon stretchar helt själv.


Ooooch. Nu håller vi tummarna allihop att Atlas hov trollas ihop imorron och att träning och tävling flyter på som vanligt från nästa vecka.

:):):)

ANNONS
Av nelliesmamma - 26 juli 2017 20:55


Ny dag, nya insatser. 


Jag började med att jobba lite idag på självaste semestern. Vad gör man inte för sina kära elever lixom? Fyller nån år på semestern och vill ha körprov då så jobbar jag då. Enkelt. Och det blev två godkända körprov idag. Toppen!


När jag kom hem så fortsatte det roliga. Jag sadlade upp Flicka och jag hade sedan igår bestämt att jag skulle rida runt Viö, jag uppskattar att det är 4-5 kilometer ungefär. 


Den där lilla damen har börjat med lite smågrejer och det är ju positivt! Tex så ska hon inte stå still när jag stiger upp. Jag sitter lite i skiten då - eftersom jag har bomlös sadel och måste klättra upp på en sten för att komma upp.   


Hur som helst, hon tog ett litet kliv i sidan idag mä och eftersom en tillsägelse och rättelse inte har hjälpt så fick hon en rejäl fot i röven. Nu får vi se om det hjälper till nästa gång.   


 


Sen tänkte jag slå på stort så vi tog några korta sträckor med trav. DÅ skulle lilla damen kliva av vägen och parkera i diket. Så jag fick bli lite mer uppmärksam där och parera henne upp på vägen och hålla henne där några steg extra innan jag saktade av...

Och  VAD hände när jag satte till lite lätt och sa ptroooo! Jo, hon satte ner röven och tvärnitade! Jag bara WHAT?   

Jag bara klappade och sa: VILKEN duktig tjej, när jag skrittade iväg så vände jag mig om och kollade. Jag skojar inte, det var säkert 30 cm bromsspår. Att jag inte skrattade ihjäl mej. Vad ska det bli av den här hästen egentligen?


Mot slutet travade hon lite mer friskt så hon fick tralla på så länge hon orkade. Sen klev jag av och gick de sista kilometrarna. Bara jag TÄNKER på henne vill jag bara gapskratta. Hon är helt fantastisk. Imorron blir det Endurobanan, vi får se hur mycket hon orkar. Det är inte viktigt hur mycket hon orkar, det viktigaste är att hon får varierat träning så här på sin första grisvecka. Mycket träning med efterföljande återhämtning ger stora och uthålliga muskler. 


:):):)ANNONS
Av nelliesmamma - 25 juli 2017 22:05


Min bror ringde mig idag, precis när jag satt och var som mest ledsen. Jag hulkade och hyperventilerade, om vartannat, SAMTIDIGT som jag försökte förklara att det egentligen inte var något allvarligt som hänt.

Atlas har trampat av sig en sko på ett sådant sätt att jag tror att säsongen är över. Hoven är ganska illa skadad.

Jag satt i hammock och grät, jag tänkte på alla timmar som vi tränat, på alla tusenlappar som jag investerat i träningar och clinics. Hur mycket jag sett fram mot tävlingar som är på gång inom kort.

När jag förklarat för brorsan om VAD som gjorde att jag grät, där jag avslutat med "jag vet att hundratals har fått en cancerdiagnos idag, mina problem är jättesmå" så ville jag ändå poängtera att jag är besviken och ledsen över att det som jag sett fram emot så länge är på väg att glida mej ur händerna.

Nu är det inte klippt riktigt än. Hovslagaren kommer på fredag och förhoppningsvis så kommer han att trolla ihop alltihop. Jag skulle bara ta ut katastrofen lite i förskott. Det svämmade lixom över. Det kom som en inre tsunami och bara svepte mina tankar rakt in i tårarnas värld.

I just wanna be with you....


Sen efter att jag gråtit nästan färdigt tog jag och hämtade Flicka.

Hon fick en tur som hon sent ska glömma. Vi har en liten skogsrunda på 15-20 minuter, över stock och sten, uppför och nerför.

Jag kan säga att Atlas inte var till nån hjälp. Han brallade och VRÅLADE i hagen. Det var inte ett gnägg. Han betedde sig som besatt.

Flicka var såååå duktig, hon gick hemifrån trots Atlas hysteriska beteende. Men gissa vad hon gick med högburet huvud och spände ögonen i VARJE sten, stubbe och stock som hon passerade. Men hon gick fram utan att tveka en enda sekund. När vi kom ut från skogen var det höger som var "hem" men vi gick vänster till hennes stora förtret. Sen gick vi bort till vägskälet och gjorde tre volter åt varje håll tills hon slappnade av även om jag ville gå runt och hon ville "hem"

Stoltheten vet inga gränser.


När jag inte kan gunga får jag istället åka karusell...

:):):)

Av nelliesmamma - 24 juli 2017 16:47


Jag var så TAGGAD idag. Barnledig, Flicka skodd och allt var upplagt för att Flicka skulle få sin första ridtur med skorna på! Då behöver jag inte oroa mig för om hon är hovöm eller annat. När jag kom ner till betet och hästarna kom emot mig så såg jag direkt att Flicka hade tappat en framsko! Näääää.... Tråkigt!!

Fast ibland har man ju tur som en tok, hovis var ute och körde i Rödebytrakten så han kom inom en halvtimme!

Då blev det rida Atlas hem barbacka med Flicka som handhäst. Jag hade planer för att Atlas bara skulle gå som handhäst idag, eftersom han har vilodag. Men nu fick han jogga hela vägen hem i finaste formen. Han stönade en del, men det orkar han. Förresten, vad fränt det är att rida hästen i samlad jog i finaste formen på en hand i bara grimma och grimskaft. Hahaha, han är guld alltså.

När skon satt på plats gick jag ner på ridbanan en stund. Atlas fick stå utanför och vänta medans Flicka arbetade på. Det låg lite bo,mar och stod lite konor som vi gick över och runt.


Hon är RIKTIGT bra på att svänga i skritt redan, jag tog en inte alltför liten volt åt båda hållen, gick över 8-10 bommar och rundade ett par konor. Den sista bommen travade vi över!! Sen var hon klippt slut!

Vi stog på banan en lång stund och vilade medans jag kacklade med grannen om lite allt möjligt. Sen red jag Flicka nästan alla tre kilometrarna till betet. Hon sover nog gott inatt.

Imorgon blir det tuff träning med Atlas, vi jobbar vidare med styrkan i rumpan så att det kan bli galoppbyten inom denna livstiden. En sak i taget. Nu är det styrka, kondis och fattningar på tapeten.

:):):)

Av nelliesmamma - 24 juli 2017 00:51


Vi har varit på träningstävling/träning Atlas och jag, så Flicka blev lite åsidosatt. Minst sagt. Om hon får säga det själv. Men jag körde ner Atlas på sommarbetet innan det blev dags för Flickas träning. 


Jag bestämde mig för att ta ner henne på ridbanan och släppa henne lös, hon hade huvet ganska högt eftersom Atlas var helt j-a borta.... som i försvunnen. :D


Det brukar hjälpa så mycket när de får bocka av sig eller springa av sig det värsta innan man sitter upp. 


Tjena. 


Jag kom lagom ner till ridbanan för att inse att en medryttare till grannarna borstade och snart skulle sadla för en ridtur på ridbanan, jag blev motad i grinn... Trist, men om jag inte gillar läget kan jag bygga egen ridbana. Punkt. 


Jag fick vända hem och sadla på Flicka hemma istället. (Nellie är med på tåget, annars hade det blivit skogen) Sen gick vi in i hagen och red lite slalom mellan stenar. Stop, Fram, Svänga för skänkel och tygel. Ett tag var det BARA UPPÅT OCH BAKÅT som gällde. Men ganska snart gick hon SÅ fint både slalom OCH runt stenar. 


Stoltheten vet inga gränser. Stolthetens tårar.... 


Hur saker utvecklar sig. När jag hade gått  hem, sadlat Flicka, ridit färdigt, lastat och körde ner till betet så hade medryttaren fortfarande inte kommit ut på ridbanan. Jag tänkte: Jag borde bett om fem minuter släppa Flicka lös på banan eftersom ingen var klar för att börja rida. SEN kom tanken. OM banan inte är ledig så är den inte ledig av en mycket bra anledning. 


Träningspasset i hagen var inte av denna värld. Det är inte säkert att ridpasset på ridbanan hade blivit i närheten av lika bra. 


Men Flicka är duktigt bra. :):):)

Av nelliesmamma - 24 juli 2017 00:39


Nu börjar klockan bli mycket och det var dags att sova för typ två timmar sen, men det skiter jag ju i eftersom jag har semester i två hela dagar till. 


Det var en liten detalj med Flicka som jag inte har berättat. 


 


Hon har åkt transport massor av gånger, och aldrig har det varit några problem. Det har bara varit en liten detalj. Hon har A-L-D-R-I-G gått in i transporten "rakt bakifrån".


När jag har kollat på nätet och fått tips på hur man lasttränar en häst så ska man be hästen att gå "tvärsöver" lämmen framochtillbaka, framochtillbaka, framochtillbaka, framochtillbaka. Så det  har jag gjort. Tills dess att Flicka kollade in i transporten och konstaterade: SHIT därinnne finns det mat! Sen gick hon in och ställde sig så fint. Jag stängde bommen, stängde lämmen och sen körde jag en stund. 


Från den dagen har hon ALLTID gått in från "sidan" av lämmen. Jag har verkligen bett om att hon ska gå in "rakt" men hon bara..... nääääää.....det tror jag INTE!!!


Guess what?


Idag gick hon in i transporten utan "förspel" tripp trapp tripp trapp lallade hon in och ställde sig hur fint som helst.  

Mallig tjej. :D


:D:D:D

Av nelliesmamma - 23 juli 2017 22:46


Jag är mina tränares största mardröm.   


Jag har ridit unghäst så länge jag kan minnas. Ett träningspass kan vara fem minuter långt och jag blir JÄTTENÖJD!   


Sen mötte jag Atlas. Nu har jag bestämt mig. Nu vet jag vad jag vill. Atlas och jag ska bli kungar på Western Riding. Det är typ den striktaste dressyren inom westernridningen som bara finns. Med galoppombyten ungefär varannan sekund.  Hahahaha!!!


Ursäkta men galoppombyten har varit min stora hookup ända sedan Donny. Han var min första häst (arab) som jag köpte 1993, vi tävlade en del och vi red vår FÖRSTA tävling i reining på 66p (-2 för två enkla byten, resten 0)


Alltså, Ronny Åman satte sig upp och gjorde galoppombyten på Donny som om hästfan aldrig gjort annat. Jag lyckades ALDRIG. Diaz, som är Donnys halvbror ramlade in i mitt liv och jag började om med honom. Det slutade med att Donny blev såld. Du fattar va? Jag gjorde SAMMA jävla goda grundjobb på Diaz, men jag fuckade på bytena. Jag tappade sugen och sålde. Sen blev det ingen mer häst på typ 10 år. (inte bara looooser, det var graviditet mä, host)


När jag köpte Atlas så var det ENDAST för att ha en trygg skogsmulle att rida barbacka på, jag skulle ha knattarna som handhästar i skogen med Nellie på. Fast man måste ju ha en lydig häst, vardagslydnad är A och O!!  Så det blev reverse art, flytta fram, flytta bak, lite träna här lite träna där. Nåt hade ju fastnat där 1993...


För ett år sedan tränade jag för första gången för tränare. Det började med Anthon, sen blev det combo med Ida och sedan blev det i ridhuset med Madde. Det som har hänt med Atlas och mig sedan den där första träningen med Anthon. Det går inte att beskriva med ord. Du vet hur det känns när tårarna bränner bakom ögonlocken? Det är tårar av stolthet, glädje och lycka.    


Den här sommaren har jag även åkt lite långt på en clinic och tränat för en tjej från Californien. Det var en lyckträff. Det var så smååååå detaljer som hon hjälpte mig med som gav mycket i VARDAGSLYDNADEN. Det är just det där med vardagslydnaden som var starten till allt. Minns du??


     


Ja, jag är partisk, men Atlas är nog fan den bästa häst som finns, förutom Flicka, förutom Donna, förutom Bella.   


Jag älskar dem. Allihopa. De är underbara. Jag ska se hur långt jag kan ta dem. Atlas (och Flicka).   


:D:D:D

Av nelliesmamma - 23 juli 2017 22:31


Ja, har du hängt med det minsta lilla här på bloggen(som för övrigt uppdateras mycket sporadiskt), då vet du att jag pratar om den här lilla skönheten. 


 


Och inte min lilla flicka Nellie...:D


Flicka kommer numera ALLTID först till grinden i hagen. "Nu är det min tur, nu är det min tur". 


Jag har varit ute två gånger på kort tid och ridit rakt fram på grusvägen. Första gången bara vanligt. Andra gången med Atlas som handhäst MED NELLIE PÅ. Säg inget till Mats för då vette faaaan....


Skämt åsidå hade jag aldrig gjort det om jag inte känt mig hundra på att lösa alla ev problem. Flicka är på nåt sätt immun mot problem. Hon är som hjärndöd ibland. Det finns liksom inga problem med henne. Men HÖR OCH HÄPNA vi stötte på problem. Flicka blåste upp sig som om hon sett ett spöke. Hon började takta och tog sats för att dra. Jag sänkte både röv, axlar och röst. Jag såg mig omkring och såg INGENTING på vägen. WHAT? Hon är inte den nervösa typen så jag började leta i skogen och DÄR kom två fjollar och sprang. Jag bara: STANNA! SNÄLLA STANNA! Jag har en unghäst här som inte fattar varför människor är ute i skogen och springer utan anledning. 


Tur som jag har så var det min gode granne med son som var ute. De gick så snällt förbi och sprang sedan vidare. 


Flicka, Atlas, Nellie och jag fortsatte även vi vår tur, utan fler störningsmoment. 


 


Eftersom Flicka visar så STORT intresse för att bli riden så bokade vi hovslagare. 


       


Alltså, hon har mer eller mindre LYFT hovarna och försökt att se vad det är som är annorlunda. Vet inte exakt vad hon har kommit fram till men... 


Skönaste hästen i stan. 


:D:D:D

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Nelliesmammas gästbok

Följ bloggen

Följ Nelliesmamma med Blogkeen
Följ Nelliesmamma med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se